Miksi työnarkomaaninkin kannattaa pitää lomaa?

Itsestäänselvä vastaus on, että (mielekkäästi pidetyllä) lomalla on kivaa ja että työnarkomaanillakin saattaa olla läheisiä jotka haluavat viettää lomaa kanssasi. Lomasta on myös hyötyä terveydelle, varsinkin jos töiden lomassa (pun intended) on päässyt kertymään univelkaa.

Vähemmän itsestäänselvä juttu on, että lomalla – kun aivoilla on ”tylsää”, ne tuottavat ihan itsestään kivoja ideoita joita voi sitten toteuttaa lomien jälkeen. Mieleen pulpahtelee niin työ-, bisnes-, kuin hauskanpitoideoitakin. Tälle on varmaan tieteellistäkin tukea, mutta näin lomalla en jaksa etsiä. Yleistänkin nyt surutta itsestäni.

Sellainen vinkki tuli, että kannattaa pitää muistiinpanovehkeet lomalla mukana. Oli se sitten älypuhelin tai ihan perinteinen paperivihko. Paperivihkossa on se kiva puoli, että kanssalomailijat suhtautuvat siihen yleensä positiivisemmin kuin kännykän näpräämiseen, ja ainakin itse jännällä tavalla nautin paperille raapustamisesta.

Miksikö? Koska ne lomalla tulleet ideat unohtuvat nopeasti, jos niitä ei kirjoita ylös. Ja niiden väkisin muistaminen taas häiritsee lomaa. Idea ylös, loma jatkuu ja ei kun uutta ideaa odottamaan. Näin lomailu tukee kivasti työnarkomaniaa – loman jälkeen on taas kasa ideoita kuinka polttaa itsensä loppuun.

 

Tämä kirjoitus ei sisällä ainuttakaan lähdeviitettä, koska tiedän itse aiheesta tarpeeksi (credit Hannu Rytilä). 😉

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *