Lukulistaa kesälomalle (todennäköisesti tai mahdollisesti luettavia)

Iain Banks: Complicity; Michael Burleigh: Blood and Rage: History of Terrorism; Michael Burleigh: The Third Reich: A New History; Roberto Calasso: The Forty-Nine Steps; Roberto Calasso: K; John le Carré: A Delicate Truth; Geoff Dyer: Zona: A Book About a Film About a Journey to a Room; Hans Fallada: Alone in Berlin; Hans Fallada: Wolf Among Wolves; Hans Fallada: Mikä nyt eteen, Pinneberg?; William Gass: Middle C; John Gray: Isaiah Berlin. An Interpretation of His Thought; Sebastian Haffner: Defying Hitler: A Memoir; Heinrich Heine: Romantiikan koulu; Aleksandar Hemon: The Book of My Lives; Ismail Kadare: Kivisen kaupungin kronikka; Pauline Kael: The Age of Movies. Selected Writings of Pauline Kael; Philip Kerr: If the Dead Rise Not; Katja Kettu: Piippuhylly; Leszek Kolakowski: Is God Happy? Selected Essays; Joonas Konstig: Totuus naisista; Tarmo Kunnas: Knut Hamsun; Rachel Kushner: Telex from Cuba; Donald Kuspit: The End of Art; Erik Larson: In the Garden of Beasts; Tao Lin: Taipei; Lorrie Moore: Anagrams; Lorrie Moore: Who Will Run the Frog Hospital; Andrew Nagorski: Hitlerland: American Eyewitnesses to the Nazi Rise to Power; Robert O. Paxton: The Anatomy of Fascism; Jayne Anne Phillips: Suojelus; Richard Powers: The Gold Bug Variations; Friedrich Reck: Diary of a Man in Despair; William L. Shirer: Berlin Diary: The Journal of a Foreign Correspondent 1934-1949; Gary Snyder: Erämaan opetus; Edward St. Aubyn: The Patrick Melrose Novels; Will Self: Umbrella; Stendhal: Punaista ja mustaa; Reiner Stach: Kafka: The Years of Insight; Reiner Stach: Kafka: The Decisive Years; Rex Warner: The Aerodrome; Sarah Waters: Vieras kartanossa

…ja runoja tietysti sekä vanhojen suosikkien uudelleenlukemista sopivina katkelmina sieltä täältä

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Suunnitelmissani on myös kirjoittaa kymmenosainen romaanisarja ja satakunta kolumnia.

  Oikeasti: noita kaikkia en lue kannesta kanteen -periaatteella, ja jotkut saattavat jäädä kokonaan lukemattakin.

  Monet noista liittyvät parhaillaan tekeillä olevaan kirjahankkeeseeni.

  Satun tykkäämään listojen tekemisestä. Se tässä kai on olennaisinta.

 2. 3

  sanoo

  Kesälomani kestää kuusi viikkoa ja tuon listan lukeminen edellyttäisi aika tarkkaan kirja päivässä -vauhtia.

  On siis selvä, etten tule kaikkia lukemaan. Mutta selailukin on kivaa, ja valinnanvaraa on hyvä olla.

 3. 5

  sanoo

  Tuossa mulla on puolen metrin päässä oikealla puolella työtuolistani (jossa nyt istun) pikkuinen kirjahylly täynnä runoteoksia. Sieltä aina jotain käteen osuun, sen kummemmin erikseen suunnittelematta.

 4. 6

  Anonymous sanoo

  Hei, itsekin paljon lukeneena, pitää nyt kysyä, entä se kesäloma? Saako kirjailija aina inspiraationsa seuraavaan teokseensa kirjoista, entä maisema, luonto, matkailu?

  Äkkiä katsottuna tuo lista oli raskas, selailtunakin.

  Runot ovat varmasti tasapainoittavaa, ellei ole nekin raskasta luettavaa.Itse kaipaan välillä runoja joissa on huumoria, kevennystä, naurua, pilkettä..

  Ajattelin tilata tuon viimeisemmän teoksesi, ja luen sen kesälomallani, toivotaan että en vain selaa sitä! 🙂

 5. 7

  sanoo

  ”Saako kirjailija aina inspiraationsa seuraavaan teokseensa kirjoista, entä maisema, luonto, matkailu?”

  Inspiraatiolla ei kirjoja kirjoiteta, en ainakaan minä (eivätkä myöskään tuntemani kirjailijat). Puurtamista se on, istumistyötä, aika raakaa sellaista.

  Mutta ideoitahan tulee vaikka mistä. Toisista kirjoista toki, mutta myös ihan muualta. Joku ohikulkija vaikka sanoo jotain ja sitä jää miettimään, kunnes oivaltaa jotain uutta, mikä päätyy tavalla tai toisella käsikseen ja hyvällä tuurilla jää sitten lopulta itse kirjaankin.

  On tuolla listalla muutama sellainen, jonka lasken rentoutumiskirjaksi, mutta lähtökohtaisesti teen rentoutuakseni mieluummin muuta kuin luen, katson esimerkiksi toiminta- ja seikkailuleffoja tai urheilua tai sitten yksinkertaisesti vietän kesää ulkoilmassa liikkumalla.

 6. 8

  sanoo

  Heippa!

  On totta, että kesällä on hyvä lukea sekä katsella toiminta- ja seikkaululeffojakin, keräten näin voimia ensi syksyn ja sitä seuraavan pitkän talven haasteisiin.

  Kokonaisvaltaiseen kirjailijan kesätoimintopakettiin kuuluu myös täysipainoinen ja terveellinen ravinto. Nimenomaan kirjailijakunta on perinteisesti kesällä suosinut Allun borssikeittoa. Allun monet runot ovat valmistuneet sen antamin voimin.

  Pirteää kesää!

 7. 9

  sanoo

  Ai se olikin toi hippi-Allu, vanha pervo.

  Ehdin jo toivoa, että internetin syövereistä olisi löytynyt joku ”Allu vaan” jostain Ruotsinpyhtäältä, jolla olisi oma vinkeä yhdistetty runo- ja ruokablogi.

  Sellaista blogia lukisi mielellään, oli kesä tai talvi!

 8. 10

  sanoo

  Beat-Allu mikään hippi ollu. Hän oli kyllä ilmeisen rauhantahtoinen runon ruhtinas, mutta ainakin beat-kollega Burroughsilta olisi voinut tulla nokkaan, jos sitä olisi mennyt haukkumaan hipiksi.

  Mutta tuo kirjallisuuden ja ruokailun yhdistelmä olisi hyvä markkinointiveto. Ei WSOY:n mainososastolla vielä ole huomattu alkaa elää tätä päivää? Kustantajan nettisivuille filminpätkä ”Finlandia-ehdokkaan maittavat terriinireseptit!” Ja vielä jos osaat ruotsinpyhtääläistä murretta, jota käyttäen työselostus tapahtuu, olisit kokinhatussasi ja essussasi kirjasyksyn eittämätön innovaattori.

  Idea on minun puolestani hyödyntämisvapaa.

 9. 11

  sanoo

  Minä kun olen ollut siinä uskossa, että kaikki ne 60-luvulla olivat hippejä. Kiitos oikaisusta.

  Olen antanut yhteystietosi eteenpäin Södikalle. Ettet sitten ihmettele, jos pyytävät konultointiapua markkinointiviestinnässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *