Tule proffa Twitteriin – kollegasi ovat jo siellä (ja myös höpönlevittäjät)

Muutama vuosi sitten harmittelin, kun Twitterissä oli muuten mielenkiintoista porukkaa, mutta ei juuri professoreita. Ainoa Twitteristä minulle tuttu professori oli Markku Niemivirta. Kyselin muiden proffien perään ja muutama vinkattiin ja laitoin heidät seurantaan.

No, maailma on muuttunut ja sain ilokseni huomata että jakelin vanhentunutta tietoa eilen Ylen pääuutislähetyksessä. Twitterissä on nykyään melko paljon suomalaisprofessoreita – kuinka paljon, se selviää pian. Ongelmana kun on heidän löytämisensä.

Sen sijaan että olisin vetänyt itkuraivarit ja miettimään miten todistaisin että proffia ei (muka) ole Twitterissä, mietin miten heidät saisi paremmin näkyville. Twitterissä voi toki tehdä seurattavistaan listoja (kuten Tuomas Aivelo on tehnyt  tutkijoista), mutta niistä on hankala hakea vaikkapa jonkun tietyn alan professoria. Päädyin kokeilemaan, toimisiko Wikikirjastoon tehtävä Twitter-proffalista. Eli sinne vain lisäämään, jos ja kun intoa riittää.

Miksi Twitterissä sitten pitäisi olla professoreita? Professoreita arvioidaan (mm. rahoitushauissa) julkaisuluettelon, ei tviittien määrän perusteella, mutta interaktio kansalaisten kanssa auttaa toivottavasti levittämään tieteellistä tietoa paremmin ihmisten saataville ja kumoamaan höpöuskomuksia. Höpötiedon levittäjätkin kun ovat Twitterissä. Twitter-näkyvyys voi poikia myös medianäkyvyyttä, mistä voi olla mutkan kautta hyötyä rahoitushaussa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *