Poliisi takavarikoi vaarallisen nokkahuilun

Kaverini osallistui viime lauantaina antirasistiseen mielenilmaukseen mukanaan nokkahuilu, koska järjestäjät olivat pyytäneet ottamaan mukaan pillejä tai vastaavia.

Rasisteillahan* oli oma mielenosoituksensa samaan aikaan. Näin kaverini kertoo tapahtumista:

Seisoin hetken ja kuuntelin sitä epämiellyttävää vihapuhetta ennen kuin otin nokkahuiluni esille. Aloitin puhaltamisen ja välittömästi oli kolme Rajat kiinni -mielenosoittajaa tökkimässä nokkahuilua.

Hetken sain puhallella heidän joukossa, kunnes ensimmäinen poliisi hymyssä suin pyysi siirtymään kadun toiselle puolelle. Jatkoin siinä sitten puhaltamista. Paikalle tuli sitten toinen poliisi, joka pyysi minua lopettamaan. En suostunut.

– ”Voitko lopetaa tai otan sut autoon.”

– ”Oikeasti otat mut kyytiin nokkahuilun soittamisen vuoksi?”

– ”Joo.” Lisäksi hän sanoi, ettei voi tehdä omaa työtään.

Kehotin laittamaan kypärän päähän.

Sitten poliisi nappasi huiluni yläosan ja vei sen autoonsa, joten äänen tuottaminen sillä oli mahdotonta. Tunsin olevani aika aseeton enkä viitsinyt siihen yksin jäädä seisomaan. Kävelin poliisiautolle ja pyysin nokkahuilun yläosan takaisin. Sain sen, kun lupasin poistua paikalta. Suostuin.

Miksi otit nokkahuilun mukaan mielenosoitukseen?

Halusin että ala-asteelta kaikille tuttu ärsyttävä soitin pääsee vihdoinkin uljaaseen antirasistiseen käyttöön.

Erinomainen idea kerrassaan. Tapauksen perusteella nokkahuilu on Astalo 2.0.

 

 

* Imagen blogissa saa varmaan sanoa rasisteja rasisteiksi kun päätoimittajakin saa. Tätä maata on jo vahingoitettu ihan tarpeeksi näennäisellä ”neutraaliudella”.

Kommentit
 1. 1

  Esa Annala sanoo

  Olisiko kutsuttu Karhuryhmä jos joku olisi uskaltautut vuvuzelan kanssa paikalle?

 2. 2

  Eräs Isä sanoo

  Tässä tilanteessa poliisit toimivat täysin oikealla tavalla. Nokkahuilun tuottama melusaaste on niin suunnattoman ärsyttävää, että se on syytäkin saada loppumaan ennenkuin lähellä olevat (muuten suht. järkevät) ihmiset alkavat saada raivokohtauksia. Yhdenkin nokkahuilun kirkuna saattaa aiheuttaa keskikokoisen mellakan esim. Prisman kassajonossa perjantaina kello 17:15. Koska väkivaltaan ja vastaavaan yllyttäminen on laitonta, en voi suositella tämmän kokeilemista muualla kuin hyvin valvotussa tilassa, moninkertaisin turvajärjestelyin.

  • 2.1

   - sanoo

   Nokkahuilun tuottama ääni on suorastaan taivaallinen, korville oman orgasminsa antava kokemus kun sitä vertaa näiden hemmetin isänmaallisten elämän kovasta koulusta valmistuneiden kaljamahaisten punaniskojen tuottamaan melusaasteeseen. Veljet ja sisaret, tarvitsemme lisää nokkahuiluja!

 3. 3

  sanoo

  ”* Imagen blogissa saa varmaan sanoa rasisteja rasisteiksi kun päätoimittajakin saa. Tätä maata on jo vahingoitettu ihan tarpeeksi näennäisellä ’neutraaliudella’.”

  Tietenkin rasisteja saa sanoa rasisteiksi, eikä kai kukaan ole koskaan sanonut että rasisteja ei saa sanoa rasisteiksi.

  Tässä ei kuitenkaan ole kyse siitä; tässä on kyse siitä, että kutsut rasisteiksi sellaisia, jotka enimmäkseen eivät ole rasisteja, kuten nyt tässä tapauksessa Rajat kiinni -mielenosoituksen väkeä.

  • 3.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Miksi joku ei-rasisti menisi Rajat kiinni -mielenosoitukseen (tekemään muuta kuin puhaltamaan nokkahuilua)?

 4. 4

  Juha O. Niemelä sanoo

  Turha nokkahuiluja on morkata. Ärsyttävä soundi tai ei, niin hienosti tuntuu ainakin Blacmore’s Night -levyillä toimivan, ja on sen ääni oikeissa käsissä miellyttävämpi kuin esimerkiksi melodican tai säkkipillin.

  • 4.1

   Janne sanoo

   Kouluissa käytetty muovinen Yamahan sopraanonokkahuilu on vähän eri juttu kuin vaikkapa barokkimusiikissa käytettävät matalampiääniset nokkahuilut. Tai kunnolliset sopraanonokkahuilutkin, jos niikseen tulee.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *