Jälkinäytös kolmen vuoden takaiselle juristijutulle: HOAS muutti näyttötutkintokäytäntöään

Facebook-seinääni (tai vanhaa blogiani) pidempään lukeneet muistanevat tapauksen syksyltä 2013, jossa opiskelija ensin sai asunnon HOASilta, mutta koska kyseessä oli näyttötutkinto, HOAS rupesi pyörtämään päätöstään ja meinasi heittää opiskelijan kadulle muutaman viikon varoitusajalla. Vasta asianajotoimiston lähettämä haaste käräjäoikeuteen sai HOASin pyörtämään päätöksensä. Muistiaan voi virkistää lukemalla aihetta koskevan blogikirjoitukseni ja Hesarin heti perään tekemän jutun.

Sekä blogiini siteeratussa HOASin vastaussähköpostissa että Hesarin jutussa HOASin kommentti oli, että käytäntöä tultaneen muuttamaan. Sähköpostissa:

Hoasin ohjeistusta asiassa on selkeytetty syksyn aikana sekä oppilaitoksille että esim. Hoasin nettisivuille, joten toivomme, ettei vastaavia mielipahaa aiheuttavia tapauksia pääse syntymään jatkossa. Se, oikeuttavatko näyttötutkinnot tai muut työssäkäyntiin perustuvat opinnot asumiseen Hoasilla, käydään läpi vielä talven aikana asiaan vaikuttavien tahojen kanssa (ARA, Kela sekä Opetushallitus).

Ja Hesarissa:

Hoas aikoo käydä läpi omia perusteitaan esimerkiksi opetushallituksen, Kelan ja ARA:n määritelmien kautta.

Syksyllä 2013 olin täpinöissäni, että sitten kesällä 2014 teen followup-bloggauksen siitä, miten tässä ”vielä talven aikana” tehdyssä läpikäynnissä sitten päätettiin. No, unohdin koko asian. Nyt kun googlasin yhtä toista HOAS-uutista liittyen viimekesäiseen (ja tänä kesänä päätään nostaneeseen) lopputarkastusjupakkaan, vastaan tuli toinen uutinen viime marraskuulta (2015):

Hoasin asuntoa voivat joulukuun alusta alkaen hakea uutena hakijaryhmänä myös näyttötutkintoa opiskelevat opiskelijat.

Asia siis viimein kunnossa, vaikka kaksi talvea siihen meni :-).

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *