Laiskat työttömät ja konsulttien kultakaivos

Eilisessä uutistarjonnassa syyllistettiin taas kerran työttömiä ja vaivihkaa kerrottiin, että konsulteille avataan oma kultakaivos, kun he rupeavat valmentamaan työttömiä kolmen kuukauden välein TE-toimistossa tapahtuviin kuulusteluihin.

Otetaanpa ensin tuo tuttu syyllistäminen. Yle kertoi näyttävästi, että edes työttömyyskorvauksen menettäminen ei estä työttömiä kieltäytymästä tarjotuista töistä. Karenssit lisääntyvät, koska työtarjouksia on tehty enemmän ja seurantaa on tehostettu.

Kaiken huippuna pääuutislähetyksessä kahdeksan minuutin kohdalla kirpputoriyrittäjä oli vaatimassa työstä kieltäytyjille karenssia. Hänen takanaan teki töitä mies työharjoittelijan liivi päällään. Tällä kirpputoriyrittäjällä ei ole avoinna yhtään työpaikkaa eikä hän kaikesta päätelleen aio koskaan palkatakaan ketään. Hän haluaa palkattomia työntekijöitä. Toimittajat eivät koskaan muista kysyä näiltä työttömien laiskuutta valittavilta työnantajilta, että ajattelitko muuten maksaa palkkaa.

Kerrotaan nyt toimittajillekin, että ne TE-toimiston työtarjoukset eivät ole mitään kutsuja kävellä palkkatöihin valmiiseen työpaikkaan. Ne ovat pelkkiä määräyksiä hakea jotain avoinna olevaa työpaikkaa ja sama käsky lähetetään monelle työttömälle. Sen jälkeen alkaa normaali valintaprosessi ja työnantaja valitsee yhden hakijan.

Se TE-toimiston käskykirje voi tulla niin lyhyellä varoitusajalla, että siihen ei ehdi reagoida. Usein työttömälle tulee samaan aikaan kaksi kirjettä. Toisessa käsketään hakemaan avointa työpaikkaa viimeistään eilen ja toisessa ilmoitetaan tuen maksatuksen keskeyttämisestä työstä kieltäytymisen takia. Työtön ei ollut reagoinut eilen siihen tänään tulleeseen kirjeeseen.

Työn pätevyysvaatimukset voivat olla valovuoden päässä työttömän ammattitaidosta ja osaamisesta. Kun kolmen kuukauden ammattitaitosuoja on kulunut, niin ajokorttinsa menettänyt voi saada määräyksen hakea taksikuskin paikkaa. Tärkeintä on saada aikaan kieltäytymisiä ja karensseja.

Koska työttömät ovat laiskoja, niin heitä pitää ruveta valmentamaan kolmen kuukauden välein tapahtuviin työhaastetteluihin. Hallitus tuli loppukesällä luvanneeksi konsulttikavereilleen, että nämä haastattelut ulkoistetaan ostopalveluksi.

Kun hallitukselle lopulta selvisi, että viranomaistoimintaa ei voi yksityistää, niin päätettiin pitää lupaus toisella tavalla. Hallitus ohjaa viisi miljoonaa euroa ”tulosperusteisten osopalvelujen hankintaan”. Tämä tarkoittaa työttömien valmentamista niihin kolmen kuukauden välein tapahtuviin viranomaiskuulusteluihin, joita ei saatukaan ulkoistettua.

Näin saadaan lisätyötä konsulteille, jotka tähän asti ovat järjestäneet käsipäivän sanomiskursseja isommille ryhmille työvoimakoulutuksen nimellä. Nyt ilmeisesti ruvetaan antamaan ihan henkilökohtaista kättelyopetusta hyvää korvausta vastaan. Kun tuli luvatuksi kavereille rahaa, niin onhan lupaus pidettävä. Viis siitä, että ohjamalla sekin viisi miljoonaa palkkatukeen oltaisiin saatu aika moni tekemään palkkaa vastaan sitä tekemätöntä työtä, jota tässä maassa on kuulemma kaikkialla.

Niinpä niin. Työttömät ovat laiskoja eivätkä mene palkattomiin töihin. Heitä pitää sparrata valtion kustannuksella ottamaan vastaan palkatonta työtä. Palkkatyössä olevien olisi syytä olla huolissaan omasta työpaikastaan.

kuty

 

 

 

 

 

Tuttu lääke

Muistatte varmaan, että viime hallituskaudella sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Paula Risikko yritti ajaa läpi vastikkeellista sosiaaliturvaa, jonka nimi muuttui hyvin nopeasti osallistavaksi sosiaaliturvasta. Sisältö pysyi samana eli minimisosiaaliturvaa vastaan pitäisi tehdä palkatonta työtä. Jos ette muista, niin virkistäkää muistianne täällä.

Ajatus ei ole kadonnut mihinkään, vaan se elää sinnikkäästi ja tulee epäilemättä toteutumaan jo tällä hallituskaudella. Tätä ennakoi tulevan Kelan pääjohtajan visio uudesta ja modernista maailmasta. Siinä maailmassa köyhä syö vain työpanosta vastaan. Tuleva pääjohtaja on ollut jo toista vuotta mukana suunnittelemassa tätä uutta hyvinvointia. Mukana työryhmässä on myös Antti Parpo, joka viime vaalikaudella Risikon työrukkasena toimiessaan löysikin paljon tekemätöntä työtä teetettäväksi työttömillä ilman palkkaa.

Kaikki keinot ovat sallittuja. Viikonloppuna Imatralla syrjäytynyt henkilö surmasi kolme naista ampumalla. Näinkin karmea tapaus kelpaa keppihevoseksi. Nyt sisäministeri Paula Risikko lupaa ottaa syrjäytymisen ehkäisemisen hallituksen kärkihankkeeksi.

Kuten Risikko sanoo, niin asia on totisesti ollut hänellä tapetilla ja hän on miettinyt sitä paljon. Voin arvata hänen ajatuskulkunsa ja sen menee suunnilleen näin:

Syrjäytynyt tappoi -> työttömät syrjäytyvät -> työttömät tappavat -> työttömyys on torjuttava -> syrjäytymisvaarassa olevat työttömät on aktivoitava -> osallistava sosiaaliturva on siihen ainoa keino.

Samaan aikaan hallitus tekee kaikkensa lisätäkseen syrjäytymistä. Koulutuksesta ja kaikkein köyhimmiltä leikataan jatkuvasti. Viimeisimpänä keksintönään hallitus leikkaa omin päin aktivoituvien työttömien etuuksia säälimättömästi. Jos työtön on itse etsinyt työllistymistä edistävän koulutuksen, hän ei enää ole oikeutettu kulukorvaukseen. Jos työtön odottaa passiivisesti viranomaisen määräystä mennä sen järjestämään koulutukseen, hän on edelleen oikeutettu nykyiseen kulukorvaukseen. Hallitus siis rankaisee aktivoitumisesta ja palkitsee syrjäytymistä aiheuttavaa passiivisuutta.

Tässä vaiheessa pitäisi tyhmimmänkin tajuta, että hallituksella ei ole pienintäkään aikomusta aktivoida ketään ottamaan elämä omiin käsiinsä. Tarkoituksena on vain ilmaistyövoiman hankkiminen osallistavan sosiaaliturvan avulla. Työtön aktivoidaan tekemään palkatonta työtä ja sitten ollaan tyytyväisiä, kun syrjätyminen on ehkäisty ja tulevat murhat estetty.

Missään vaiheessa hallituksen mieleen ei juolahda, että palkkatyö olisi kaikkein paras lääke syrjäytymisen ehkäisemiseen. Hallitus on saanut päähänsä, että osallistavan sosiaaliturvan lääkkeellä työttömyyden ja syrjäytymisen tauti kerta kaikkiaan paranee.

Natsi marssii nätisti

Ei Suomessa ole natseja! 

Entä vasemmistoanarkistien marssit, kirjoita niistä. Vai hyväksytkö vasemmiston väkivallan?

Ja niin edelleen, loputtomiin. Tällaisia kommentteja tuli taas eiliseen juttuuni läjäpäin, kuten aina näistä aiheista kirjoittaessani. Näin kommentoivat osoittavat selkeästi, että ensinnäkään he eivät näytä lukevan juttujani ja toiseksi he kulkevat muutenkin silmät kiinni ja puuroa korvissa.

Keitä sitten olivat ne Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen järjestämälle marssille osallistujat, jotka vaativat Suomen itsenäisyyden lakkauttamista ja pohjoismaisen natsivaltion perustamista? Partiopoikiako, koska he osaavat marssia hyvin ja häiriötä aiheuttamatta?

Natsit ovat aina osanneet marssia hyvin ja komeasti. Marssimisen jälkeen alkaa sitten erilainen komento. Tästä meillä on esimerkkinä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen, joka eilen näytti rupattelevan leppoisasti poliisien kanssa.

jesse-ja-poliisi

Yksi kiiinniotettu vastamielenosoittaja ilmeisesti hyökkäsi kiinniotetun natsin kimppuun poliisiautossa. En totisesti ymmärrä miten heidät yleensä on onnistuttu survomaan samaan poliisiautoon, kun autoja kuitenkin oli paikalla kymmenittäin. En minä tuotakaan väkivallantekoa hyväksy sen enempää kuin mitään muutakaan väkivaltaa, mutta ainakin tämä mies yritti vastustaa natseja.

Niin eivät tehneet ne yli 2 000 ihmistä, jotka osallistuivat yhdessä natsien kanssa yhteiseen 612-soihtukulkueeseen. He ovat myötäilijöitä, joista hyvin helposti tulisi natsiaatteen kannattajia. He sanovat kirkkain silmin marssineensa isänmaan ja sankarivainajien puolesta, mutta tosiasiassa he tulivat kannattaneeksi natsiaatetta. Kerro minulle millaisia ystäväsi ovat, niin minä kerron millainen sinä olet.

Siellä marssivat sulassa sovussa yhteispohjoismaisten natsien kanssa Perussuomalaiset, Suomen Sisu, Rajat kiinni -liike, Suomi Ensin -liike ja Linnake Suomi. Lisäksi mukana oli paljon hiljaisia kannattajia. Perussuomalaisia edusti ainakin nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, joka näin tunustaa väriä.

Suurin osa kansasta katseli televisiota ja paheksui tissivakoja ja nännejä. He häiriintyvät suunnattomasti siitä, että minä otan taas esille natsit. Heitähän ei ole ja jos onkin, niin heitä ei haluta nähdä. Isänmaan ja itsenäisyyden puolesta on natsillakin oikeus marssia, varsinkin kun natsi marssiikin niin nätisti. Viis siitä, että natsi haluaa lakkauttaa sekä isänmaan että itsenäisyyden.

Onneksi paikalla oli moninkertainen määrä rauhallisia vastamielernosoittajia. Heidän lukumääränsä kertoo selkeää kieltään siitä, että natseilla ei ole tässä maassa tulevaisuutta. Ei sittenkään, vaikka hiljaisia myötäilijöitä löytyy aina.

***
Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Leijonan alennustila

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tänään Helsingissä on useampia äärioikeistolaisia tapahtumia. Natsit järjestävät ikioman kulkueen Hakaniemestä Kaisaniemeen ja Narinkkatorilla on kansallismielisiksi itseään sanovan Rajat kiinni -porukan tapahtuma. Kansalaistorilla kokoontuvat Linnake Suomen sotajoukot. Lopuksi kaikki osallistuvat 612-soihtukulkueeseen. Sitä väitetään epäpoliittiseksi ja puhtaasti isänmaalliseksi tapahtumaksi, mutta ei se ole. Suomen Vastarintaliikkeen perustanut Henrik Holappa on kertonut, että alusta lähtien SVL teki yhteistyötä kulkueen järjestävän 612-yhdistyksen kanssa. Ensimmäisessä kulkueessa kaksi vuotta sitten järjestysmiehet tulivat SVL:n riveistä.

Tälläkin kertaa nykyisin Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen nimeä käyttävät natsit osallistuvat kulkueeseen. Yksi osallistujista on törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen, jota liike juhlii sankarina.

jesse

 

Tämä sopii kulkueen järjestäjille oikein hyvin. Kulkueen järjestävä Kordelinin säätiön apurahalla palkittu kirjailija Timo Hännikäinen ei piittaa tippaakaan.

 

th

Nähtäväksi jää mitä poliisi tekee. Poliisilain 2 luvun 10 § 1 momentin mukaan kulkueesta voitaisiin poistaa useita henkilöitä ja joka tapauksessa ainakin Torniainen.

Poliisimiehellä on oikeus poistaa paikalta henkilö, jos hänen uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella on perusteltua syytä olettaa tai hänen aikaisemman käyttäytymisensä perusteella on todennäköistä, että hän syyllistyisi henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen taikka aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Onhan hänelläkin oikeus esittää mielipiteensä, niinkö? Onpa tietenkin. Hän on esittänyt sen monta kertaa ihan konkreettisesti ja näyttöjen perusteella hän on turvallisuusriski.

Suomen Sisu aikoo kuulemma tänään yksinoikeudella määritellä suomalaisuuden. Odotan mielenkiinnolla riittävätkö omat edellytykseni vai julistetaanko minut epäsuomalaiseksi.

ssisu

Sanotaan tämä nyt ihan suoraan:

15356680_10211247798220465_7875283415842516013_n

Itsenäisyyspäivästä on mennyt maku. Itsenäisyyden ovat omineet itselleen natsit ja äärioikeistolaiset kansalliskiihkoilijat. He näyttävät pitävän itsenäisyyttä peräti omana ansionaan ihan vain sillä perusteella, että ovat julistautuneet ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi.

Toisin kuin poliittiset populistit haluavat uskotella, Suomen itsenäisyys elää ja voi hyvin, mutta itsenäisyyspäivä on kuollut jo ajat sitten. Tätä nykyä päivämäärän merkitsevät kalentereihinsa enää vain uusnatsit, anarkistit, mellakkapoliisit, kampaajat ja vaatesuunnittelijat.

Näin sanoo historioitsija Jussi Jalonen blogikirjoituksessaan, joka kannattaa lukea kokonaan.

15285044_1009514372493714_5067038734958732929_n

Kuva: Demokraatti/Ville Ranta.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.