Sanasta miestä

“Mannerheim on kiehtova romaanin aihe ja henkilö. Todellista Mannerheimia emme tunne, mutta romaanin vahvuuksia on kyky välittää elämyksiä ja vaikutelmia, myös tuntoaistimuksia ja hajua. Proosa voi kertoa, miltä tuntuu haavoittua, rakastaa tai kuolla.”
Hannu Raittila 16.3.2009 Ajatus Kirjojen tiedotteessa ensi syksynä julkaistavasta Mannerheim-romaanistaan.

“Tätä en toimittajalle kirjoita, mutta lukukokemukseeni kuuluu, että kaikki fiktio ja varsinkin romaanit tuntuvat täysin lapsellisilta.”
Hannu Raittila syksyllä 2008 julkaistussa proosakirjassaan Ulkona.

Kommentit (8)
  1. Karo Hämäläinen
    17.3.2009, 08:11

    Tulkitsen hankkeen niin, että Hannu Raittila on nyt performanssitaiteilija, joka esittää kirjailijaa, joka on löytänyt taipumuksiaan vastaavan ammattityön, jolla pystyy tienaamaan duunarin keskikuukausipalkan.

  2. Tommi Melender
    17.3.2009, 08:18

    Niin. Meillähän on lukijoina kaikki valta ja oikeus antaa tulkinta ja merkitys Raittilan tekemisille. Performanssitaiteilija on ainakin paljon virkistävämpi tulkinta kuin tuo mitä on paljon nettikeskusteluissa ollut: “vitsi, taitaa Raittila olla epätoivoisessa jamassa…”

    Onhan Raittila tehnyt tällaisia proosallisia tilaustöitä ennenkin. Sitä paitsi jos ajatellaan maailman taiteen merkkisaavutuksia, monet niistä ovat syntyneet tilaustöinä, varsinkin vanhemman ajan jutut. En nyt toki tällä tarkoita sitä, että odottaisin Raittilan Mannerheimista Suurta Suomalaista romaania, vaikka Raittila lupaileekin kertoa meille, mitä oli elää, olla ja haistaa kuten Mannerheim.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *