Väkivaltainen poliisi pelottaa

Juuri, kun ylikomisario Jussi Huhtela oli päässyt twiittaamasta Suvi Auviselle, ettei Suomessa ole poliisiväkivaltaa, poliisi innostui kaasuttelemaan ihmisiä Helsingin Dallapé-puistossa.

Harjussa sijaitsevassa Dallapéssa järjestettiin eilen anarkistisen Musta Kallio -tapahtuman avajaiskonsertti. Sen pääesiintyjä Julma-Henri oli juuri lopettanut, kun puiston reunalla tarkkaillut poliisi oli ilmeisesti päättänyt lopettaa juhlat. Itse istuin sen verran kauempana, etten edes huomannut poliisien läsnäoloa ennen kuin ihmiset lähtivät kasvojaan pidellen juoksemaan heitä karkuun. Savusta päätellen poliisi käytti kyynelkaasukranaatteja, minkä lisäksi moni sai pippurisumutetta kasvoilleen. Mitään poistumiskäskyä tai ennakkovaroitusta kaasun käytöstä poliisi ei antanut.

Tällaiset mielivaltaiset väkivallanteot poliisin suunnalta alkavat olla enemmän sääntö kuin poikkeus, ja se on todella huono merkki. Huolestuttavaa on myös, että ylikomisario Huhtelan mukaan poliisin käyttämä kumiluotiase ei edes ole ase vaan voimankäyttöväline. Tätä voimankäyttövälinettä oli silminnäkijähavaintojen mukaan esitelty myös eilen illalla Dallapéssa.

Viimeistään kuluneen vuoden aikana luottamukseni Suomen poliisiin on romuttunut. Olen todistanut täysin tarpeetonta voimankäyttöä useassa eri mielenosoituksessa ja tullut itsekin perusteettomasti uhkailluksi sekä kumiluotiaseella että pampulla. Poliisi on käynyt minuun käsiksi tönimällä, ja paljon pahempaa kohtelua on saanut moni muu samoihin rasismia vastustaviin mielenosoituksiin osallistunut. Olen nähnyt tarpeettomia kiinniottoja, rasistien kanssa veljeilyä ja ihan puhdasta väkivaltaa. Siitäkin huolimatta, että tätä poliisiväkivaltaa ei meillä ole olemassa.

Ihmisten luottamus poliisiin tuntuu Suomessa olevan käsittämättömän korkea. Kun olen puhunut kokemuksistani, niitä on systemaattisesti vähätelty tai ne on kiistetty kokonaan. Tätä luottamusta poliisi käyttää selkeästi häikäilemättä hyväkseen.

Kommentit
 1. 1

  Gallbladder sanoo

  Bah bah. Hippi meluaa ilman tarvittavaa ilmoitusta ja lupaa, poliisi käskee lopettamaan, hippi ei tottele, hippi saa pampusta.

  Tämä on oikein ja kohtuullista.

  • 1.1

   hannaraty sanoo

   Minustakin on ihan ok, että ilman lupaa pidetty keikka keskeytetään, jos siitä on ollut meluhaittaa. Poliisi ei kuitenkaan ainakaan mitenkään kuuluvasti käskenyt ihmisiä poistumaan ennen kun otti perusteettomat voimakeinot käyttöön. Se ei ole oikein eikä kohtuullista, se on väärin, vaarallista ja täysin ylimitoitettua.

   • 1.1.1

    kaapo kallela sanoo

    Sulle,kirjakieltä puhuvalle liberaali idunpopsijalle se oli täysin oikein.putkaan tollaset epäisänmaalliset ihmiset ,jotka antavat euroopankin mielellään islamisoitua.

    • 1.1.1.1

     Joni Pelkonen sanoo

     Piti oikein googlata kuka tämä ”Kaapo Kallela” oikein on.

     No googlen ensimmäinen tulossivu antoi seuraavanlaisen tuloksen, huomatkaa päivämäärä:

     ”Kaapo Kallela
     Mitä teen : Kommentoin

     Viesti : Vuosaari tunnetaan Mogadishu Avenuena jo Oulussakin. Mistään muusta kyseinen kaupunginosa ei ole Helsingin ulkopuolella tuttu. Jos monikulttuurisuus on niin ihana asia, niin miksi asiasta ei saa tehdä numeroa? Ja mistä muuten johtuu, ettei HS löytänyt toritapahtuman 1400 vieraan joukosta yhtään maahanmuuttajataustaista henkilöä haastateltavaksi? Eletäänkö Vuosaaressa sittenkin jo kahdessa eri yhteiskunnassa?

     5. toukokuuta 2007 22:21:12”

  • 1.2

   aphos sanoo

   ..ja tämäkö oikeuttaa kaasuttamaan ja tainnuttamaan pikkutyttöjä? Aika sankarillista toimintaa kertakaikkiaan

  • 1.3

   JJohannes sanoo

   Rangaistuksista, jotka seuraavat esimerkiksi poliisimiehen hajaantumiskäskyjen noudattamattajättämisestä, säädetään maamme rikoslaissa. Poliisi ei voi itse alkaa jaella rangaistuksia kadulla oman mielensä mukaan.

   Voimankäyttö kiinniottotarkoituksessa tai hengen ja terveyden suojaamiseksi on eri asia kuin ”hippien” rankaiseminen meluamisesta pamputtamalla, kyynelkaasulla ja etälamauttimella. Etälamauttimella, joka on muuten tarkoitettu ase- ja puukkomiesten taltuttamiseen eikä keskisormea näyttävän ja rumia huutelevan anarkomarkon kiinniottoon.

 2. 2

  Poliisillakin vastuu sanoo

  Jep, joku kohtuus pitäisi olla. Ihmisiä voi pyytää lähtemään, jos melusta on ollut haittaa. Varsinkin jos keikka oli muutenkin loppunut ja ihmiset hajaantumassa. Tuossa ei ollut edes tullut kuuluvaa käskyä, joten kiva joutua yhtäkkiä kaasutettavaksi ilman että on tehnyt mitään.

  Joidenkin mielestä tiettyjä ihmisiä saisi vapaasti hakata ja vaikka tappaakin, mutta se onkin ihan eri keskustelu.

 3. 3

  Realisti sanoo

  http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_puuttui_dallap_npuiston_oiseen_meteliin_50587

  11.08.2016Helsinki

  Hätäkeskukseen tuli myöhään keskiviikkoiltana 10.8. useita ilmoituksia kovasta metelistä Dallapénpuistossa Helsingin Vallilassa.

  Poliisipartio saapui paikalle puoli kahdentoista aikaan yöllä ja yritti saada keskustelemalla puistossa juhlineet hiljenemään. Keskustelu ei tehonnut ja paikalle pyydettiin lisää partioita. Puoli tuntia myöhemmin poliisi meni esiintymislavalle hiljentämään äänentoistolaitteita. Osa juhlijoista ei totellut poliisin käskyjä ja poliisia kohtaan tehtiin vastarintaa, tästä syystä poliisi joutui käyttämään voimakeinoja, kuten OC-kaasua ja etälamautinta. Projektiililaukaisinta ei tilanteessa käytetty.

  – Poliisin tehtävä on varmistaa kohtuullinen yörauha alueen asukkaille, kyseessä oli vielä arki-ilta ja koulut alkoivat aamulla. Normaalisti tällaiset asiat saadaan selvitettyä puhumalla, nyt valitettavasti ei, toteaa ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

  Poliisi otti kiinni kolme henkilöä. Puisto tyhjennettiin ja häiritsevä meteli lopetettiin.

  • 3.1

   hannaraty sanoo

   Kuten kirjoitin, en edes huomannut poliisin läsnäoloa ennen kuin he rupesivat kaasuttamaan summittaisesti ihmisiä. Ovat toki voineet jonkun järjestäjän kanssa keskustella tapahtuman lopettamisesta jo ennen tätä, mutta mitään kuuluvaa hajaantumiskäskyä ei ennen voimakeinojen käyttöönottoa annettu. Juuri tätä sokeaa luottamusta poliisin sanaan tekstissäni ihmettelenkin.

  • 3.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Ettäkö poliisi käyttää kyynelkaasua pelkän häiritsevän metelin vuoksi?

 4. 4

  Peter sanoo

  Poliisi tuossa twiitissä väittää, että Suomessa ei poliisiväkivaltaa? Minkä ihmeen vuoksi tarvitsee lukea noin tarkoituksenhakuisesti? Hänhän ei tarkkaan ottaen sano mitään poliisiväkivallan esiintyvyydestä, vaan tekee semanttisen erottelun poliisin voimankäytön(laillinen) ja poliisiväkivallan(laiton) välillä.

  Poliisi on tietenkin viestinnällisesti hölmö, kun nojaa tässä kontekstissa noin legalistiseen määritelmään poliisiväkivallasta tai ampuma-aseesta, mutta niillä on pointtinsa. Se, onko tuossa kahakassa kyse — poliisisedän diskurssia vasten — poliisiväkivallasta vai voimankäytöstä, on selvitystä, tutkintapyyntöä vaativa seikka. (Niitähän tehdään vuositasolla ymmärtääkseni satamäärin.)

  Miten voit väittää, ettei poliisi antanut poistumiskäskyä, jos kerran olit sivummalla? Tapahtumasta julkistetussa videossa (https://www.youtube.com/watch?v=TJIDPa4BSfs) poliisi kyllä antaa poistumiskäskyjä, yksi osallistuja jopa sanoo, että ”paras totella”. Taas näyttää menevän kertomukset ristiin, mutta tuomiot lentelevät huoletta.

  Poliisi voisi joka tapauksessa terävöittää viestinnällistä otettaan ja miettimään voimankäyttöpolitiikkaansa, jottei tällainen huoleton kansankiihotus pääsisi kukkimaan.

  • 4.1

   hannaraty sanoo

   Olin sivummalla noin parinkymmenen metrin päässä, siis sillä etäisyydellä, että kuuluvasti annettu hajaantumiskäsky olisi kyllä kuulunut. Video on kuvattu vasta ensimmäisen kaasutushyökkäyksen jälkeen.

 5. 6

  Jenni sanoo

  YouTubesta löytyvällä videolla poliisi toistaa poistumiskehoituksia kymmeniä kertoja, mutta silti siellä huutelijat eivät poistu ja ilmeisesti heittelevät poliisia olut -tölkeillä jne. On aika hankala yrittää puolustaa tekojaan (ja sen seurauksia) jos itse on ollut mukana aiheuttamassa häiriötä. Poliisin tehtävähän on nimeomaan ylläpitää järjestystä. Ja jos poliisia kohtaan heittelee olut -tölkillä niin mitäpä oletat, että tapahtuu?

  • 6.1

   hannaraty sanoo

   Katsoin itsekin kyseisen videon. Sen kuvaamisen aikaan en ole enää ollut paikalla. Se on kuvattu vasta sen jälkeen, kun poliisi on kaasuttanut ihmisiä ensimmäisen kerran.

 6. 7

  MikkelisMukkelis sanoo

  Poliisiväkivaltaa on lähes päivittäin, joutuvat kohtaamaan väkivaltaIsia asiakkaita ja joutuvat työnkentelemään jatkuvan väkivallan uhan alla, tätä lienee oikea poliisiväkivalta.

  Toisaalta on omituista, että miten suurin osa ihmisitä eivät joudu tämän ilmeisen jatkuvan ja kaikkialla rehottavan ”poliisiväkivallan” uhreiksi.

 7. 8

  Toni Hautakoski sanoo

  Eikö poliisit voisi harjoitella enemmän että voivat käyttää enemmän voimaa kun hakkaavat hippejä ja anarkisteja

 8. 9

  Marko sanoo

  Merkillistä, miten kirjoittaja pystyy sanomaan, ettei voimakeinojen käytön kohteille annettu varoitusta tai poistumiskäskyä, sillä hän myös kertoi istuneensa niin kaukana, että huomasi poliisin läsnäolon vasta kun ihmiset lähtivät kasvojaan pidellen juoksemaan karkuun. Ettei vain olisi taas käynyt niin, että voimakeinojen käytön kohteilla oli niin tilaisuus kuin myös valmius olla joutumatta kaasutetuksi.

  Lakiin perustuvan virkatehtävän suorittamisen estämiseksi tehdyn vastarinnan murtamiseksi käytetyn lievimmän tehokkaan voimakeinon ja ”mielivaltaisen väkivallanteon” ero on merkittävä. Sen erottaminen, kummasta on kyse, saattaa kuitenkin olla hankalaa, jos on päihtynyt sivullinen, joka noteeraa tapahtuman vasta kun siitä aiheutuneet seuraukset ilmenevät.

  • 9.1

   Teppo Tikka sanoo

   Poliisi on usein ennakkoluuloinen, yksinkertainen, mustavalkoisesti ja subjektiivisesti ajatteleva ja toimiva taho. En luota 100%:sti Suomen poliisiin, koska se toimii monissa tilanteissa liian ennakkoluuloisesti ja yhdenvertaisuuslakia huomioimatta. Yleinen syyttäjä ja Suomen oikeuslaitos sen sijaan ovat eri asia – ne toimivat objektiivisesti yhdenvertaisuuslakia noudattaen eikä tee eroa naisen, miehen, hipin, maahanmuuttajan, työttömän, diplomi-insinöörin, Helsingin poliisin huumeyksikön entisen johtajan tai yritysjohtajan välillä lakia tulkittaessa. Myös poliisin tulisi olla objektiivinen ja edistää yhdenvertaisuuslain toteutumista omassa ajattelussaan ja toiminnassaan.

   • 9.1.1

    Hoosianna sanoo

    Etkös itse osoita ennakkoluuloisuutesi poliisia kohtaan tuolla kommentilla. Pata kattilaa soimaa. Eiköhän poliisit ole myös ihmisiä, ja yksilöitä jokainen. Lain puitteissa toimivat ja jos eivät, niin nykyaikana kyllä siitä kiinni jää kun jokainen on oman elämänsä reportteri ja jokaiselta löytyy taskusta tallennuslaitteistot. Kyllä jokainen liikaa voimaa julkisesti käyttänyt poliisi siitä vastuuseen joutuu.

 9. 11

  anonyymipaskiainen sanoo

  Uli uli punikin jälkeläinen. Taidatte oikeasti toivoa toista sisällissotaa.

 10. 12

  Hanski sanoo

  Varmaan tuuri käynyt kun olen elänyt ihan normaalia suomalaista elämää enkä ole ikinä joutunut poliisin kaasuttamaksi, uhkailemaksi, tainnuttamaksi eikä minun luottamuksessani poliisia kohtaan ole mitään ongelmia. Tätä pitänee pitää melko poikkeuksellisena jos poliisi käy kerran randomilla viattomien ihmisten kimppuun keskellä päivää..

  (Tai sitten anarko-markot vaan saivat mitä ansaitsivat).

 11. 13

  El_Presidente sanoo

  Mulle sopii oikein hyvin se että anarkistit voittais tämän nykyisen järjestelmän. Hitto mulle sopis sekin että Islam tulis Suomeen ja mentäis sen oppien mukaan.
  Jos jompi kumpi noista toteutuis, te hipit, feminsstit ja suvakit, teillä ei olis enää ketään kenelle itkeä kurjuutta. Teitä ei olis enää.
  Kait te tajuatte että teidän aatetta suvaitaan täällä, koska Suomi on suvaitsevainen maa. Ja se on teidän pelastus.

 12. 14

  Jarkko Pesonen sanoo

  Lakia ja virkamiehen antamia ohjeita noudattamalla on varsin helppoa säästyä poliisiväkivallan kokemiselta.

  Nämä pökäletukka-anarkistit leikkivät jotain suurta ja rohkeaa vallankumouksellista joukkoa, joka on valmis uhmaamaan järjestäyneen yhteiskunnan rakenteita ja siten poliisin ohjeita jätetään noudattamatta, hajotetaan busseja, poltetaan makasiineja, räjäytellään joukkoliikenteen infraa, pahoinpidellään väärinajattelijoita ja mätkitään jäkismailalla poliisihevosta, mutta sitten kun vähän saa kaasua naamalleen niin ollaan itku silmässä ulisemassa poliisiväkivallasta.

  • 14.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Tekstistäsi saa kuvan, että tiedät tarkasti mitä paikalla tapahtui. Olitko siis paikalla, vai perustatko mielipiteesi pelkkiin omiin ennakkoluuloihisi?

 13. 15

  Mirsa sanoo

  Anteeks, mutta olisiko henkilöiden, jotka roudasivat kamojaan pois, pitänyt lähteä ilman kamojaan pois? Huhhuh!

  • 15.1

   Marko sanoo

   Olisi, jos viranomainen toimivaltansa rajoissa antaa käskyn poistua. Lienee turha selittää, miksi tällainen käsky oli perusteltua antaa, kun ottaa huomioon päihtyneen väkijoukon aggressiivisen suhtautumisen viranomaiseen. Ikään kuin roudarit eivät olisi voineet hakea tavaroitaan sitten, kun tilanne paikalla oli rauhoittunut.

  • 16.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Ja sinulla on sitten oikeus nimitellä ihmisiä liimanhaistelijoiksi?

 14. 17

  Johnny Ramone sanoo

  Näille anarkisteille on annettu nyt jo liikaa tilaa riehua, tapella ja mellakoida. Poliisin pitäisi toimia tehokkaammin ja nopeasti niitä vastaan.

 15. 18

  Metal sanoo

  Helvetin hyvä juttu! Tätä lisää la 13.8. Kun anarkistit järjestävät ”Katu on punk”-tapahtuman päivällä!!!

 16. 20

  nimetön sanoo

  No Suvi Auvinsen avautumiset on todettu usein tyhjääkin tyhjemmiksi, joten siinähän kiukuttelee. Johan Radio Rockin taannoinen haastis osoitti, kuinka kujalla joku voikaan olla.

  Yhtä hyvin minä, peruskanslaisena voisin mennä ojentamaan anarkisteja, koska he astuvat minun varpaille. Mitähän siihen anarksiti sanoo. Olen natsi ja sika, koska en nöyränä mukaudu heidän maailmaansa ja oikkuihinsa, ja jos annan vastapalloon, niin alkaa itku.

  Tuo anarkstilauma on juuri tällaista: omahyväistä ja itsekritiikitöntä pelleporukkaa, joka vaatii muiden hyväksyvän heidät ja heidän aatteensa ehdoitta, ja he päättävät, miten muidne pitää heitä sietää: eli 100%, muutoin olet natsi ja sika.

  Herää kysymys, missä vaiheessa näiden aivot meni niin jumiin, että oma toiminta on 100% oikein ja kaikkien edun mukaista, ja muiden toiminta, siis niiden, jotka ei heitä tue 100%, on täysin heitä vastaan, ja on siis natsi ja sika.

  • 20.1

   Peksi sanoo

   ” jos annan vastapalloon, niin alkaa itku.”

   Mielestäsi on siis mahtava juttu kun raavaat miehet kaasuttavat nuoria tyttöjä puistossa? Ja kehtaat vielä arvostella muiden aivoituksia?

  • 20.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Jos jokin on tyhjääkin tyhjempi, niin nimimerkki ”nimetön” arvostelemassa rohkeasti muita ihmisiä kekseliään salanimensä suojista.

   Ihan vinkkinä: nimimerkki ”nimetöntä” voi ihan kuka tahansa kutsua natsiksi ja siaksi, sillä sinähän voit ihan oikeasti olla sitä, siellä oikean henkilöllisyytesi suojissa.

 17. 21

  Juhani M sanoo

  Tämä itkentä on lapsellista. Ei ole minulla ikinä ollut poliisin kanssa mitään ongelmia. Olen ollut mielenosoituksissa ja festareilla. Jos poliisin kanssa haluaa ongelmia, niin taatusti niitä saa. Älä noudata poliisin ohjeita ja käskyjä. Eli nillitä humalassa vastaan ja toimi juuri päinvastoin kun poliisi käskee. Sen jälkeen on helppoa itkeä netissä, kuinka poliisi oli väkivaltainen. Toimi lain puitteissa, niin ei tule ongelmia. Katsokaa peiliin ja lopettakaa itkeminen!!

  • 21.1

   Öyhöti-öyhöti sanoo

   Ja täältähän voi sitten lukea sivullisten kertomukset asiasta, jos väkivaltapäissään tai muutenkaan kykenee lukemaan näinkin pitkiä lehtijuttuja.

   Jos ei ole muuta sanottavaa kuin väsynyt hipittely tai anarkomarkottelu, niin kannattaako edes vaivautua sanomaan? Säästyneen ajan voi vaikka käyttää vähän innovatiivisempien nimittelyjen keksimiseen. Tai syödä hyvin niin ei kiukuta noin paljoa.

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001238222.html?ref=rss

  • 21.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Ei minullakaan ole ollut poliisin kanssa ongelmia. Olen jopa seissyt vieressä täysin turvassa katsomassa, kun poliisimoottoripyörä osoittelee etupyöräänsä kohti asvaltilla rauhallisesti istuvia anarkisteja. Kas kun en ulkonäöltäni muistuttanut anarkisteja, niin poliisi antoi minun seistä siinä ihan rauhassa. Tarkoittaako tämä että poliisi oli mielestäni oikeassa? No ei.

 18. 22

  AKK:n asukas sanoo

  toivottavasti Hanna Räty ja kumppanit kunnioittavat jatkossa ihmisten oikeutta nukkua öisin. Minä en häiritse sinun yörauhaasi. Miksi sinä häiritsit minun ja lapseni yörauhaa?

  Ja ne poliisin poistumiskäskyt kuuluivat kyllä ihan tarpeeksi kauas.

  • 22.1

   önk tönk sanoo

   Niin, ehkä siinä vaiheessa, kun oltiin jo päästy kaasuttelemaan ja käyttämään etälamautinta . Keikka oli jo loppunut, musakaan ei ainakaan omaan asuntooni enää tässä vaiheessa kantautunut. Eli, poistumishuutoja kantavalla äänellä alkoi satelemaan vasta, kun ihmiset juoksivat puistosta pois. Ainahan tolta kadulta ääniä kuuluu, yks keikka yhtenä sunnuntaina ei kaada maailmaa, sen sijaan kohtuuton voimankäyttö ja ”isottelu” ei palvele yhtään ketään ja siihen tulee puuttua, että sunkin lapsellasi on turvallista olla ja elää tulevaisuudessa.

   Toivottavasti et siirrä ankeaa, kyttäävää ja rangaistusmyönteistä ajatusmallia myös lapsellesi.

   t. nimim. toinen AKK:n asukki

 19. 23

  Eric Cartman sanoo

  Nikanderin tapaus osoittaa, että ihmisen ulkonäkö vaikuttaa poliisin käytökseen. On siis turha ihmetellä, että näytän kunnolliselta perheen naiselta/mieheltä/isältä/äidiltä ja poliisi ei ole vieläkään hakannut minua.

  Pystyykö poliisi aina kohtelemaan ihmisiä tasapuolisesti ilman ennakkoluuloja? Lottovoiton saaminen taitaa olla läpihuutojuttu tuohon verrattuna.

  • 23.1

   Marko sanoo

   Nikanderin tapaus, jossa sinä olet ainoastaan toimenpiteiden kohteiden ja heidän sukulaisensa, joka on julkisuuden henkilö, itkuvirren varassa. Noin yksipuolinen kuva tapahtuneesta ei osoita yhtään mitään.

   • 23.1.1

    Joni Pelkonen sanoo

    Mutta silti sinulla, nimim. ”Marko”, on mielestäsi oikeus osoitella täysin samoin perustein. Ja katsopa sanakirjasta mitä sana ”itkuvirsi” oikeasti tarkoittaa. Saatat yllättyä.

 20. 24

  Pera Mikkola sanoo

  Mielenkiinnolla odottelen että montako virallista rikosilmoitusta/tutkintapyyntöä tästä seuraa. Veikkaisin 0-1 koska mitään rikosta ei ole tapahtunut ja anarkistit aamulla häpeäkrapulassa ymmärtävät sen itsekin.

 21. 25

  Caritas. sanoo

  Hanna. Sun olis oikeesti pitänyt pysyä siellä Kouvolassa äidin lieden lämmössä eikä lähteä hipsteröimään Helsingin kommunisti-narkomaani-takkuanarkistien kanssa. Sitten ei tulis pamppua eikä kaasua. Eikä pelottaisi poliisisedät.

  Tosiasiassa koko tämä soppa on kärpäsen surinaa. Sata surkeaa elämäntapalarppaajaa helsinkiläisessä puistossa ei ole mitään. Ei yhtään mitään. Se, että hesarin kaupunkitoimitus asiasta uutisoi valtavan punavihreän kiiman siivittämänä, kertoo enemmän hesarin toimittelijatytöistä kuin itse asian merkityksestä. Mikä on sääli, koska jossain vaiheessa nämä huomiostaan humaltuneet takut sitten polttavat jonkun ”vallatun” kiinteistön ja jonkun keskiluokkaisen vanhemman anarkolarppaajalapsi kuolee. Sitten ihmetellään, että missä se virkavalta oikein oli. Jokainen anarkistinatiainen pitää saada pois kadulta. Jos ei hyvällä, niin sitten riuskalla otteella. Pojat armeijaan, tytöt kotitalouskouluun. Parturin kautta.

 22. 26

  Jasse sanoo

  Helvetti mitä idareita täällä kommentoi. Sokeita poliisin sanaan uskovia umpijuntteja,niitä jotka todennäköisesti toimivat vartijoina ja pieksevät syyttömiä muutenkin. No, itse en ole hippi mutta jos joku poliisi tai muu apina alkaa lesoilemaan mulle, vedän aataminomenan siltä kurkkuun ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Katotaan kun kohdataan,apinat.

 23. 27

  Tommi Karin sanoo

  Laki ei tunne termiä ase. Se tuntee voimankäyttövälineen ja ampuma-aseen. Kun puhutaan poliisin toimista, ”ase” viittaa ampuma-aseeseen, ei voimankäyttövälineisiin. Jos lehtijutussa on otsikko, ”Poliisit rynnäköi aseet kädessä…”, otsikon sanoma sisältää kirjaimellisesti kiviä, keppejä ja keihäitä myöten kaiken, mitä voi käyttää aseena. Ymmärtänet varmaan itsekin miten harhaanjohtavaa tämä on?

  Väkivalta on myös vääristävä termi poliisin voimankäytöstä. Mikäli voimankäyttö on ollut aivan lain mukaista(http://bit.ly/2b3PdkO), on todella harhaanjohtavaa puhua siitä väkivaltana, joka sanana viittaa oikeudettomaan väkivaltaiseen toimintaan. ”Minä jouduin väkivallan kohteeksi kehässä.” Viittaako tuo lainaus sinuta enemmän nyrkkeilyotteluun vai oikeudettomaan väkivaltaiseen tekoon?

  Suomen kielessä, vaikka sanat näennäisesti tarkoittaisikin samaa, niiden implikaatioerot voivat muuttaa lauseen kontekstin täysin päälaelleen. Varsinkin, kun puhutaan instanssista, jonka toimintaa määrää laki, on hyvä puhua samoja termejä käyttäen sekaannusten ja tulkinnanvaran minimoimiseksi.

  Tällä kirjoituksella en ota kantaa siihen, kuka puhuu totta tai valehtelee tai siihen, käyttikö poliisi väkivaltaa vai voimakeinoja. Puutun siihen, että oikeiden termien käytöllä on todellakin merkitystä ja twiitannut poliisi oli oikeassa korjatessaan niitä. Sitäpaitsi, ottakaa se pää pois sieltä itestään ja miettikää uudestaan, sanoiko Jussi Huhtela todellakin, että suomessa ei ole poliisiväkivaltaa. Asioiden vääristely ei anna teille lisäpisteitä.

 24. 28

  Dystopia sanoo

  Eikös anarkistien pitäisi olla onnesta sekaisin, kun pääsivät kerrankin poliisin kanssa avoimeen konfliktiin? Sehän se tuntuu olevan päätavoite touhussa muutenkin, olla konfliktissa yhteiskuntajärjestyksen ja sen edustajien kanssa.

  Luulisi että poliisin voimankäyttö olisi lottovoitto niille, jotka epätoivoisesti haluavat elää poliisivaltiofantasiaansa todeksi Suomessa, kun eivät ole ainakaan vielä uskaltaneet mennä rajojen taakse vastustamaan rakenteita sinne, missä poliisi todellakin johdonmukaisesti toimii epäterveiden rakenteiden ja mielivallan käsikassarana.

  Mutta voihan se olla niinkin että tämä somessa tapahtuva itkeminen taitaa myös kuulua nykyaikana tähän samaan fantasiaan, mitä anarkistiporukka tässä elää todeksi.

 25. 29

  Juuso Hartikainen sanoo

  Kuules Hanna Räty, nämä sun natsisika väitökset on aivan vitun perätöntä paskaa. Voitko ihan oikeesti ilman mitään todisteita väittää Suomea poliisivaltioksi? Missä vitun haavemaailmassa sä elät, vai onko kyseessä äärivassarien kupla. Onko sulla mitään kunnollista dataa/videomateriaalia millä voit todistaa että sua on uhkailtu kumiluotiaseella ja pampulla? Ootte ihan vitun säälittävä joukko, jotka oikeesti ansaitsee kaiken paskan mitä teille jaetaan. Kerätkää ittenne, älkääkä vaan maatko kotona läskeilemässä niillä blogeillanne ja menkää vittu töihin. Kiitos.

  • 29.1

   hannaraty sanoo

   Hei Juuso Hartikainen, en ole kutsunut ketään natsisiaksi vaan todennut poliisin käyttävän tarpeettomia voimakeinoja. En tiedä miten lihavuus tai työnteko liittyy asiaan, mutta tämän blogin kirjoittaminen on osa työtäni.

  • 29.2

   hannaraty sanoo

   Enkä myöskään noin lähtökohtaisesti kulje videokuvaustila auki siltä varalta, että joku päättää uhkailla tai töniä minua. 😀

 26. 30

  Juhani sanoo

  Jokainen kerta kun hippi saa pampusta maailma on taas hitusen parempi paikka. Ja ennen kuin tää räyhäjengi alkaa kiljua fasismia ym. älyvapaata niin kerrottakoon että poliisin toiminta saa täyden tuen ylivoimaiselta enemmistöltä normikansalaisia.

 27. 31

  juha naava sanoo

  Ihan henkilökohtaisena palautteena sillä en odotakaan että julkaisisit tämän. Eikö yhtään käy epäilyttämään oma vainoharhainen maailmankuva kun huomaa ettei kukaan ns. normaali ihminen yhdy näkemyksiisi? Poliisiväkivaltaa kiljuvien keski-ikä on n. 16- 20v. Siitä vanhemmat anarkistisen elämänkatsomuksen omaavat ovat jollain tavoin elämässään epäonnistuneita. Miten on oma tilanteesi? Kannattaisiko järkiintyä ja hypätä pois vielä kun se on mahdollista?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *