Vihreä kustantamo

Gummerus kertoo lehdistötiedotteessaan:

”Gummerus on Suomen ensimmäinen suuri kustantamo, joka ottaa vastaan julkaistavaksi tarjottavia käsikirjoituksia myös sähköisessä muodossa. Kustantamot ovat tähän asti edellyttäneet, että käsikirjoitusehdokkaat lähetetään tulosteina eikä muissa muodoissa lähetettyjä käsikirjoituksia yleensä ole otettu huomioon. Uusi käytäntö säästää luontoa ja helpottaa kirjailijaksi haluavien työtä, kun paksuja käsikirjoituksia ei enää tarvitse tulostaa ja postittaa.”

Kustannuspäällikkö Mikko Aarne sanoo tiedotteessa: ”Vaikka käsikirjoitusten tarjoaminen helpottuu, niiden käsittelyaika ei lyhene vaan säilyy samana. Gummerus käsittelee tarjotut käsikirjoitukset 1-6 kuukauden aikana. Välineet ja menetelmät vaihtuvat, mutta käsikirjoituksia lukevat edelleen ihmiset.”

Olenko herkällä mielellä, kun minusta tuntuu lähestulkoon liikuttavalta tuo toteamus, että välineiden ja menetelmien kehittymisestä huolimatta ihmiset niitä käsikirjoituksia edelleen lukevat?

… Enkä edes rohkene ajatella, minkälaisesta mielentilasta kertoo se, että tämä kuva huvittaa minua hillittömästi…

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  ”Republikaanien leirissä kohupaljastukset jatkuvat: John MacCain tehnyt presidentiksi päästäkseen osittaiset maikkeltsäksönit!”

  ”- Pelkkää mustamaalausta! kuittaa MacCain.”

 2. 4

  sanoo

  Piti yrittää kommentoida jotain järkevää siitä, että kuitenkin ne siellä kustantamossa printtailee niitä käsiksiä kun eivät jaksa ruudulta lukea – ja se siitä vihreydestä, mutta pitää sanoa, että McCainin kuva pöyristytti liiaksi, enkä jaksanut enää miettiä kattavampaa argumenttia.

 3. 5

  sanoo

  Sanattomaksi veti minutkin tuo kuva. Piti nimittäin jatkaa tuota Gummerus-merkintää, mutta en pystynyt, kun toiseen ikkunaan pärähti tuo McCain mustine vehkeineen.

 4. 6

  sanoo

  Itse asiassa ne lukee niitä tekstejä nykyisin sellaisista pienistä sähkökirjoista, joille teksti ladataan. On kuulema hyvä lukea ja kirja kulkee mukanakin. En sitten tiedä, kuinka monta tekstiä yhdelle sähkökirjalle kerrallaan mahtuu. Mutta on se oikeasti ekologista, ainakin paperin säästön kannalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *