Säteilyaktivisti taas työnantajani kimpussa – vaatii asiallista keskustelua

Lähiesimieheni tuli alkuviikosta käytävällä vastaan ja pyysi keskustelemaan – hän oli saanut puhelun Erja Tammiselta, joka oli kritisoinut kielenkäyttöäni, kokien muun muassa epäasialliseksi sen, että olen nimittänyt häntä ”säteilyhörhöjen keulahahmoksi”*. Esimies oli sitä mieltä, että se on aika ikävää.

Ymmärrän esimiestäni hyvin – Erja ei kertonut puhelun aikana, että:

 • Hän on itse nimitellyt minua ”Valelääkäriksi TKK:lta” ja ”Microsoftin ostamaksi”. (Ja sen kun nimittelee, ei minä rupea soittelemaan hänen naapureilleen tai kumminkaimoilleen.)
 • Hän on heitellyt vastaavansuuntaisia lahjontasyytöksiä tai -vihjailuja Aalto-yliopiston professoreista, niin että siellä päässä on harkittu oikeustoimia jos touhu jatkuu.
 • Hän on käyttänyt uskottavuutensa pönkittämiseksi mielipidekirjoituksissaan ynnä muissa ulostuloissaan titteliä ”Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen”, joka on ollut kyseiselle yhdistykselle (johon minäkin muuten kuulun) varsin kiusallista ja yhdistys kehotti lopettamaan tämän.
 • Tamminen itse kommentoi blogiani ”Vessan linjaksi” (heh heh), mutta ottaa yhteyttä työnantajaani, jos kutsun häntä ”säteilyhörhöjen keulahahmoksi”.
 • Joskus hän tivasi mitä mieltä äitini on kielenkäytöstäni, ja jopa anoppiakin yritti sotkea mukaan (kumpikaan ei ole julkisuuden henkilö, ja ensin mainittu on kuollut 10 vuotta sitten):

Erja Tamminen

Erona minun harrastamallani nimittelyllä ja Erjan harrastamalla on, että – vaikka nimittely on ilkeä ja epäkorrekti tapa – minun harrastamallani nimittelyllä on faktapohja, Erjan harrastamalla ei. Minä en ole saanut penniäkään Microsoftilta, enkä ole valelääkäri. Eikä minulla ole ilkeää anoppia. Tamminen toimii kuin koululainen, joka heittää luokkatoverinsa repun vesilätäkköön ja menee kantelemaan opettajalle, kun toverilta pääsi voimasana.

Kun ei pärjätä argumentaatiossa, yritetään pärjätä uhkailemalla. Kun ei pärjätä tutkimuslaboratoriossa, yritetään pärjätä oikeussalissa. Odotan innolla Erjan lupaamaa poliisin yhteydenottoa.

* En ole kuullut puhelua nauhalta enkä nauhoittanut esimiehen kanssa käytyä keskustelua, joten menee ulkomuistista.

Kommentit
  • 1.1

   Vesa Linja-aho sanoo

   Ei tämä ole sukupuolikysymys, viime vuonna samanlaista harrasti Henrik Elonheimo.

  • 1.2

   Spike sanoo

   Korjaus: Se on vähän tuollaista noitten ”sähköherkkien” säteilyhörhöjen kanssa 😉

 1. 3

  K N sanoo

  Ilmeisesti asianomaisilla sähköyliherkkyyden puolesta puhujilla on oltava ”oma lehmä ojassa”, elikkä bisnes, joka perustuu tälle humpuukille. Se selittäisi paljon.

 2. 4

  Janne Paalijärvi sanoo

  Miksei Suomen tietokirjailijat ry erota Tammista? Luulisi, että tässä olisi jo vuosia sitten täyttynyt kynnys Tammisen sekoiluista. Hallituskokous vaan pystyyn ja sitten monoa.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *