Soinin dilemma: kuinka päästä irti rasistileimasta menettämättä rasistien ääniä?

Jyväskylän natsimellakasta on käyty vilkasta keskustelua niin sosiaalisessa kuin perinteisessäkin mediassa. Twitterissä heräsi vilkas keskustelu, kun ehdotin että Perussuomalaisille pitäisi antaa kenkää hallituksesta.

Miksikö pitäisi antaa, tai vähintään väläyttää tällaista mahdollisuutta? Koska puolueen johto ei tosissaan puutu kansanedustajiensa natsimielisiin tai muuten älyttömiin aivopieruihin. Vielä vuonna 2013 löytyi selkärankaa erottaa eduskunnassa otetun natsitervehdyskuvan julkaisija puolueesta. Saa nähdä, miten Immosen käy.

Twiittini kirjoittamisen jälkeen Perussuomalaisten johdosta Slunga-Poutsalo on tuominnut teon ja Soini kirjoittaa:

En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Pidän ihmiselämää Pyhänä. Kohdusta hautaan.

Ovelasti livautettu aborttikriittisyyttä samaan lauseeseen. Jyväskylää Soini ei mainitse suoraan – mielestäni pitäisi.

Perussuomalaisten kansanedustajat eivät tietenkään kierrä hakkaamassa hippejä tavarataloissa keskellä iltapäivää, mutta antamalla hiljaisen hyväksynnän toiminnalle he tekevät siitä pikku hiljaa yhä enemmän ja enemmän hyväksyttävää. Imagen (nykyään ex-)päätoimittaja Mikko Numminen kirjoitti jo maaliskuussa 2013:

Rasismi on perussuomalaisissa silti ongelma, eikä se katoa, ennen kuin puolueen puheenjohtaja Timo Soini tekee asialle jotain.

Nyt olisi ehkä korkea aika. Täytyy myöntää, että Soini on erittäin haastavassa tilanteessa: ilman eduskuntavaalien 2007 ja 2011 tapahtunutta maahanmuuttokriittisyyden nousua Perussuomalaiset olisi edelleen 4-5 % kannatusta nauttiva, Kristillisdemokraattien kaltainen pellepuolue.

perussuomalaisten kannatus pieni

Tekemällä selvän pesäeron puolueen natsisiipeen tämä kannatus voisi romahtaa. Ja ei kai puoluejohtaja sellaista halua. Vielä vähemmän hän halunnee puolueen jakautumista kahtia. Kannattaa kuitenkin yrittää, kuten Pontus Purokuru kirjoittaa:

Puolueita, joilla on äärioikeistolaisia jäseniä ja yhteyksiä, voidaan painostaa, kunnes ne erottavat tällaiset jäsenet ja lopettavat yhteydet. Saman voi tehdä puolueille, jotka ovat hallituksessa äärioikeistoa tukevien puolueiden kanssa.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  ilman eduskuntavaalien 2007 ja 2011 tapahtunutta maahanmuuttokriittisyyden nousua Perussuomalaiset olisi edelleen 4-5 % kannatusta nauttiva, Kristillisdemokraattien kaltainen pellepuolue.

  Olen samaa mieltä, näin luultavasti olisikin. Nyt kysynkin, että miksi tuo kasvu tapahtui? Mikä sysäsi maahanmuuttokriittisen puolueen kasvuun? Ei vain Suomessa vaan myös Ruotsissa, Tanskassa, Itävallassa, Hollannissa, Englannissa ja Ranskassa…

  Vuonna 1990 ja sen jälkeen alkanut maahanmuuton raju kasvattaminen ja Schengen-sopimus avasivat portit, joita näyttää nyt olevan melkein mahdotonta saada tukittua.

  Jotenkin kirjoituksesi antaa sellaisen kuvan että Persujen nousu oli ikään kuin sattumaa. Jostain vain tupsahti maahanmuuttokriittisiä kuin sieniä sateella. Mikä tuo sade oli? Mikä ruokki islamilaisen kulttuurin vastustusta Suomessa? Miksi venäläisten maakauppoja arvosteltiin jo ennen Ukrainan kriisiä aikana, jolloin poliittinen eliitti piti Venäjää suurena mahdollisuutena Suomelle.

  Olen lukenut vuosia blogiasi ja ihmettelen, miten noin viisas mies ei ymmärrä, mistä ”maahanmuuttokriittisyys” kumpuaa. Karmeinta on, että minä itse kannatan MONIkulttuurisuutta, minusta jokainen saa elää niin kuin haluaa ja valtion ei tule astua kodin kynnyksen ylitse. Minusta muslimi-isällä on oikeus kasvattaa lapsensa omaan kulttuuriinsa ja uskontoonsa. Minä en ole vastustamassa muslimien tapoja Suomessa sen enempää kuin maailmallakaan.

  Jostain syystä sinä ja kaltaisesi kvasiliberaalit haluatte kyllä muslimeita Suomeen, mutta sitten haluatte kotouttaa heidät, estää heitä elämästä ja noudattamasta oman uskontonsa oppeja ja määräyksiä. Kuten Vesa hyvä tiedät, se on MONOkulttuurisuutta. Koska kuitenkin vastustan naisten, lasten, vääräuskoisten, ateistien ja eläimien kaltoinkohtelua, haluan rajoittaa muslimien maahanpääsyä. Mutta ne ketkä tänne pääsevät, saavat elää haluamallaan tavalla.

  Kannatan uskonvapautta, koska Neuvostoliiton ja itäblokin aikana opin omin silmin näkemään, miten tärkeää on, että yhteiskunnassa sallitaan toisinajattelu. Katolinen kirkko oli itäeuroopassa ainoa institutionaalinen vastavoima sosialismille, joka leimasi vastustajansa mielisairaiksi ja passitti hoitoon. Kyllä kai nyt ihmisessä joku vika on, jos vastustaa sosialismia?

 2. 2

  Mari sanoo

  Olen antanut itselleni kertoa, että Soini pitää viimeiseen saakka joka natsista kiinni, kunnes puoluetuet pysyvät puolueella loikkareista, eronneista ja karanneista huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *