”Perusteetonta ja naurettavaa” – yliopistolta täystyrmäys huuhaafirman uhkailukirjeelle

Viime perjantaina kirjoitin uhkailukirjeestä, jonka saksalaisen Bemer-verisuoniterapialaitteen valmistaja oli lähettänyt Aalto-yliopiston professoreille ja rehtorille. Kirjeen syynä oli todennäköisesti tekeillä ollut laaja lehtijuttu, joka julkaistiin viime sunnuntaina Lännen Median lehdissä.

Aalto-yliopiston lakimiehen laatimassa vastauskirjeessä todetaan muun muassa, että tieteen- ja sananvapaus ovat Suomen perustuslaissa taattuja oikeuksia ja nämä oikeudet ovat tunnustettuja myös Euroopan laajuisesti. Esittämällä väitteitä tuotteestaan Bemer altistaa itsensä kritiikille ja on täysin vapaa esittämään todisteet laitteensa toimivuudesta, ja vahingonkorvausvaatimuksilla uhkailu on perusteetonta ja naurettavaa:

The discussions that I, my colleagues, and all the other experts have participated in rely solely on the scientific aspects of the Bemer method and its claimed effects. BEMER has always been free to present the scientific evidence to support its claims. By claiming the scientific effects to be proven BEMER has committed itself under scientific evaluation, discussion and scrutiny.

In this respect the accusations in Your letter are targeted to the specifically sensitive area of scientific freedom and freedom of expression, and are therefore unacceptable. The correct response of BEMER would be to concentrate on proving the scientific nature of the method and participate in the scientific discussion accordingly.

The claims for damages or other consequences are clearly unfounded and preposterous. I strongly deny any violation of either Finnish or German law in this matter.

Kirjeeseen olisi mielestäni voinut hyvin olla vastaamattakin, mutta tiukkasanainen vastaaminen antaa ulospäin viestin, että pelottelua ei kannata vastaisuudessa edes yrittää.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *