Pizzaa sähköuunissa

Ollaan leivinuunin onnellisia omistajia, mutta välillä sitä ei jaksa laittaa tulille kun prosessiin menee helposti useampi tunti. Ja kesällä leivinuunia ei ole kauhean mielekästä käyttää muutenkaan.

Siispä lätyt pitkästä aikaa sähköuuniin. Suoraan sanottuna olin aika yllättynyt miten hyvää pizzaa niinkin saa. Idea on laittaa uuni niin kuumalle kuin mahdollista (meillä 300C) ja esilämmittää uunin sisällä väärinpäin käännetty pelti. (Vielä parempi olisi pizzakivi, mutta sellaista ei meilläkään ole) Uunin asetuksina itselläni oli kiertoilma + alalämpö. Leipää paistaessa kiertoilma kuivattaa, mutta pizza on aina sen verran kostea, että kiertoilmasta on vain hyötyä. Ja lättykin paistuu tasaisemmin. Pizza siis laitetaan lapion avulla kuuman pellin/pizzakiven päälle, jolloin paistuminen alkaa välittömästi ja pohjasta tulee rapea. Leivinpaperista voi tehdä lasten kanssa vaikka hauskat hatut, mutta pizzan valmistamisessa ne on ehdoton nou nou. 

Erittäin olennainen asia hyvässä pizzassa on myös taikina, mutta siitä lisää myöhemmin.

Noci e gorgonzola eli saksanpähkinää ja gorgonzolajuustoa.
Noci e gorgonzola eli saksanpähkinää ja gorgonzolajuustoa.
Perus Margherita.
Perus Margherita.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *