Vieraskynä: IMAGEN BLOGI EDUSTAA B-LUOKAN JOURNALISMIA

Vietän rentoa isä-lapsi-lomaa Barcelonassa, ja olen niin iloisella tuulella että tavoistani poiketen annan suunvuoron myös vastapoolilleni. Alla Erja Tammisen blogiini lähettämä mielipidekirjoitus.

(Tilaisuuden tullen mainostan samalla, että julkaisen mielelläni vieraskyniä mutta valikoin luonnollisesti mitä julkaisen.)

****

IMAGE-lehti on mitä ilmeisimmin lakannut huolehtimasta imagostaan:A-lehtiin kuuluva IMAGE on alkanut tuottaa b-lehtien journalismia. Blogi Vesan linja onkin sisällöllisesti pikemminkin kuin ”vessan linja”.

Päätoimittaja Heikki Valkaman silmissä blogi edustaa kriittistä yhteiskunnallista ajattelua. Mutta missä on ajattelu? ”Huu-haa, hörhö, arkkihörhö”-kaltainen henkilöön kohdistuva nimittely ei vaadi kovinkaan paljon, mutta herättää sitäkin enemmän hämmennystä ja myötähäpeää, kun niiden takana on opettajan ammatissa toimiva henkilö. Leimaaminen kertoo paitsi henkilöstä itsestään, myös asia-argumenttien puutteesta. JSN on jo aikaisemmin antanut tätä samaa blogia koskevan langettavan päätöksen (5814/AL/15, 5856/AL/15), jossa se totesi, että Linja-aho kommentoi blogin vastinetta asiattomasti.

Olen tehnyt tutkintapyynnön blogista, joten jätän poliisin punnittavaksi blogin sisällön. Tulevaisuus näyttää, rakentaako blogi IMAGEN imagoa.

Erja Tamminen

tietokirjailija

****

Kommentit
 1. 1

  Lauri sanoo

  Täällä ainakin yksi, jonka silmissä Imagen imago nousee kerta kerran jälkeen! Go Vesa!

 2. 2

  Mikko sanoo

  Hörhö- Erja haaskaa yhteiskunnan resursseja oikein huolella. Poliisilla tosin on hyvä olla huumoriakin työssään.

  • 3.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Älä valehtele. Päätoimittaja kysyi, että jos Erja Tamminen kirjoittaa kommentin, julkaisenko sen. Vastasin, että voin julkaista, jos se on asiallinen. No, tämä on kiikun kaakun sellainen, mutta itsepähän munaat itsesi.

   (Oikeasti toimituksen sisäiset jutut, kuten se, kuka päätti että julkaistaan, eivät kuulu sivullisille, mutta tuskinpa Valkama tästä ”vuodosta” mieltään pahoittaa.)

  • 3.2

   Mikko sanoo

   Eipä yllätä, että Erja Tamminen valehtelee tässäkin asiassa.
   Ihan normaalilla järjellä varustettu ihminen kyllä ymmärtää, että yksikään päätoimittaja ei pakota julkaisemaan tällaista sontaa. ”
   Totta kai tämä kannattaa julkaista, koska tekstisi paljastaa erinomaisesti sen tason, millä sinä olet.
   Vessan linja”, ala-astettako sinä Erja vielä käyt?
   Haaskaat yhteiskunnan resursseja huuhaallasi.
   Yhtään tieteellistä evidenssiä en ole nähnyt sinun ikinä esittävän harhoillesi. Sen sijaan osaat kyllä uhlkaiulla ihmisiä, jotka eivät niele esittäömniäsi valheita.

 3. 4

  Heikki Hyppänen sanoo

  Iso käsi Vesalle.

  Eiköhän nettikirjoitteluun puuttumiseen ole korkea kynnys. Tamminen on saanut aikaan järjetöntä mölinää ja tuhlannut hapen ohella poliisin resursseja. Valitettavasti myöskään siihen toimintaan tuskin puututaan, saati hämäriin väittämiin voitontavoittelun yhteydessä.

  • 4.1

   Hannu Rytilä sanoo

   ”hämäriin väittämiin voitontavoittelun yhteydessä.”

   Erja on laillinen yrittäjä. Jokainen yrittäjä pyrkii voitontavoitteluun työllistäessään itsensä. Heikki Hyppänen, esitä anteeksipyyntösi tällä foorumilla. Kommemmenttisi on törkeä.

   • 4.1.1

    Mikko sanoo

    Se, että on jollain tasolla ”laillinen” ei vielä tarkoita, että olisi jotenkin moraaliltaan arvostettava. Erja on kaikkea muuta.

   • 4.1.2

    Antti Kautiainen sanoo

    Hannu Rytilä: Eli sinun mielestäsi valehteleminen ja harhaanjohtaminen ja solvaaminen on okei, kun se tehdään ansiontavoittelun nimissä? Sitähän Erja juuri tekee. Häneltä en ole koskaan kuullut faktoja mutta kovin agressivisisesti puolustetaan valheellisiin faktoihin perustuvia taika-vaatekappaleita, joilla hän pyrkii saamaan rahaa.

    Eli Heikkki, sinun mielestäsi 1800-luvun käärmeöljykauppiaat olivat vain rehellisiä yrittäjiä. Eihän sen asiakkaan hyvinvointi ole tärkeää vaan rahan tekeminen.

 4. 5

  Juha sanoo

  Harmi että kirjaston arkistointihylly ”tietokirjallisuus” pitää sisällään myös humpuukia, joka ei ole tietoa nähnytkään. Hyvä Vesa! Sähkömagneettihölynpölyn jakaminen ja sillä rahastaminen pitäisi kieltää, eikä niiden perusteellista lyttäämistä.

 5. 6

  Venla sanoo

  XD Pääsin allekirjoitukseen asti ja repesin huolella. Mukavia tämmöiset huumoripläjäykset. Piristävät arkea näiden pakkasten keskellä. Hyvä Vesa!

  • 7.1

   Hannu Rytilä sanoo

   Kari, älä käy herjamaan ilman perusteellista aiheen tuntumusta. Sinut tunnen, sinulla ei ole asiasta pienintäkään käsitystä. Ei Erjakaan käy herjaamaan aivovammapotilaita.

 6. 8

  Risto sanoo

  Erja Tamminen myy tuotteita, joita kutsuisin huuhaa- tai huijaustuotteiksi. Voi olla, että hän uskoo tuotteisiinsa itse, jolloin ei ole kyse huijauksesta. Esimerkiksi se, että väitetään maalien suojaavan sisätilaa sekä korkeilta että matalilta sähkömagneettikentän taajuuksilta jopa 24 dB, on totuuden vastaista (siis valheellista tietoa, vaikka myyjä tähän hölynpölyyn uskoisikin).

  http://www.sahkoailmassa.fi/tuotteet/maalit

  • 8.1

   Hannu Rytilä sanoo

   Kyllä ne suojaavatkin korkeataajuuskentiltä, mutta matalataajuuskentiltä eivät.

 7. 10

  Timo Voipio sanoo

  Muiden ajan säästämiseksi molempia kanteluita koskevat JSN:n päätökset ovat tässä: http://www.jsn.fi/paatokset/5814–5856-al-15/?year=2015

  Olennaiset kohdat lienevät nämä (korostukset allekirjoittaneen):

  Julkisen sanan neuvosto ei ota kantaa blogissa esitettyihin väitteisiin eikä kantelijan väittämiin. Neuvoston ratkaisu perustuu vastineoikeuteen ja Journalistin ohjeiden liitteeseen yleisön tuottamasta sisällöstä tiedotusvälineiden verkkosivuilla.

  Neuvosto toteaa, että antamalla kantelijalle vastineoikeuden ja julkaisemalla tämän kannanoton Image myönsi kantelijan joutuneen erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi. Kantelijan oma kannanotto eli vastine olisi kuitenkin pitänyt julkaista alkuperäisen blogin yhteydessä tai siihen linkitettynä.

  Julkisen sanan neuvoston mielestä lehden toiminta vastineen julkaisemisen jälkeen ei noudata Journalistin ohjeita eikä hyvää journalistista tapaa. Lehti antoi blogistin kommentoida vähättelevään sävyyn kantelijan omaa kannanottoa, mikä on vastoin Journalistin ohjeiden kohtaa 23.

  Toisin sanoen, JSN ei ottanut kantaa esitettyihin väitteisiin ja lisäksi JSN itse asiassa ei myöskään lausunut, oliko kantelija joutunut JSN:n mielestä erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi vaan totesi, että Image toiminnallaan myönsi kantelijan väitteen tästä oikeaksi.

 8. 11

  Jyrki sanoo

  Jahah 🙂 Erjahan on päässyt kirjoittamaan vieraskynää ihan urakalla viime aikoina. Tosin täällä varmaankin kriittiset äänenpainot Erjan toimintaa kohtaan saavat muutakin kohtelua kuin pelkän poiston, toisin kuin Marian blogissa kaksplussassa.
  Harmi ettei pääse näkemään poliisin ilmettä, kun hän lukee ilmoitusta.

   • 12.1.1

    Mikko sanoo

    No Hannu, si nun kirjassasiahn ei ollut ensimmäistäkään lähdettä? Erjan kirjassa lähteitä saattoi olla, mutta ei kyllä yhtään arviointia kestävää.
    Tietokirjailija Erja ei ole.

 9. 13

  Taneli sanoo

  En jaa Erjan mielipidettä Image-lehden journalistisesta tasosta, mutta hörhöksi nimitteleminen on epäasiallista koulukiusaajatouhua. Ei minulla muuta. Kiitos blogistasi, Vesa.

 10. 15

  Hannu Rytilä sanoo

  Tämänkaltaiset kirjoitukset tulevat aiheuttamaan Vesalle uuden langettavan päätöksen JSN:ssä. Vesa haukkuu julkisesti hörhöksi pitkäaikaisen arvostetun tietokirjailijan ilman mitään perusteita, Paitsi että hän on iloisella mielellä Barcelonassa.

 11. 16

  Mikko sanoo

  Niin, parasta on, että Erja Tamminen valehtelee minkä ehtii JSN:n päätöksen sisällöstä. Onneksi ne on kaikkien luettavissa. Heikoilla on Erjan argumentit, mikä ei tosin ole tämän huuhaa-tuotteilla rahastavan huijarin kohdalla uutta.

  • 16.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Tässä on vielä semmoinen hauska twisti että minä en saa itse kritisoida langettavaa vaan muiden pitää tehdä se.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *