Pavlovin koirat

Ihminen, se saatana, on vihoissansa kuin nuijalla tupattu säkki, jonka sisällä sappi se karvas kiehuu ja kuohuu, hörisee ja pörisee, juuri niinkuin kiukkuinen ampiaispesä turpeen alla.

Nämä Aleksis Kiven sanat ovat hyvä johdatus vuorokauden sisällä sosiaalisessa mediassa tapahtuneeseen episodiin, joka kuvastaa hyvin aikamme sairautta nimeltä nettiviha. Varoitan etukäteen, että juttu ei ole kaunista luettavaa.

Kaikki alkoi siitä, kun toimittaja Pertti Rönkkö julkaisi omalla Fb-sivullaan kuvakaappauksen Rasmuksen (Valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto) Fb-sivulla olleesta kommentista.

ronkko

hope-so

Työpaikan menettämisellä vihjaileminen ei tietenkään ole asiallista, mutta katsokaapa tuota sen alla olevaa kommenttia “Hope so”. Sen kirjoittaja joutui aivan käsittämättömän hyökkäyksen kohteeksi. Rönkön sivulla häntä solvataan jo ihan kohtuuden rajat ylittävällä tavalla, mutta sitten hän rupesi saamaan yksityisviestejä tuntemattomilta ihmisiltä.

matupatja

 

 

pentu

Ja näitä tulee kuulemma jatkuvalla syötöllä. Illalla netin rikollinen törkysivusto MV nosti tämän nuoren naisen erillisen jutun aiheeksi tapansa mukaan kuvan kanssa. Siellä kommentointi ylittää jo kaikki mahdolliset rajat.

mv-1

mv-2

mv-3

mv-4

Kokenut toimittaja soitti juuri sitä kelloa, johon MV:n kouluttamat Pavlovin koirat reagoivat raivokkaasti kuolaten. Kaikki tämä vain sen takia, että nuori nainen kirjoitti “Hope so” kommentiksi yhteen ainoaan Fb-ssä julkaistuun päivitykseen.

Hän onkin otollinen kohde näille raivoavilla rakeille. Hän on kuvista päätellen nuori ja kaunis nainen, joten hänet koetaan helpoksi uhriksi. Surkeimmatkin suvakkihuorien raiskaamisesta ja tappamisesta haaveilevat nössisköt uskaltautuvat purkamaan patoutumansa häneen. Lisäksi hän kirjoitti kommenttinsa kaikkien rasistien vihaamalle Rasmus-sivulle, joka tietenkin sai oman osansa vihasta aina laittomaan henkilörekisteriin asti.

junni

MV:lle Rönkkö ei tietenkään voi mitään, mutta hän ei ole siivonnut edes omaa sivuaan tuosta kuonasta. Tekisi mieli kysyä, että miten meni noin niin kuin omasta mielestä, mutta jääköön kysymättä.

Jos nyt joku sai mielestään loistoidean kokeilla samaa temppua minuun, niin suosittelen unohtamaan sen saman tien. Jokainen saamani uhkaus menee poliisille ja teen rikosilmoituksen myös yllyttäjästä. Eikä tämä ole turhaa puhetta. Viime vuonna yksi henkilö tuomittiin kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen minuun kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta ja kaksi neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyn toimintaani kertoo edelleen Aleksis Kivi:

Tyhmyydelle minä olen vihainen ja äreä kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille annettu.

LISÄYS 7.1.2017 klo 11.35

Ensimmäiset kommentit Fb:ssä olivat sen suuntaisia, että katson parhaaksi kertoa oman näkökantani Rönkön toimintaan toimittajana. Siihen minulla ei ole mitään huomautettavaa, vaan luen itsekin hänen tiivistelmiän Saksan median puheenaiheista.  Kyse ei siis ole ollenkaan siitä, miten Rönkkö tekee työtään toimittajana.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (29)
  1. T.K. Lehtinen
    7.1.2017, 11:15

    Nyt olisi mukava saada Ulla Appelsiini kommentoimaan, koska hän oli huolissaan “piilovihapuheesta” ja nosti sen ongelmaksi, heitellen tietenkin taistolaisuutta ja muuta sekavaa vuodatukseensa (www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005028792.html). En tiedä, olenko ns, älykkö, mutta olen edelleen huolissani tästä suorasta vihapuheesta. Mielestäni retoriikan keinona vittuilu on loistava, “piilovihapuheeksi” sen tekee ainoastaan vastaanottajan rajallisuus. Suora ja vihamielinen uhkailu ei ole retoriikkaa, vaan rikos.

    1. Joni Pelkonen
      7.1.2017, 11:48

      Sehän se tässä hauskaa onkin, että Appelsin joutuu keksimään “piilovihapuheen” vaikka täysin raikeää rasismia, raakaa uhkailua ja häpeämättömiä loukkauksia on netti täynnä.

      Mielenkiintoista sekin, että kun ns. “suvakeiksi” leimatut voivat julkaista vastaanottamieen vihaviestejä vaikka joka päivä ja suuret määrät, eivät Appelsiinit, Halla-ahot jne. tee niin juuri koskaan vaikka ovat väitteidensä mukaan suuren vihan kohteita.

      Voisiko olla, että lähes kaikki vihaviestit kohdistuvat suvakeiksi leimattuihin ja vihan levittäjät joutuvat omia tekojaan valkopestäkseen tekopyhästi teeskentelemään olevansa jonkin “piilovihapuheen” kohteita?

  2. No eikös tämä nuori nainen voi tehdä kuten Saku Timonen, eli ilmoittaa asiasta poliisille? Ja ei muuta kuin tuomioita odottamaan. Ja mitä Saku Timonen tarkoittaa sillä, ettei mv-lehdelle voi mitään? Sinähän olet Saku “lakia lukenut hemmo”, joten voisit kai sen verran neuvoa tätä vihan kohteeksi joutunutta naista, että saisi ilmoitettua asian poliisille. Vai mitä?

    1. Saku Timonen
      7.1.2017, 11:45

      Koska et uskalla omalla nimelläsi esiintyä etkä ole sopinut kanssani nimimerkin käytöstä, niin tämä on ensimmäinen ja viimeinen kommenttisi täällä.

      Vastaan kuitenkin: Tietääkseni tämä nainen tekee jokaisesta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta rikosilmoituksen. Koskee myös MV:tä, jonka toiminnan kanssa Rönköllä ei ole mitään tekemistä.

Kommentointi suljettu.