Teesejä ulkoministeriydestä

Ulkoministeriksi ei synnytä. Tehokas valmentautuminen ulkoministeriksi valtio-opin laitoksella, nuorisopolitiikassa, työministeriössä, olympiakomiteassa tai kansainvälisessä yleisurheiluliitossa tuntuu mahdottomalta. On elettävä sellainen elämä, josta syntyy ulkoministeri.

Huonolla ulkoministerillä on paremmat edellytykset kehittyä kuin hyvällä. Veijo Meri sanoo: ”Ulkoministerit ovat huonoja itsensä ilmaisijoita, siksi heistä tulee itsensä ilmaisijoita.” Moderni matkaviestintäteknologia on merkittävästi laajentanut ulkoministerien mahdollisuuksia itsensä ilmaisemiseen.

Hyväksytyksi tuleminen yleisessä seksuaali- ja tasa-arvopoliittisessa normistossa on ulkoministereille kammottava taakka. Ulkoministerit ovat luontoaan kapinallisia, he vastustavat sovinnaisuuksia, kaitaa tietä ja varman päälle pelaamista. Huonoista ulkoministereistä voi joskus tulla hyviä ulkoministereitä.
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Näytä minulle sisäsiisti sisäministeri ja minä näytän sinulle ministerin joka ei sovi ulkoministeriksi.
  —————–
  Haluatko tehdä ulkopolitiikkaa jossakin jännässä paikassa? Mikä se voisi olla?
  —————–
  Jos politiikan arvostuksen tai eroottisen tanssin on oltava rempallaan, olkoon se sitten politiikan arvostus.
  —————–
  Ne tanssivat sitä itse.

 2. 3

  sanoo

  Kuuban Kansantasavallan ja Suomen viisivuotistavaranvaihtopöytäkirjan allekirjoitustilaisuudessa ulkoministeri Kanerva (kuvassa vas) tervehti puheenvuorossaan ilolla Kuubassa vastikään voimaan tullutta lakiuudistusta, jonka mukaan yksityisillä kansalaisilla on mahdollisuus kannettavien puhelimien käyttämiseen. – Olen aina ollut kiinnostunut salsa-tanssista. Sehän on selvästi eroottista. Harmi vain että salsantuontikiintiöistä neuvotteleminen kuuluu kulttuuriministeriön toimialaan, korosti Kanerva.

 3. 4

  sanoo

  Ainoa ulkoministeri on ulkoministeri. Muut ovat ministereitä.
  ————————
  Aivan ensimmäiseksi ulkoministerin on hyväksyttävä se ettei hän voi olla mikään muu ministeri.
  ————————
  Ulkoministerin tulee olla lyhyt ja epäselvä.
  ————————
  Ulkoministeri on sana.
  ————————
  Emme tiedä. Myymme sitä hallituksena.

 4. 5

  sanoo

  Ulkoministerit kirjoittavat puolustuspoliittisen keskustelun puolustuspoliittisen keskustelun päälle. He osoittavat meille liittoutumattomuutta menemällä joukolla sen eteen.

  ***

  Ulkopolitiikan oppi on lyhyt. Sen on kestettävä yksin. Se ei ole sosiaalinen olento.

  ***

  Ulkoministeri on yhtä viisas kuin ihminen mutta yksinkertaisempi.

 5. 6

  sanoo

  Turun Mikaelin seurakunnan perinteisessä pääsiäisen piinakuvaelmassa ulkoasiainministeri kantaa vaieten ristiään, tarttuu sitten yllättäen Maria Magdalenan vasempaan rintaan, ja rauhoittelee sitten tapauksesta kiihtyneitä opetuslapsia: Älkää peljätkö. Se on täytetty.

 6. 11

  Manta sanoo

  Ehdotus viranomaisille:
  Välitön pidätysmääräys niistä jotka nauttivat pääministerin täyttä luottamusta.

  Ja mitä olisi ajateltava ”eroottisesta tanssijattaresta”, joka ei ole eroottinen eikä osaa tanssia?

  Ja vielä: oliko ulkoministerin ”Haluatko tehdä sitä (jne.)” sittenkin vastaus entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan koodiviestiin ”Me pystymme siihen”?

 7. 12

  sanoo

  ”oliko ulkoministerin ”Haluatko tehdä sitä (jne.)” sittenkin vastaus entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan koodiviestiin ”Me pystymme siihen”?”

  Veikkaan, Manta, että tarkkanäköisyytesi johdosta olisit ollut erinomainen kremlologi. Siis silloin kun tämä tieteenala oli vielä voimissaan. Silloin kun neuvostojohdon sisäisiä valtasuhteita yritettiin tulkita paraatien istumajärjestysten, Pravdan palastamillien ynnä muiden ”heikkojen signaalien” perusteella.

  Eipä silti, heikkoja ja vähän vahvempiakin signaaleja on täynnä nykyinenkin poliittinen todellisuus, jopa meillä koti-Suomessa.

  Kanerva ja tämä eroottinen tanssija, jonka eroottisuudesta minäkään en ole vakuuttunut, ovat pitäneet täystyöllistettyinä liudan poliittisia toimittajia, kommentaattoreita ja päivystäviä dosentteja puhumattakaan omia kulissien takaisia pelejään pelaavista politiikan ammattilaisista.

  ”Ja mitä olisi ajateltava ”eroottisesta tanssijattaresta”, joka ei ole eroottinen eikä osaa tanssia? ”

  Vähän sama kuin henkilö, joka ei osaa soittaa eikä opettaa soittamista. Sellaisia kutsutaan joskus musiikkikriitikoiksi.

 8. 13

  Manta sanoo

  No jos vielä tarkkanäköisemmäksi ja kremlologisemmaksi ryhdytään, niin mitä pitäisi ajatella siitä, että ”eroottinen tanssija” oli eräässä asiaan liittyvässä artikkelissa lipsahtanut jonkun syväkurkun myötävaikutuksella ”eksoottiseksi”? Aivan: valkaistun hiusputouksen ja pinkin makkarankuoren alla piileksii pesunkestävä vieraan vallan agentti, jonka pirullisen älykkäät tummat kirgiisinsilmät kätkeytyvät sinisten piilolinssien taakse. Peitenimi Johanna saa tehtävänsä päätökseen, kun Ilkka ”Lännen lokari” Kanerva (”Olen käynynnä Piutissa Luisissa, Ratulaatissa Miiamissa”) saadaan lakaistua sivuun ja tilalle kierrätetään Väyrynen, joka osaa katsoa yhtä aikaa paitsi länteen myös itään.

 9. 14

  sanoo

  Juu, Väyrynen ulkoministeriksi ja vanhat kanavat auki. Saataisiin uudenlaista jännitystä näiden uuvuttavien tekstiviestiskandaalien sijaan.

  Vaikkapa Vladimirov-kirjeskandaalin päivitetty toisinto ja sen oheen Väyrysen päivitetyt kommentit: ”Kyseessä on käsitykseni mukaan minun tuhoamisekseni laadittu kylmäverinen suunnitelma.”

 10. 15

  Manta sanoo

  ”Kyseessä on käsitykseni mukaan minun tuhoamisekseni laadittu kylmäverinen suunnitelma.”
  Tämä oli varmaan suora lainaus Dostojevskilta, jonka tuotannon Väyrynen hotkaisi laiturinnokassa eräänä kesäisenä viikonloppuna, kun ulkoministerit olivat vielä ulkoministereitä ja venäläiset neuvostoihmisiä.

 11. 18

  Manta sanoo

  Nuori ja innokas hän ainakin on. Ja sehän ei yleensä tiedä hyvää.
  Operaatio Johanna ei sitten johtanutkaan vieraan vallan toivomaan lopputulokseen.
  Lopetan poliittiset kannanotot tältä erää täältä tähän.

 12. 19

  sanoo

  Parhaat kommentit Kanervan erosta lienee lausunut Juha ”Julma-Juha” Mieto pakollisine F-mallin lipsahduksineen: ”Surulliseltahan tämä tuntuu, koska Kanerva on ulkoministerinä hoitanut pallinsa erinomaisesti. Tuli kai liian kovat paineet.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *