Paljon onnea, Donald!

IMG_2031

Tänään keskiviikkona on Donald Trumpin 71. syntymäpäivä.

Kävin aamulla Valkoisen talon luona kävelyllä ja näin, kuinka vartijat vaativat taiteilijaa keräämään pois kasan hienoja tauluja, joita hän oli Donaldin syntymäpäivän kunniaksi maalannut.

Laitan kuvia tauluista tähän, jotta edes joku ne näkee. Ehkä jopa päivänsankari itse, onhan tämän blogin nimessä kuitenkin jotain häntä kiinnostavaa.

IMG_2023

Pidän kuitenkin varmuuden vuoksi tekstin lyhyenä.

Melania Trump lähestyi aiemmin minua sähköpostilla ja pyysi allekirjoittamaan Donaldin synttärikortin ja toivottamaan presidentille hyvää syntymäpäivää. Ehkä kuitenkin tyydyn vain toivottamaan paljon onnea. Sitä Trump tarvitsee, sillä hän sai päivän päätteeksi melkoisen paketin.

IMG_2025

Washington Postin tietojen mukaan erikoistutkija Robert Mueller tutkii Trumpia henkilökohtaisesti rikoksesta – oikeuden estämisestä.

Eilen lähes 200 demokraattien kongressiedustajaa haastoi Trumpin oikeuteen korruptiosäädösten rikkomisesta.

IMG_2024

Ja aiemmin tällä viikolla julkaistun mielipidetiedustelun mukaan ennätykselliset 60 prosenttia amerikkalaisista on tyytymätön presidenttinsä työhön.

IMG_2027

 

Eli paljon onnea, Donald! Paljon onnea vaan!

Keskenkasvuisella keskisormi pystyssä

FullSizeRenderDonald Trumpin päätös irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta on samaan aikaan täysin järjetön ja täysin looginen.

Järkeä siinä ei tietenkään ole, koska ilmasto lämpenee ja jokainen vähänkään planeettamme tulevaisuudesta kiinnostunut ymmärtää, että asialle tulisi tehdä jotain.

Looginen se sen sijaan oli siksi, että se summaa niin hyvin sen, mistä moraalittoman, epärehellisen ja pohjattoman itsekkään Trumpin niin sanottu presidenttiys koostuu.

Hän on kuin keskenkasvuinen kakara, joka näyttää keskisormea kaikille ja luulee olevansa todella kova kundi.

Aikakauslehti The Week tiivisti asian mainiosti.

  1. Päätös esiteltiin kuin kysessä olisi surkea tosi-tv-ohjelma.
  2. Se perustui virheellisiin päätelmiin, vääristelyihin ja suoranaisiin valheisiin.
  3. Se muka auttaa Trumpin kannattajia saamaan töitä, vaikka oikeasti vahingoittaa heitä.
  4. Päätös vahingoittaa Yhdysvaltain johtajuutta maailmalla.
  5. Perustelut sisälsivät vainoharhaisia purkauksia siitä, kuinka koko maailma vainoaa Yhdysvaltoja.
  6. Johtui pitkälti järjettömästä tarpeesta tehdä aina toisin kuin Barack Obama teki.

Sama kuvio toistuu lähes kaikessa Trumpin tekemisessä. Hän kuvittelee, että yhteistyö on heikkoutta ja että voittaa voi vain toisten kustannuksella. Hän haluaa tuhota kaikki kansainväliset sopimukset ja korvata ne sellaisilla, joissa USA sanelee kohtuuttomat ehdot muille, koska on kaikista suurin ja vahvin.

IMG_1932Trumpin niin sanottu johtajuus perustuu myös pienen miehen käsittämättömään pelkoon siitä, että joku nauraa hänelle.

Teema toistuu miltei jokaisessa puheessa. Ja ratkaisu on aina se, että Trump aikoo tehdä jotain todella hurjaa, kostaa, ja sitten kyllä hymy hyytyy.

Ilmastosopimuksesta irrottautuminen oli varmasti hurja teko, sillä paria kouluttamatonta punaniskaa lukuunottamatta kukaan ei pidä sitä älykkäänä siirtona. Ei se naurua kuitenkaan lopeta. Trump on niin koomisen huono presidentti, että hänelle nauraa jo koko maailma.

Hän on parodia wannabe-suurmiehestä: tönii muita pois kuvasta valtiovierailulla, näyttää valtaansa kyykyttämällä omia kansalaisiaan ja täyttää hallinnon perheenjäsenillään ja taskunsa valtion rahoilla. Kiukuttelee kun hänen typeryyttään ei ihannoida. Hän ei tiedä mistään mitään ja luulee omistavansa Yhdysvallat kuin se olisi joku perheyritys.

IMG_7019Televisio, lehdet ja nettipalstat ovat täynnä viiltävää ivaa ja armotonta pilkkaa, joka kohdistuu Trumpin persoonaan, typeriin lausuntoihin ja totaaliseen kyvyttömyyteen käyttäytyä tehtävänsä vaatimalla tavalla. Mikään määrä uhoa, uhkailua ja alatyylisiä twiitejä ei muuta tätä tosiasiaa.

Todellisuudessa säälittävä pieni mies ohitetaan, koska hänellä ei ole mitään annettavaa. Ilmastoasioissa muut maat, Yhdysvaltain kaupungit ja suuryritykset jatkavat elämäänsä kuin Trumpia ei olisi olemassakaan. Sama toteutuu myös muilla elämän aloilla. Ja jonain päivänä hänet vangitaan, erotetaan tai korvataan vaaleissa toisella presidentillä.

Vaikka Trump ei sitä tajuakaan, niin virka on hänellä vain lainassa, eikä hänen eteensä levitetä punaisia mattoja siksi, että hän on Donald J. Trump, vaan siksi, että hän sattuu olemaan Yhdysvaltain presidentti.

Trumpin niin sanotuksi perinnöksi jää, että hän heikensi Yhdysvaltain arvostusta maailmalla enemmän kuin kukaan edeltäjistään.

Maailman keskisormi Trumpin suuntaan puolestaan on se, että todennäköisesti tämän hotelleissa on presidenttikauden jälkeen melko väljää.

Pottapuheita televisiossa

IMG_1843CNN on saanut paljon kritiikkiä siitä, että sen lähetykset pyrkivät jonkinlaiseen perverssiin tasapainoon kutsumalla studioon lähes aina myös jonkun Donald Trumpin tukijan.

Näiden tehtävä on teoriassa tuoda keskusteluun myös toinen näkökulma, mutta käytännössä he vain huutavat päälle, vääristelevät tosiasioita ja sabotoivat keskustelua aivan järjettömillä kommenteilla.

Yksi legendaarisimmista on Jeffrey Lord, joka väistää kaikki Trumpin hölmöilyt kertomalla jonkun anekdootin ajastaan Ronald Reaganin hallinnossa. Lord on myös kutsunut Trumpia ”Terveydenhuollon Martin Luther Kingiksi”, eikä ole ikinä sanonut hänestä kriittistä sanaa.

Kuukausien rummutus alkaa näkyä paitsi katsojissa myös kanavan juontajissa, jotka joutuvat painimaan älyllisen epärehellisyyden kanssa päivästä toiseen.

Perjantaina aiheena oli hengästyttävän viikon päätteeksi Trumpin käytös Valkoisessa talossa. Hän kun oli vuotanut ensin tiedustelutietoja venäläisille ja sen jälkeen vielä retostellut näille antaneensa potkut FBI:n johtajalle, koska tämä oli kahjo ja tutki Trumpin asioita liian innokkaasti.

Lord ei löytänyt vieläkään presidentin toimissa mitään moitittavaa. Lopulta Lord sanoi suoraan, että Trump saa sanoa ihan mitä huvittaa, koska on presidentti.

Juontaja Anderson Cooper oli saanut mittansa täyteen ja kuittasi Lordille suorassa lähetyksessä: ”Trump voisi vaikka paskoa työpöydälleen ja sinä puolustaisit häntä!”

http://www.huffingtonpost.com/entry/anderson-cooper-jeffrey-lord-dump-on-desk_us_591f9134e4b094cdba5447aa

IMG_1839Myöhemmin Cooper pyysi käytöstään anteeksi.

Mutta Cooper oli oikeassa. Nämä Trumpin palvojat istuvat uutisstudiossa ja nauttivat siitä asemasta ja oletuksesta, että heillä on jotain annettavaa käytävään keskusteluun. Todellisuudessa heitä ei voisi vähempää kiinnostaa, saavatko katsojat todenmukaisen kuvan tapahtumista. Ei ole mitään, mitä nämä eivät puolustaisi.

Sama koskee maan suurinta kaapelikanavaa FOX Newsia, joka on laittanut kaiken uskottavuutensa sen kortin varaan, että Donald Trump onnistuu. FOX on Trumpin kannattajien turvasatama, jossa he voivat sulkea korvansa negatiivisilta uutisilta.

IMG_1842

Siellä Suurta Johtajaa vainoavat liberaalit eliitit, vaikka tämä vain pyyteettömästi ja moraalisesti kestävällä tavalla luotsaa maataan kohti suuruutta.

Netflixillä on uusi dokumentti Roger Stonesta, joka on ollut Trumpin ystävä ja tukija vuosikymmeniä. Get Me Roger Stone -niminen dokumentti on karu kuvaus paitsi Stonesta, myös Trumpista ja hänen lähipiiristään ja näitä ympäröivästä arvotyhjiöstä.

Kylmä, kyyninen ja häikäilemätön Stone kertoo, kuinka hän voitti koulussa vaalit valehtelemalla, että hänen vastustajansa tekisi voittaessaan lauantaista koulupäivän.

”Silloin opin disinformaation arvon”, Stone muistelee ylpeänä.

Uskoisin, että FOX Newsin johto katselee tarkasti muita uutiskanavia ja pelkää oppivansa pian disinformaation hinnan.