Odinin soturit pelkäävät toimittajaa, koska hän *on* heidän pahin vihollisensa

Sanomalehti Karjalainen kertoo, että Soldiers of Odinin Joensuun osasto peruu perjantain ja viikonlopun katupartionsa. Myöhään tiistai-iltana julkistetussa lehdistötiedotteessa kerrotaan, että partioiden perumiseen on päädytty, koska Yleisradio on ryhmän mukaan aikonut haastatella heitä tuolloin.

Perustelu on mielenkiintoinen:

Tarkoituksellisesti aiotaan hakea vastakkainasettelua tekaistulla häiriökäyttäytymisellä, ryhmä perustelee tiedotteessaan haastattelun välttämistä.

Mitä tämä tekaistu häiriökäyttäytyminen on, muuta kuin heidän omaansa?

Naureskelin ensin, että melkoisia jänishousuja ovat ”sotureiksi”, kun luikkivat koloihinsa, kun pelottava parikymppinen nainen lähestyy nauhuri kaulassa. Tarkemmin ajatellen tässä ei ole mitään naurettavaa: riippumaton, faktoihin perustuva tiedonvälitys on natsismin ja ”maahanmuuttokriittisyyden” ja muiden vastaavanhenkisten aatteiden pahin vihollinen – purevan irvailun ja muun aktivismin ohella.

Kyseisillä aatteilla ja niiden kannattajilla on muuten aika paljon yhteistä vaikkapa kodin sähkölaitteiden säteilyä pelkäävien hörhöjen kanssa. Erja Tammisen ”tietokirjojen” tilalla vain on Mitä vittua -lehti ja radiotaajuisen säteilyn tilalla ei-valkoiset ihmiset, joiden uskotaan hautovan ties millaisia tuulesta temmattuja salaliittoja Suomen pään menoksi. Ja sitten kun joku mainittuihin ryhmiin niputetuista tekee jotain pahaa, tätä toitotetaan joka tuutissa yleispätevänä todisteena tämän ihmisryhmän kammottavuudesta – aivan niin kuin säteilyhörhö hehkuttaa yksittäistä roskatiedelehdessä julkaistua tutkimusta, joka on ristiriidassa kaiken muun tutkimuksen kanssa.

Erojakin on: sähköhörhöt eivät heittele polttopulloja, hakkaa ihmisiä eikä heidän aatteellaan ole juuri kannattajia. Rasismista tekee vaarallisen juuri laajahko hiljainen hyväksyntä sekä se, että se kohdistuu ihmisiin, ei wlan-tukiasemiin.

Ihmisten motiiveja on vaikea selvittää, mutta perstuntumalta heitän, että ihan niin kuin säteilyhörhöt ihan vilpittömästi uskovat säteilyn vaarallisuuteen ja siitä saarnaamiseen ja varoitteluun, maahanmuuttokriitikko uskoo teorioihinsa ja ajattelee olevansa hyvällä asialla ja suojelevansa Suomea ”invaasiolta”. Ex-maahanmuuttokriitikko, koomikko Iikka Kiven blogaus on erinomaista luettavaa aiheesta, jos et ole vielä tutustunut.

Kommentit
 1. 1

  Hannu Rytilä sanoo

  Jos et olisi turvallisesti ”paossa” irvamassa muita ihmisiä niin turpaasi ansaitsisit. Millä oikeudella haukut Erja Tammista, pätevää tietokirjailijaa joka kirjpoitti asiallisia tekstejä ennenkuin sinä edes olit syntynyt?

  • 1.1

   Olli Suominen sanoo

   ”Millä oikeudella haukut Erja Tammista, pätevää tietokirjailijaa joka kirjpoitti asiallisia tekstejä ennenkuin sinä edes olit syntynyt?”

   Sillä oikeudella että hänen väitteensä eivät täytä tieteellisyyden kriteereitä?

  • 1.2

   sanoo

   Sillä oikeudella, että Erja tekee tilinsä levittämällä omaa agendaansa hyväuskoisten kustannuksella. Voisin minäkin myydä vanhuksille vakuutuksia reptiliaanien maailmanvalloitusta vastaan, mutta ihan yhtä epäeettistä sekin olisi.

  • 1.3

   Wol sanoo

   *Paossa* eli lomamatkalla? Eiköhän sieltä kuitenkin tulla takaisinkin, vai meinaatko mennä lentokentälle vastaan antamaan sitä turpajumia jolla tässä uhoat?

   Olihan kommentti huumoriarvollaan kohdillaan. Laitappa sordiinoa vähäsen, vaikka varmasti tästäkin kirjassasi kerrotaan ’kaikki’.

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  Näinhän se on: jos uskomus on järjetön, se on uskomus ja järjetön. Luterilaiset valtavirtakristityt ovat jo hyväksyneet tämän ja kertovat uskovansa mm. koska siitä tulee hyvä mieli ja tunne, että on lähellä mysteeriä.

  Sitten on valitettavasti nämä toisen sortin uskovat jotka kokevat tarvetta hyökätä arvostelijoitaan vastaan. Oma uskomus on joko niin arvokas tai vaihtoehtoisesti niin surkeasti perusteltu että ainoa keino puolustaa sitä on helvettiuhkailla tai maahanmuuttokriitikoiden tapaan maallisemmin tappouhkailla kriitikot hiljaiseksi.

  Kumpikaan ei ole onnistunut, joten ihmettelen mitä nämä oikein luulevat saavansa aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *