Jos huuhaahoito toimisi, se olisi jo käytössä sairaaloissa

Joku kysyi Twitterissä useampi viikko sitten jostain vaihtoehtohoidosta, että onko se huuhaata. Lupasin selvittää. No, aikaa vierähti enkä enää löydä koko kysymystä enkä muista edes mistä hoidosta oli kysymys. Että sori vain kysyjälle!

Kyse oli jostain minulle uudesta hömpästä, tutun hömpän kyllä muistaisin. Mutta onko hömpällä niin väliä?

Erilaisia höpöhoitoja Kuhne-kylvyistä mikroverisuonimagneettiterapiaan on vaikka muille jakaa eikä kenenkään aika riitä niihin kaikkiin perehtymiseen. Lähinnä jos joku rupeaa nostamaan päätään kunnolla, se kaipaa professoritason tyrmäyksen (minkä jälkeen firma voi yrittää haparoida hädässä uhkailemalla oikeusjutulla).

Jos aika ei riitä höpöhöpön yksityiskohtaiseen debunkkaamiseen, niin seuraavaa argumenttia voi kokeilla: jos kyseinen höpöhöpö olisi todistettavasti toimiva, se olisi jo (esimerkiksi Suomen julkisessa) terveydenhuollossa käytössä. Terveydenhuoltomenot ovat iso lovi kansantaloudelle ja jos kymmeniä tai satoja tuhansia maksavat lääketieteeseen perustuvat hoidot olisivat korvattavissa muutaman tonnin höpövetkutuksella tai vedessä liottamisella tai asettelemalla magneetteja sopiviin paikkoihin, nämä hoidot olisi jo otettu vinkuen käyttöön.

Kommentit
 1. 1

  Juhani Saari sanoo

  ”jos kyseinen höpöhöpö olisi todistettavasti toimiva, se olisi jo (esimerkiksi Suomen julkisessa) terveydenhuollossa käytössä. ” Tällainen argumentti on kyllä ihan höpönlöpöä. On täysin selvää, että uusia hoitoja keksitään ja löydetään kokoajan eikä niitä ensimmäisenä oteta lääketeollisuuden käyttöön, jos ei ensin keksitä kuinka niillä voidaan rahastaa. Pörssiyrityksen tehtävä ei ole tuottaa toimivia ratkaisuja mahdollisimman halvalla vaan paljon rahaa osakkeenomistajille ensisijaisesti. Ja se on vielä enemmän höpöä, että toimivat hoidot olisivat käytössä Suomen julkisessa terveydenhuollossa johon ne tulevat käyttöön viimeisten maiden joukossa.

  Suomi ei ole terveydenhuollossa mikään edelläkävijä, päinvastoin. Suomi on ikäänkuin se päätepysäkki johon kaikki uusi tuodaan viimeiseksi, jos köyhimpiä kolmannen maailman maita ei oteta laskuihin mukaan.

 2. 2

  Janne sanoo

  Joo mutta katsos tähän kohtaan voi aina ottaa valikoidun joukon salaliittoteorioita siitä, kuinka isot lääkefirmat lobbaavat julkista terveydenhuoltojärjestelmää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *