Säteilyhöpö sai arvoisensa käsittelyn Julkisen sanan neuvostossa

Lilja Tamminen kirjoittaa Facebook-seinällään, että hänen Skeptikko-lehteen kirjoittamastaan jutusta oli tehty kantelu Julkisen sanan neuvostolle. Itse juttu on vain printti-Skeptikossa, mutta se pohjautuu Liljan ansiokkaaseen ja perusteelliseen blogikirjoitukseen samasta aiheesta. Kantelussa

sähköallergia-aktivisti Eva Jansson oli laatinut kantelun Julkisen Sanan Neuvostolle perusteluna, että artikkeli on asiaton ja loukkaava, ja ”väittää sähköyliherkkiä luulosairaiksi kestämättömin perustein”.

Jos Eva Jansson ei ole tuttu, tutustuminen kannattaa aloittaa tästä artikkelista. Kantelu sai kuitenkin asianmukaisen käsittelyn – JSN ei nimittäin ottanut koko kantelua käsittelyyn, koska:

Kantelijalla on ollut mahdollisuus vastata jutussa esitettyihin väitteisiin ja puolustaa omaa näkökulmaansa sekä tarjota mielipidettään julkaistavaksi Skeptikossa. Näin hän ei kuitenkaan ole tehnyt.

Kuten Lilja kiteyttää postauksessaan:

Erinäisen huuhaan levittäjiä harvoin kiinnostaa väittely tieteellisten argumenttien tasolla, koska tieteellinen maailmankuva enemmän tai vähemmän kiistetään (vaikka usein käytetään näennäis-tieteellistä kieltä huuhaata levitettäessä). Järkiargumentoinnin ja analyysin sijaan yritetään tieteellistä kritiikkiä esittäviä uhkailla, mustamaalata ja hiljentää. Se muistuttaa kovasti skientologeista ja muista kulteista.

Oma lukunsa tietenkin on, kannattaako näiden kanssa ruveta väittelemään ollenkaan. Ei julkkisprofessori Esko Valtaojakaan haaskaa aikaansa litteään maahan uskovien kanssa väittelyyn.

Minun kirjoittelustani tehdystä kantelusta ei ole kuulunut vielä mitään, mutta ilmeisesti uutta kantelua pukkaa taas. Stay tuned!

Kommentit
 1. 1

  jmt sanoo

  ”Tulee huono olo, tuntuu, että jalat eivät kanna…”

  Miten tämä kuulostaa niin tutulta? Ai niin, minullahan on paniikkihäiriö.

 2. 2

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Liljahan kirjoittaa silkkaa paskaa, tutustuisi ensin Eva Janssoniin, hän asuu Virroilla. Nimestään huolimatta hän on umpisuomalainen, Tampereen likkoja nääs. Tunnen Eva Janssonin henkilökohtaisesti, ja aion käydä kylässä lähiviikkoina, nääs kun hän on sähköherkkä eikä voi itse käydä missään. No, olen minäkin sähköherkkä mutta tämmöinen”välimallijätkä”.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *