PKO antoi porttikiellon natseille – saisiko kaikki osuuskaupat mukaan?

Vajaat pari viikkoa sitten kauppaneuvos Eino Tenhunen ehdotti kannusti joensuulaisyrityksiä määräämän porttikiellon kaikille katupartiotunnuksin liikkuville henkilöille ja ryhmille. Hänellä on menettelystä hyviä kokemuksia:

Skinien toiminta hiipui varsin nopeasti sen jälkeen, kun heille määrättiin porttikielto kaikkiin PKO:n ravintoloihin. Kaverit huomasivat, että touhusta on eniten haittaa heille itselleen, Tenhunen toteaa.

Idea on minustakin hyvä. Porttikielto on tehokas tapa viestittää uusnatseille, että heitä ja ennen kaikkea heidän aatettaan ei kaivata Joensuuhun.

Nyt Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on ottanut ex-toimitusjohtajansa vinkistä vaarin. Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa, että Pohjois-Karjalan Osuuskauppa pyytää asiakkaitaan jättämään provosoivat asusteet narikkaan. Esimerkiksi Soldiers of Odin -tunnukset voivat olla tällaisia.

Aiheesta käydään keskustelua PKO:n Facebook-sivujen arvostelut-osiossa. Käykääpä lisäämässä oma arvostelunne ja näyttämässä, että natsit ovat mielipiteineen vähemmistössä.

Haastan myös muut osuuskaupat ja muutkin yritykset mukaan boikottiin. Boikotille on ihan liiketoiminnallinenkin perustelu: katupartioväen näkeminen on vastenmielistä ja pilaa ostohalut – ja yrityksen imagon.

Kommentit
 1. 1

  Kriittinen sanoo

  Kielto koskee siis myös äärivasemmistolaisia symboleja, pelleasuja jne? Eikös vain?

  • 1.2

   MJM sanoo

   Jos meillä Suomessa olisi ongelmia väkivaltaisten äärivasemmistolaisten porukoiden kanssa, jotka harrastavat katupartioita, lietsovat vihaa sosiaalisessa mediassa ym., niin varmasti kielto koskisi myös heitä.

   Ongelma, tai sen puute, on siinä että näitä tälläisiä ryhmiä ei taida löytyä. Pelleporukat ovat harmittomia, Soldiers of Odin ei ole.

 2. 3

  sanoo

  siä tarvitaan ortjo stebanovia. hää on oikkee karjalaine.nää prosentti liikkeet ja ameriikan arjalaiset pitäs trumpille lahjoittaa. sitte omat perus mussolinit taas voisi mennä vasaan ja lapualle takasin.miksi hyö karjallaa tulleet.sitte onko enää köyhälkistöö.ei köyhälistöö enää ol se tapettii jo ey aikana ensi yritettii 1918. lapualaaset aloitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *