Tappaako seuraava lama lehtien aamujakelun?

Aamun Hesarissa oli mielipidekirjoitus Lehtien jakaminen yöllä on vaarallista ja tarpeetonta. Vaarallista: kyllä. Tarpeetonta: ei ainakaan vielä, koska kerran ihmiset ovat siitä valmiita maksamaan.

Ja miksi ovat? Paatuneena teknologianrakastajanakin myönnän, että paperilehti on käyttöliittymältään mielettömän kiva: sitä on erittäin nopea selailla, sitä voi paiskoa ja taitella miten haluaa ja siitä ei lopu akku. Ja monella aamulehden lukemisessa on kyse pinttyneestä tavasta.

Jossain vaiheessa se kuitenkin tapahtuu: painomusteen tuoksuun tottuneet aamuhesarin lukijat harvenevat pikku hiljaa, ja viimeistään seuraava suurempi lama pakottaa lehtitaloja tekemään tunteita nostattavan päätöksen: printtisanomalehdet jaetaan vastedes aamupostin mukana yhdeksän maissa. Milloin tämä tapahtuu? Heitän hatusta, että tyyliin 2021.

Kommentit
 1. 1

  Sampo sanoo

  Missä jaetaan aamuposti yhdeksän maissa? Olen vuosien saatossa ja pitkin poikin Helsinkiä asuneena tottunut siihen, että postiluukku kolahtaa kahdentoista ja kolmen välillä iltapäivästä, ei ikinä aamupäivällä. Viikonloppu-Hesari tulee nykyäänkin välillä vasta kahdeksalta aamulla.

 2. 2

  Mikko sanoo

  Se tietysti edellyttäisi, että posti tarjoaisi sen yhdeksän aikaan jaettavan aamupostin…

 3. 3

  Inka sanoo

  Entäs jos meneekin niin, että aamuposti jaetaan lehden mukana ennen kuutta? Ja samalla kotiin saa halutessaan vaikka kahvimaitoa illalla loppuneen tilalle tai tuoreen leivän. Joku voisi haluta myös, että jakajat lisäpalveluna lapioivat lumet portailta.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *