Vastakkainasettelun aika

-Nyt me jaamme kaikille sellaista, johon meillä ei ole varaa. Elämme yli varojen ja siihen on tultava loppu, joko hyvällä tai pahalla.

Näin kirjoittaa upporikas kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo (kok) Iltalehden blogissaan ja taitaa ehkä tajuamattaan kertoa avoimesti hallituksen valitseman linjauksen. Nyt on oikeasti tarkoitus pistää kansa polvilleen ja siirtää yhteiskunnan rahat rikkaille. Säästökohteet on valittu siten, että oheistappioina tulee vainajia, mutta he ovat tuottamattomia yksilöitä vailla merkitystä.

Hallitus päätti jo keväällä tehdä ihan tietoisesti 10 000 uutta köyhää leipäjonojen jatkeeksi leikkaamalla lähes 30 sosiaaliturvaetuutta, kuten vähimmäispäivärahoja, kansaneläkkeitä, asumistukea, lapsilisiä sekä työmarkkinatukea. Yksittäisistä ryhmistä köyhyysrajan alla on eniten eläkeläisiä, kaikkiaan 180 000 henkeä. Erityisesti eläkeläisiin iskevät muiden leikkausten lisäksi terveydenhuollon säästöt, kuten asiakasmaksujen ja lääkekorvattavuuksien omavastuuosuuksien nostot.

Eläkeläiset ovat jo työnsä tehneet, joten he saavat mennä.

Budjettiesitykseen sisältyy 134 miljoonan euron säästötavoite lääkekorvauksista, josta valtion osuus on 60 miljoonaa euroa. Säästötoimenpide on jatkumoa vuoden 2016 alussa toteutetuille 25 miljoonan euron lääkekorvaussäästöille, jolloin otettiin käyttöön muun muassa kokonaan uusi 50 euron alkuomavastuu lääkekuluissa. Vuoden 2017 leikkaukset ovat koitumassa erityisesti diabeetikkojen maksettavaksi.

Sairaat eivät tuota muuta kuin kuluja, joten hekin saavat mennä.

Sen lisäksi hallitus aikoo rakentaa itselleen ja koko maalle aikapommin leikkaamalla ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Kuten eräs Fb-kaverini sanoi, niin tämä ei ole säästötoimi, vaan velanlykkäys. Lasku tästä siirtyy myöhemmin maksettavaksi syrjäytyneisyyden muodossa. Kun myös jo ennalta pieniä eläkkeitä leikataan samaan aikaan lääkekorvausten kanssa, tarkoittaa se sitä, että ihmisiä tulee kuolemaan tauteihin, nälkään tai pakkasiin, riippuen siitä leikkaako köyhä henkilökohtaisesti lääkkeistä, ruoasta vaiko asumiskuluista.

Sanoi tämä ajatteluaan avartanut entinen ns. maahanmuuttokriittinen muutakin. Hän sanoi, että kaikesta tästä huolimatta ihmiset jaksavat jauhaa turvapaikanhakijoista, joiden aiheuttamat kustannukset suhteessa kokonaisuuteen ovat mitättömät. Milloin oikeasti nähdään mielenosoituksia nuorison, vanhusten ja sairaiden puolesta?

Niinpä, turvapaikanhakijoista tosiaan jaksetaan jauhaa. Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin-porukat pitävät silmät kiiluen palopuheita mielenosoituksissa, joissa vaaditaan turvapaikanhakijoita pois syömästä suomalaisten köyhien leipää. Rajat kiinni-liikkeen Fb-sivulla kysellään, moneko muun ryhmän jäsenen pankkitili on nollilla ja maha tyhjä, kun samaan aikaan turvapaikanhakijoille tarjotaan päivittäiset ateriat ja annetaan vastaanottorahaa.

Liian moni luulee, että juuri nämä ovat mielenosoituksia vanhuksien, sairaiden ja köyhien puolesta. Eivät ole. Ne ovat köyhien yllyttämistä toisia köyhiä vastaan, jotta tappelun metelin suojissa rikkaat saavat täyttää taskunsa rauhassa. Joskus hiipii mieleen epäilys, että elleivät nämä puuhamiehet ole suoraan hallituksen palkkalistoilla, niin ainakin heidän toiminnallaan on hallituksen täysi tuki. Jos ei ole suoranaista tukeakaan, niin ainakin hallitus ja viranomaiset tietoisesti ummistavat heidän toiminnaltaan silmänsä.

Ei kannattaisi sulkea silmiään. Kun hallitus leikkaa koulutuksesta, niin kyllä nuorison kouluttajia löytyy. Tästä hyvänä esimerkkinä on Suomi Ensin-likkeen puuhamies Marco de Wit, jonka levittämästä videosta tämä pysäytyskuva on. Klipissä de Wit neuvoo innokkaille nuorille maahanmuuttovastaisen taistelun strategiaa: Nyrkkiraudat jätetään tähän. Kun ne käyvät päälle, niin vetäydytään tänne ja jos ne tulevat perässä, niin sitten otetaan raudat käyttöön.

 

de wit

Hallitus leikkaa köyhiltä ja samaan aikaan ääriliikkeet kouluttavat syrjäytymiseen ja köyhyyteen tuomittujen nuorten armeijaa käymään toisia köyhiä vastaan. Nyt on vastakkainasettelun aika, mutta asetelma on ylhäältä annettu. Saatte ihan itse miettiä, kuka nämä osapuolet on vastakkain asettanut ja miksi.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Jokohan poliisia kiinnostaisi?

Lieneekö syynä aamulla julkaisemani kirjoitus maahanmuuttajien sosiaalietuuksia koskevasta valheellisesta uutisesta, torstain Sana-lehdessä julkaistu minusta ja blogistani kertova juttu vai tänään ilmestyneessä Talentia-lehdessä oleva haastatteluni, niin joka tapauksessa pitkäaikainen häirikköni aktivoitui taas.

Ollessani tänään mukana haastattelemassa kunnan talouspäällikön virkaa hakeneita alkoi puhelimeni sähköposti kilahdella rytmikkäästi. Viestejä tuli tiheässä tahdissa yli 40 ja ne kaikki tulivat Kokoomuksen aluetoimistoista ympäri maan. Viestissä kiitettiin lähettämästäni palautelomakkeesta ja näytettiinpä se palautekin, joka nimissäni oli lähetetty. Se oli tällainen:

kokoomus 26.8.16

Tämä palaute oli mennyt täsmälleen samanlaisena ainakin seuraaviin Kokoomuksen aluetoimistoihin: Satakunnan Kokoomus 6 kertaa, Keski-Suomen Kokoomus 12 kertaa, Pohjanmaan Kokoomus 10 kertaa ja Varsinais-Suomen Kokoomus 10 kertaa.

Sanomattakin on selvää, että viestit eivät ole minun lähettämiäni, vaan joku on kirjoittanut palautelomakkeeseen minun nimeni ja sähköpostiosoitteeni. Osoitettani on levitetty ahkerasti erilaisilla vihasivuilla vuosikausia ympäri nettiä kehoituksin lähettää minulle palautetta. Viimeksi näin sitä levitettävän yhdessä katuosoitteeni kanssa Rajat kiinni-liikkeen Facebook-ryhmässä.

Tämä temppu ei ole uusi, sillä jo viime keväänä Kokoomus sai vastaavia Orpon tappouhkauksia minun nimissäni. Kerroin siitä silloin vain poliisille tekemässäni rikosilmoituksessa, joten asialla on taas sama henkilö. Hän lähetteli keväällä myös törkeitä kommentteja ja vastaavia tappouhkauksia blogiini käyttäen oikeiden poliisien nimiä ja sp-osoitteita. Keväällä poliisi lopetti kaikkien näiden viestien esitutkinnan, koska lähettäjän selvittäminen on vaikeaa, todennäköisesti mahdotonta ja joka tapauksessa liian kallista.

Juuri siksi julkaisen tämän tappouhkauksen nyt blogissani. Ei tekijää saada nyt selville sen paremmin kuin keväälläkään. Tai saadaan, jos vaikka julkisuus saisi poliisin huolestumaan valtiovarainministerin turvallisuudesta ja ottamaan tutkinnan tosissaan. Autan tarvittaessa mielelläni poliisia kertomalla muutamien sellaisten henkilöiden nimiä, joiden tietokoneet kannattaisi tutkia.

Tällaista ja paljon pahempaakin saa kokea jokainen, joka uskaltaa kyseenalaistaa äärioikeistolaisten rasistien puheet. Ei ole mikään ihme, että monet vaikenevat ja juuri pelolla vaientaminen tässä on tarkoituksena. Minun tapauksessani se ei kuitenkaan tule onnistumaan.

Voihan tietysti olla, että asialla on vain joku surkimus, joka on pyhittänyt koko elämänsä minun inhoamiseeni. Ehkä minä saan hänet tuntemaan oman pienuutensa ja mitättömyytensä, en osaa sanoa. Joka tapauksessa hän haaskaa aikaansa. Tuuli ei mahda kivelle mitään.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Höynäytettäviä riittää

Valheista elävä netin roskamedia luottaa siihen, että sen ensisijainen kohderyhmä ei osaa, viitsi tai halua googlettaa mitään eikä myöskään muista jo pari vuotta sitten kerrottujen valheiden oikaisuja. Siksi näitä valheita tarjoillaan uusintoina ja aina ne uppoavat samaan, otolliseen yleisöön.

Sosiaalisessa mediassa leviää taas vuoden 2011 lehtileikkeisiin perustuva ”uutinen”, joka kiersi puolitoista vuotta sitten Suomimedian julkaisemana. Nyt lyhennelmää samasta jutusta levittää Uutismaailma-niminen nettijulkaisu. Jutun mukaan yhteiskunta maksaa Lieksassa maahanmuuttajille autokoulun, ajokortin, tulkin autokoulun ajaksi ja vieläpä bensat ajelua varten.  En linkitä kumpaakaan juttua, koska en levitä roskaa. Sen sijaan kumoan taas kerran koko jutun käyttäen julkaisun omia valokuvia.

Jutussa ”todistetaan” lehtileikkeellä, että autokoulun ja ajokortin maksaminen maahanmuuttajille on fakta, koska lehdessä niin lukee ihan toimittajan omana tekstinä:

ajokortti1

Tästä näkee heti, että teksti ei ole toimittajan omaa. Se on asiayhteydestä irroitettu sitaatti jonkun Riikonen-nimisen kunnallispoliitikon puheista toimittajalle. Sen näkee selvästi juttuunkin laitetusta lehden koko kunnallispolitiikkaa käsittelevästä sivusta. Tai näkisi, jos viitsisi katsoa.

ajokortti-2

Seuraavaksi tulee kömpelösti rajattu leike sosiaalialan ammattilaisten Talentia-lehden Lieksan maahanmuuttoa käsittelevästä jutusta.

hurja-huhu1

No niin, selvä näyttö, sanotte tietysti tekin. Eipäs ole, vaan tahallista valehtelua. Leikkeestä on vain jätetty pois juoneen sopimaton alkuosa, jossa selvästi sanotaan kyseessä olevan hurja huhu. Tässä oikea leike.

hurja-huhu2

Tämän valehtelun jälkeen päästään taas vanhaan tuttuun Lieksan huoltoaseman roskakorista löytyneeseen bensakuittiin, joka mukamas todistaa jonkun maahanmuuttajan ostaneen polttoainetta sosiaaliviraston laskuun.

bensakuitti

Tästä kuitista näkee vain sen, että sosiaaliviraston laskuun on tankattu. Olen pariinkin otteeseen kertonut, että tämä kuitti on yhtä pätevä todiste kuin karamellipaperi. Lukekaa totuus täältä ja täältä.

Valheiden teho perustuu jo valmiiksi niihin uskovien kritiikittömyyteen ja toiston tehokkuuteen. Jatkuva samojen valheiden toistaminen on myös paljon helpompaa kuin niiden oikaiseminen. Juuri siksi nämä jatkavat ja jatkavat valehtelemistaan, ja kaikkein ihmeellisintä on, että aina löytyy uusiakin valheisiin uskovia ja niitä kauhistelevia.

Mitä me tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että ns. maahanmuuttokriittisten juttuja ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan. Niistä on seulottava totuus esiin yhtä tarkasti kuin puhdas vesi kaivosta, jonne on kaatunut sontakuorma. Jos jokin juttu kuulostaa uskomattomalta, niin sitä ei kannata uskoa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunmiellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Kun näette tuon Uutismaailman roskajutun. niin linkittäkää tämä sinne  oikaisuna. Ihan piruuttanne. Saatte hupia, kun seuraatte totuutta kestämättömien pillastumista.

Kerjäämiskielto ja palveluspakko

Laki on aina väline halutunlaisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Yhteiskunnasta tulee juuri sellainen, millaiseksi vallanpitäjät sen luovat, sekä hyvässä että pahassa. Meillä luokkayhteiskunta on kehittynyt jo niin pitkälle, että varakkaampi väestönosa ei enää siedä silmissään kaikkein köyhimpiä.

Taas kerran halutaan kieltää kerjääminen. Kerjäämiskieltoa on vaadittu vuosikausia ja se on hylätty eduskunnassa vuosina 2010 ja 2013. Aiemmin sitä ovat vaatineet lähinnä kokoomuksen kansanedustajat, mutta nyt kerjäläisiä eivät siedä silmissään köyhien puolustajaksi julistautuneen puolueen edustajat. Häiritsevä kerjääminen on ollut jo kauan kiellettyä järjestyslaissa, mutta nyt aloitteen tekijät sanovat halauavansa kieltää kaiken kerjäämisen.

Kuitenkin he tunnustavat haluavansa antaa Bulgariaan ja Romaniaan sellaista viestiä, että tänne ei kannata tulla. Jo tästä nähdään, että aloite on suunniteltu kohdistuvaksi vain ulkomaalaisiin kerjäläisiin. Perustuslain mukaan kaikki ihmiset ovat kuitenkin lain edessä yhdenvertaisia ja jos kerjääminen kielletään, niin kielto koskee ihan kaikkia kotimaisesta euronpummaajasta romanialaiseen kadulla istujaan. Tiukasti tulkiten jopa leipäjonot voitaisiin tulkita kerjäämiseksi.

Mutta ei se mitään, teeskennellään uskovamme aloitteentekijöitä ja poistetaan tämäkin ongelma kieltämällä se lailla. Niinhän meillä aina lakaistaan ongelmat näkymättömiin. Koska asioiden korjaaminen on näin helppoa, voidaan seuraavaksi kieltää vaikkapa työttömyys ja köyhyys.

Näille kriminalisoinneille meillä onkin jo historiallista pohjaa, joten vanhojen lakien päivittäminen voidaan aloittaa vaikka heti. Aikana 1664-1883 maassamme oli kiellettyä niin köyhyys, kerjääminen kuin työttömyyskin. Järjestelmän nimi oli palveluspakko.

Sen sisältö oli lyhyesti sanoen sellainen, että jokaisen vähänkin työkykyisen oli pestauduttava jonkun toisen palvelukseen. Mikäli jossain tavattiin vailla palveluspaikkaa oleva työkykyinen irtolainen, köyhä tai kerjäläinen, hänelle seurasi ankara rangaistus. Miehet passitettiin alkuaikoina sotaväkeen ja myöhemmin pakkotyölaitoksiin, naiset kehruuhuoneisiin. Palveluspakon luonnollisia seurauksia olivat myös palkkasääntely kustannusten hillitsemiseksi ja rajoitettu työpaikan vaihto-oikeus työvoiman pysyvyyden varmistamiseksi. Viimeisenä varmistuksena oli isännänvalta, joka piti sisällään myös oikeuden ruumiilliseen kuritukseen.

Vanhan lainsäädännön palauttaminen on jo hyvässä vauhdissa. Meillä on 350 000 työtöntä, mutta heitä patistetaan taloudellisilla sanktioilla uhaten olemattomiin palkkatyöpaikkoihin ja erityisesti palkattomiin töihin. Kuntouttavaan työtoimintaan ohjataan työttömiä jatkuvalla syötöllä ja palkaton työkokeilu on otettava vastaan karenssin uhalla. Työpaikkailmoituksissa haetaan jakuvasti palkattomia harjoittelijoita vakavaraisiin yrityksiin niin paljon, että palkkatyötä tarjoavan työpaikkailmoituksen voi harvinaisuutensa takia kohta laittaa raameihin ja ripustaa seinälle. Hallitus aikoo velvoittaa työttömän vastaanottamaan mitä tahansa työtä työttömyysturvaa pienemmällä palkalla ja työehtosopimusten yleissitovuutta vastaan lyödään rumpua jatkuvasti.

Näin muokataan mieliä tuleville päätöksille, joilla kuka tahansa työtön voidaan velvoittaa mihin tahansa työhön millä tahansa palkalla. Isännänvaltaa vastaan ei kannata edes nyt pullikoida, sillä työstä eroaminen tai kieltäytyminen aiheuttavat työttömyysturvan menetyksen määräajaksi.

Ajattelu alkaa olla jo kuin ennen vanhaan, jolloin lähtökohtaisesti kelvoton ja laiska palvelusväki ei ilman jatkuvaa käskytystä, valvontaa ja kuritusta tehnyt mitään.