Kännykkäsäteilyhuuhaan vastustaminen tuottaa tulosta

Aina välillä – yleensä silloin kun on muutenkin huono päivä – kirjoitellessaan pysähtyy miettimään, onko huuhaanvastaisella kirjoittelulla oikeasti mitään todellista vaikutusta. Monessa asiassa vaikutusta voi mitata helposti: lenkkeillessä kunto paranee ja jaksaa juosta pidempään ja nopeammin, mainoskampanja näkyy myyntitulojen kasvussa ja niin pois päin.

Huuhaan vastaisessa kirjoittelussa vaikutus ei ole noin selvää – kun ei ole oikein tapaa katsoa, mitä tapahtuisi jos ei olisi kirjoitellut. Uskon kuitenkin, että tällä on vaikutusta. Vaikutus kuitenkin tulee hitaasti ja edellyttää pitkäjänteistä työtä. Olen kirjoittanut sosiaalisen median ja tämän blogin lisäksi säteilyhuuhaasta Sähkö&Tele, Tekniikka&Talous sekä MPC-lehtiin ja viimeksi Hesarin yleisönosastoon yhdessä professori Ala-Nissilän kanssa.

Olen aikaisemmin harmitellut että kännykkäsäteilyyn liittyvä huuhaa menee helposti mediassa kritiikittä läpi. Näin tapahtuu vieläkin, mutta tällä viikolla Lännen Median mobiilisäteilyartikkeliin – joka julkaistiin tänään sunnuntaina ainakin Aamulehdessä sekä Satakunnan kansassa – päätyi myös allekirjoittaneen sekä professoritason asiantuntijan ääni. Juttu ei ole verkossa mutta Twitterissä on printtilehdestä otettu kuva. Kaikki eivät tykänneet.

 

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Mielenkiintoista seurata ääripäiden tunteellista suhtautumista kännykkäsäteily asiaan. Missä on rationaalinen ajattelu? Toisalla on ”foliohattu porukka” joka näkee jokapuolella säteilyä ja toisaalla nämä skeptikot jotka huutaa ”käärmeöljyä” kaikkeen joka on heille uusi asia.

  Jokatapauksessa me Cellraidissa annetaan tutkijoiden jatkaa RF säteilyn vaikutusten tutkimista koska tältäosin on oikea tutkimustieto vielä hyvinkin keskeneräistä.

  Sillävälin meillä on appsi niille kuluttajille jotka on huolestuneita säteilystä tai haluavat mielenkkiinnon vuoksi seurata omaa tai lastensa säteily altistumaa.

 2. 3

  sanoo

  … miksi Vesa et halua kuulla rakentavaa kritiikkiä sinun todella yksipuolisesta näkökannasta? Sensijaan sensuroit kommenttini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *