Olen ”Suomen ensimmäinen valelääkäri TKK:sta” ja Microsoftin ostama

Uusimmassa MPC-lehdessä oleva mobiilisäteilyn vaikutuksia koskeva juttuni ei ole riemastuttanut kaikkia. Lehden pääkirjoituksen kommenttilaatikkoon tuli palautetta:

Hyvä MPC,

Oletteko menettäneet arvostelukykynne? Kuinka DI-koulutuksella voi pätevöityä terveysvaikutusten asiantuntijaksi? Suomen ensimmäinen valelääkäri TKK:sta. Onkohan Microsoft & co ostanut Linja-Ahon mitätöimään teollisuuden kannalta niin arkaluonteista asiaa? Matkapuhelinsäteilyn terveysvaikutuksista on paljon tietoa ja kaikki Linja-Ahon teesit on helposti internetin aikakaudella kumottavissa. Artikkelissa on suoranaisia asiavirheitä, eipä uskoisi, että ne on toimitukselta menneet läpi.

Sukunimikin on väärin kirjoitettu ja asiavirheitä ei ole yksilöity, joten ei jatkoon. Microsoftin lahjomaksi syyttäminen kyllä naurattaa, koska olen paasannut (välillä kyllästymiseenkin asti) avoimen lähdekoodin ja muun avoimen sisällön puolesta ja irvaillut Microsoftille (joiden tuotteet ovat kyllä kehittyneet 2000-luvun alusta, myönnetään). Sen sijaan

Suomen ensimmäinen valelääkäri TKK:sta

on kyllä pakko lisätä CV:hen (tai vähintään ”minusta sanottua” -kokoelmaan).

Palautteen antajan tuotantoon voi tutustua Magneettimedian, Verkkomedian ja uutena myös Vastavalkean verkkosivuilla. Palautetta on saanut myös professori Juhani Knuutin kirjoittama juttu sähköherkkyydestä, johon proffa vastasi aika tyylikkäästi.

Kommentit
 1. 1

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Valelääkäri on ihan hyvä termi Vesa Linja-ahosta (huom. sukunimi on oikein kirjoitettu). DI-tutkinto ei tosiaan pätevöitä asiaan, jossa minä Tekniikan Ylioppilas voitan sinut mennen tullen. Olen elänyt asian kanssa lähes kymmenen vuotta ja kirjoittanut kirjankin joka kylla on hallussasi.
  Microsoftiin en ota kantaa koska se on ollut minunkin elämää vuodesta 1985 asti. Aloitin Windowsin versiosta 1.02. Hiiri oli vielä liian kallis joten opettelin näppäinkomennot. Niistä on ollut paljon hyötyä! Koetapa kuitenkin etsiä virheitä kirjastani ja TM:n artikkelista, jonka sinulle lähetin. Vittuilu jostain maasäteilystä, joka on vain pikku osa kirjaani on lähinnä raukkamaista. Sitäpaitsi sekin aihe on totta. Katso Wikipedia maasäteily.

  Kerro vielä kirjani virheet. Jos et niitä löydä, niin voi voi Vesa. Kirjani sisällön on tarkastanut isäni TKK:n Prof. Pekka Rytilä. Ei hänkään löytänyt virheitä. Hän on kirjoittanut 200 kirjaa ja 1200 tieteellistä artikkelia. Hänen lempilausumansa on tutuille kirjojen kirjoittajille, jotka ovat ilmoittaneet kirjoittaneensa virheettömän kirjan, Pekka on sanonut että annapa kirjasi, minä haen sieltä ne 3 virhettä. Minun kirjastani hän ei löytänyt yhtäkään. Vesa! Kirjoita parempi kirja!

 2. 2

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Niin Vesa älä moderoi kommenttiani koska se on tietysti tallessa, vaan kestä totuus kuin mies.

  • 2.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Moderoin kyllä pahimmat höpöt pois — nyt vain satuin olemaan hajamielinen enkä muistanut tsekata moderointijonoa.

 3. 3

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Niin, ja en minä kaikesta ole eri mieltä kanssasi. Yhteisiä tekijöitä on paljonkin.

 4. 4

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Ole vaan hajamielinen – koska olet mikroaaltolähettimien aiheuttamassa aivosumussa. Älä silti moderoi kirjoitustani koska se ilmestyy tarvittaessa eri medioihin – halusit tai et. Nolaat vaan itsesi koska minä osaan tämän ilmiön niin paljon paremmin kuin sinä ja minut tunnetaan ”piireissä” Tämä on sellainen asia jossa tulet jäämään pahasti toiseksi. Joku tietää sittenkin paljon enemmän ja se olen minä. Keskittyisit muihin asioihin, joissa yllättäen en olekaan eri mieltä, kuten sukupuolineutraali avioliitto. Kehottaisin jättämään sähköherkät rauhaan nyt heti. Minkä enemmän vittuilet missä tahansa mediassa, sen pahemmin annan takaisin. Hannu

 5. 5

  Hannu Rytilä himself sanoo

  Juhani Knuti kirjotti ihan paskaa. Jotain syystä Twitter-tilini ei toimnut, joten viesti Juhanille on tässä.

  @JuhaniKnuuti Ota kommenttini *HYVIN* vakavasti. En minä syytä sinua yhtään mistään mutta valitettavasti tietämättömyys on myös lääkärikunnassa surkeaa. Kysy meiltä sähköherkiltä, me tiedämme itse parhaiten. On pirun vaikeaa ”olla” sairas kun näyttää aivan normaalilta.

 6. 6

  Rami Hansen sanoo

  Taas hymyilytti, kiitos:)

  ”Hannu Rytilä himself sanoo
  26.5.2015 at 23:54

  Juhani Knuti kirjotti ihan paskaa. Jotain syystä Twitter-tilini ei toimnut, joten viesti Juhanille on tässä.”

  Siis vastaat toisen ihmisen kirjoitukseen tässä blogissa? Ja viesti menee perille miten?

  Rami

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *