Hitler elää

mika4

”Odinin soturilla” on hissa hallussa.

Tänä talvena olen katsellut huvikseni YouTubesta kolmannesta valtakunnasta ja holokaustista kertovia dokumentteja käsitöitä tehdessäni. Nykyajalla vaikuttaa olevan hyvin paljon yhtymäkohtia 1930-lukuun. Kansallissosialismi ja kolmannen valtakunnan nousu ovat iäti kiinnostavia aiheita, mutta nyt niistä tekee entistä kiinnostavimpia se, että historia tuntuu painuvan unohduksiin.

Edelleen mietityttää, miksi miljoonat ihmiset hurahtivat natsiaatteeseen, täydellisen julmaan maailmankuvaan ja raakuuksien kannattamiseen. Natsiaatteessa järkyttää teollinen tehokkuus, kaiken ihmisyyden kieltävä raakuus ja loputon tarmokkuus ja perusteellisuus, oli sitten kyse hirmutekojen arkistoinnista tai ihmiskokeista. Tai vaikkapa itsemurha-aallosta, joka otti saksalaiset valtaansa kun häviö alkoi näyttää todennäköiseltä: parin kuukauden sisällä 5000 berliiniläistä teki harakirin. Tämä lienee edelleen ainutlaatuista Euroopan historiassa. Kiinnostavaa on toki sekin, että valtaosa natsirikollisista ei koskaan saanut tuomiota. Gestapon jäsenet soluttautuivat ilmeisesti varsin kivuttomasti poliisivoimiin sodan jälkeen.

mika1

Sekin mietityttää kovasti, miksi kansallissosialismi puhuttelee edelleen, jopa 2010-luvun Suomessa. Jotenkin ymmärrän, että jos omiin kotikortteleihin pamahtaa käsittämätöntä kieltä pulisevia turvapaikanhakijoita, joillain kansalaisilla saattaa olla sietokyky kovilla. Mutta juutalaisviha ja kansallissosialismi – miten ihmeessä ne liittyvät elämään nyky-Suomessa?? (Korostan tässä, että minulla ei ole turvapaikanhakijoista enää mitään mielipidettä, selvittäköön viisaammat tämän ongelman.)

Minua katupartioissa ei pelota jäsenten rikostausta, vaan heidän kytköksensä natsismiin. Miten poliisiviranomaiset voivat niin kevyesti heittää, että ihan kiva kun paikkoja pidetään silmällä, kun asialla ovat kansallissosialismiin sitoutuneet tahot, joiden järjestöjä luultavasti johdetaan ulkomailta käsin? On todella pelottavaa, että holokaustin kieltäjät ottavat oikeuden omiin käsiinsä ja kulkevat yössä vahtimassa, mitä tapahtuu. Ihan tavallisen perheenäidin näkökulmasta tuntuu, että Suomen sisäinen turvallisuus on uhattuna, mutta poliisivoimien mielestä kaduilla hyörivät uusnatsit ovat vain mukava juttu. Ja juu, totta kai turvapaikanhakijoiden tekemiin rötöksiin pitää puuttua, mutta ei todellakaan rasistien, äärioikeiston ja kansallissosialistien toimesta!

mika2

”Odinin soturilla” on idoli. Söpöä.

Tuntuu, että Pariisin rauhansopimuksen ideologiaa ollaan kuoppaamassa yhdessä eurooppalaisen sivistyksen kanssa. Samat tahot, jotka vastustavat islamia alkukantaisena, ovat valmiita heittämään eurooppalaiset arvot roskikseen. Kolmas valtakuntahan haistatti pitkät Versaillesin rauhansopimuksella, ja samanlaista asenneilmastoa on nähtävillä nyt kun toisen maailmansodan jälkeisellä ideologialla ollaan valmiita pyyhkimään pyllyt ainakin Kemissä ja Joensuussa (toki tämä on osa Euroopan laajuista äärioikeiston nousua.)

mika3

Kukin saa kotonaan tykätä kansallissosialimista niin paljon kuin sielu sietää, samoin kuin kuka tahansa voi harrastaa vaikkapa vainajien kanssa keskustelemista tai mustaa magiaa, kunhan ei vahingoita ketään toista. Pelottava ilmiöstä tulee siinä vaiheessa, kun vannoutuneet kansallissosialistit lähtevät kaduille varmistamaan kanssakansalaisten turvallisuutta ja poliisi antaa tälle täyden siunauksen. Se on hyvin, hyvin pelottavaa.

mika5

Aatu, tuo suuri eurooppalainen ajattelija. Aina ajankohtainen.

Kommentit
 1. 1

  Markku Tahvanainen sanoo

  Pari päivää sitten kävin ensimmäistä kertaa MV-uutisten sivuilla, kun sivuista on ollut mainintoja viesteissä. Sivujen sisältö on aivan karmeaa. Vaikea käsittää, miten sellaisia tekstejä kirjoitetaan 2000-luvun Suomessa. Mikä voi kiehtoa natsismissa? Miksei julkinen valta puutu sivustoon, joka selvästi esim. kiihottaa kansanryhmää vastaan.

  • 1.1

   Marko Malezer sanoo

   MV sivun omistaja vetoaa siihen, ettei Suomen lait koske sitä koska julkaisun kotipaikka on Espanja.

 2. 2

  Laurent sanoo

  Näitä asioita minäkin mietin vielä joskus pari vuotta sitten. En mieti enää.

 3. 3

  voittajanhistoria sanoo

  Jos nyt vähääkään on historiaa lukenut. Niin todella typerää kieltää holokaustin tapahtuneen.
  Ja ihan yhtä typerää on pistää koko ww2 Saksan / Hitlerin piikkiin. Kun varsinkin Churchill oli yksi ww2 pää arkkitehdeistä ja syistä. Ja tuskin tarvii edes mainita kuinka kiva herra Stalin oli

  Vähän muutakin näkökulmaa historiaan kuin jenkki pojan Hollywood elokuvat
  https://www.youtube.com/watch?v=7mA0kk29DBA

 4. 4

  Jani sanoo

  En ole ihan päässyt vielä kärryille siitä mitä nämä holokaustin kiistävät uusnatsit sillä kiistämisellään ajavat takaa? Yrittävätkö he kertoa, että ei Aatu ollutkaan paha vai mikä ihme voi olla näin harhaisella väitöksellä takana?

  Kukaan tuskin huvikseen tämmöistä keksii. Joku motivaattori pitää olla taustalla.

  • 4.1

   laurahonkasalo sanoo

   Samaa olen ihmetellyt, mutta elämä taitaa olla liian lyhyt asian selvittämiseen.

 5. 5

  Martti P sanoo

  Nämä holokaustin kieltäjät ovat yleisemmin saman ilmiön jatkumoa mitä esim. 911-salaliittoteoreetikot ym. Internetin disinformaatioaikakaudella terve epäilys muuttuu monilla foliohattuiluksi. Perimmäisenä syynä on ennenkaikkea ihmisten yleisssivistyksen puute ja tyhmyys.

 6. 6

  voittajanhistoria sanoo

  Ja vähän länsi liittoutuneiden mallia, siitä miten hekin osasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *