Homoilu hakkaa huuhaan 6-0

Talouselämä kertoo, että muun muassa Tom of Finland-”homolakanoista” tunnettu Finlayson lopettaa yhteistyön Magneettimedia-hörhölehden taustatahon eli tavaratalo Kärkkäisen kanssa – vaikka päätös kirpaisee taloudellisesti:

Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, mutta Finlayson haluaa viestittää yritysvastuunsa käytännön teoilla. Yhteistyö Kärkkäisen kanssa on ollut hyvää ja olemme pahoillamme joutuessamme irtisanomaan sen, mutta emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme.

Itse uskon, että vaikka yhteistyön lopettaminen voi tilapäisesti notkauttaa kassavirtaa alaspäin, pitkän aikavälin vaikutus voi olla täysin päinvastainen.

On mukava huomata, että myös yritykset uskaltavat nousta näkyvästi huuhaata vastaan. Itse olen saanut yksityishenkilönä (sinänsä ihan hyväntahtoiseksi tarkoitettua) varoittelua, tyyliin

Kannattaako sitä tuollaisista aiheista kirjoitella nettiin ja vielä noin provosoivasti, entä jos tuleva työnantajasi on konservatiivi (kuten moni johtavassa asemassa oleva on!) ja jättää sinut palkkaamatta tai muuten hankaloittaa uralla etenemistä.

Onhan tuossa perääkin. Tämäkin episodi olisi jäänyt välistä jos bloggaisin vain kissoista ja sähköautoista. Juttelin tästä kerran (vähintään yhtä rääväsuisen yrittäjä-bloggaaja) Katleena Kortesuon kanssa. Katleena oikaisee jos muistan väärin, mutta hän oli sitä mieltä että on vain hyvä jos rääväsuinen nettikirjoittelu esikarsii känkkäränkät pois yhteistyökuvioista jo valmiiksi: yhteistyöstä kun ei kuitenkaan tulisi mitään joten molemmilla on parempi mieli kun ei edes yritetä tehdä hommia yhdessä.

Lisäksi: olen ennemmin oikeassa ja tienaan vähän huonommin kuin valehtelen saadakseni enemmän liksaa. Upton Sinclairin sanoin:

It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *