Onko mobiilisäteily vaarallista – otin selvää, ota sinäkin

Laaja mobiilisäteilyyn liittyvä juttuni on nyt luettavissa Talentumin Summa-palvelussa. Käsittelen artikkelissa kymmenen säteilyyn liittyvää myyttiä.

TL;DR; näyttöä vaarallisuudesta ei ole – sellaista voi joskus löytyä, mutta mikään ei viittaa sellaiseen vaarallisuuteen josta pitäisi olla huolissaan.

Kommentit
 1. 1

  Liisa Räsänen sanoo

  Käytän iPadiä päivittäin n. 6-7 h. nyt jo 1 1/2 v. Aiemmin en ole havainnut pistellä ja julkkimista pitkin käsivarsia. Epämiellyttävät oireet alkavat melkein heti käytön alussa. On herännyt ajatus, että säteileekö iPadini ? Voiko se aiheuttaa nämä inhottavat tuntemukseni? Kuka voisi vastata ja onko tutkittu asiaa. Olen perusterve. Syöpäkö odotettavissa. Kiitos vastauksesta.

  • 1.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Nykytieteen mukaan iPad tai ainakaan sen säteily ei voi moisia oireita aiheuttaa. Suosittelen poikkeamaan lääkärissä, oireet kuulostavat ikävältä.

  • 1.2

   Tatu sanoo

   Venytteletkö yhtään käsivarsiasi? Sormien liikuttaminen aktivoi suuria lihasryhmiä käsivarressa. Kuulostaa samanlaisilta kivuilta, joita minulla ajoittain esiintyy, kun soitan rumpuja liian pitkään, kirjoitan tietokoneella tai käytän tietokoneen hiirtä pitkään. Myös pelkkien peukaloitten käyttö puhelinta hiplatessa aiheuttaa välillä kipuja käsivarsissani. Mikä tahansa mitätönkin lihastyö aiheuttaa rasitusta, jos sitä tehdään tliian pitään ilman tarpeenmukaista lihashuoltoa.

   Oletkos viime aikoina aloittanut jotain uutta harrastusta, jossa käytät käsiäsi? Myös lisääntynyt rasitus pädin käytön lisäksi voi provosoida rasituskipua.

   Käy silti lääkärissä, niin kuin Vesa ehdottikin. Tuo oli eräs arvaus, koska oireet kuulostavat tutuilta, ja säteily syynä tuskin on, koska fysiologista mekanismia ei ole olemassa pädin aiheuttaman säteilyn ja ihmiskropan välillä. Syövän riski on vahvasti riippuvainen iästä, eikä kännykkäsäteily sitä provosoi.

   Tv. lääketieteen opiskelija

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *