#6 Week In a Minute

Viime viikolla innostuin kuvaamaan lintuja ja kävin retkillä Viikissä ja Suomenojan ”lintualtaalla”. Taisin innostua pahemman kerran ja tarkoitus on jatkaa harrastusta.

Birdlife on haastanut kaikki suomalaiset bongaamaan ja tunnistamaan tänä vuonna 100 lintulajia.  Otin tämän tavoitteeksi itsellenikin. Tunnistan kyllä yleisimmät linnut, mutta itsensä kehittäminen tässäkään ei ole pahitteeksi.

Laitan lintukuvia tännekin ensi viikolla. Nyt (su-iltana) kone kiinni ja vaalituloksia jännittämään! Itselleni ympäristovaikutukset kaikessa päätöksenteossa on ehkä se kaikkein tärkein ja äänestin Emma Karia. 

Week In a Minute #5

Viime viikolla ei paljon muuta tullut tehtyä kuin töitä. Päällimäisenä jäi mieleen pikapyrähdys Lapissa ja Kevitsan kaivoksen kaivosautot. Pelkästään renkaan korkeus näissä autoissa on reilu neljä metriä. Muuten on tullut vietettyä aivan tavallista kotielämää. Valitettavasti metsään ei viime viikolla keritty ollenkaan. Tämä viikko ja ensi viikon alku on vielä aika ruuhkaista duunissa, mutta pääsiäiseksi lähdetään pikku reissuun perheen kanssa. Sen verran hektistä on tämä alkuvuosi ollut, että talvilomakin on tyystin vielä pitämättä. Josko toukokuussa sitten. Kiireistä huolimatta olen kyllä tykännyt töistäni. Paljon tosi mielenkiintoisia duuneja ja erityisesti videoista olen tosi innostunut.

Viikon 13/2017 video alla:

En olisi uskonut, että hurahdan pleikkaripeleihin vielä varhais-keski-iällä. Kovasta työtahdista ja univajeestakin huolimatta olen hakannut iltaisin Uncharted Thief´s End:iä, joka on visuaalisesti todella päräyttävä peli. Pelailin joskus reilu 10 vuotta sitten PS2:lla ja täytyy sanoa että pelit on kehittyneet niistä ajoista aivan eri tasolle. Unchartedia pelatessa tuntuu, että katsot hyvää elokuvaa, sillä erotuksella että olet siinä itse pääosan esittäjä. Tuokin peli on kohta pelattu läpi ja täytyy keksiä jotain samanhenkistä tilalle. Otan vastaan ehdotuksia!

 

Week In a Minute #4

Käydään säännöllisen epäsäännöllisesti kaverin kanssa Kuusijärvellä savusaunassa ja avannossa. Erittäin tykki tapa rentoutua arki-iltana ja vaihtaa kuulumiset. Maanantai on siihen jotenkin erityisen sopiva päivä. Jos työviikko alkaa vähän nahkeasti niin parin tunnin saunailta alkuviikkoon piristää kummasti. Kuusijärvellä myös käsittääkseni ruuhkaisimmat illat on juuri viikonloppuisin, jolloin lauteilla saattaa olla tunkua. Kuusiksen savusauna on tietääkseni pääkaupunkiseudun ainoa julkinen savusauna. Suosittelen vahvasti.

Tuli myös soiteltua kitaraa. Olen koittanut treenailla jazz standardeja ja tähän mennessä hoituu Autumn Leaves, Blue Bossa, Misty ja Black Orpheus joten kuten.  (sekä komppi että melodia) Aloin soittaa kitaraa joskus 25 vuotta sitten, mutta olen pitänyt paljon pitkäkin taukoja välissä. Intissä myin rahapulassa kitarani pois ja siihen väliin taisi tulla ainakin 7 vuoden tauko. Olen haaveillut taas alkaa käydä soittotunneilla, mutta ainoa este on oikeastaan se, että en pysty tällä hetkellä lupaamaan itselleni että kerkiäisin treenaamaan. Treenaaminen soittotuntien välissä on oleellinen asia. Haaveilen myös bändisoittamisesta, koska yhdessä soittaminen on ihan eri juttu. Yksin soittelu on lähinnä vain treenaamista.

Oon välillä miettinyt miten etuoikeutettu olen oman duunin takia. Perjantaina kävin kuvaamassa yhtä metsuria Kotkan lähistöllä. Otettiin kuvat ja sen jälkeen kärtsättiin makkarat ja juotiin kahvit päälle. En vaihtaisi omaa työtäni mihinkään toiseen.

Tänään sunnuntaina odoteltiin Veetin kanssa sateen loppumista koko aamupäivä ja pelattiin pleikkaria. Kuten sääennuste kertoikin, heti puolen päivän jälkeen taivas repesi ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Oli todella keväinen fiilis. Videolla Veeti ottaa lepoa Sipoon Ängesbölen tulipaikalla. Hauska jäbä: vilkas, mutta joskus taas saattaa ottaa yhtäkkiä nokoset oudoissakin paikoissa. Olen koittanut viedä noita lapsia metsään ainakin kerran viikossa. En osaa tarkalleen perustella miksi, jotenkin vain tuntuu siltä, että suhde luontoon on näinä aikoina jotenkin korostetun tärkeetä.

Hauskaa viikkoa kaikille!

– Vettis

Katso video alta.