Sivistystä keittiössä

Inhottavin kotityö on käsin tiskaaminen. Astiapesukoneemme hajosi pari vuotta sitten, eikä ole ollut varaa uuteen. Pelastukseni ovat radion puheohjelmat sekä nettiluennot. Varsinkin BBC:llä on netissä todella kiinnostavia ohjelmia, joista oppii uutta. En halua kuunnella radiosta koskaan musiikkia, vaan saada ajateltavaa.

nayttokuva-2016-12-20-kello-9-54-04

BBC:n Germany: Memories of a Nation on kiehtova sarja radiodokumentteja Saksan historiasta Lutherista Bauhaus-keramiikkaan (linkki). Jokainen jakso on syvällinen ja avaa uusia näkökulmia. Saksan historia on kiinnostavaa, koska siellä on tapahtunut niin paljon poikkeuksellisia asioita ja hallitusmuoto on käynyt läpi monia myllerryksiä. Puhumattakaan taiteesta ja kirjallisuudesta.

nayttokuva-2016-12-20-kello-10-00-44

Toinen suosikkini on Natural Histories. Jokainen jakso käsittelee jotain luonnonilmiötä, esimerkiksi papukaijoja tai rupikonnaa liittämällä sen osaksi kulttuurihistoriaa. Sarjassa yhdistyvät luonnontiede, kulttuurihistoria, taide ja kirjallisuus. Sarja on toteutettu Lontoon luonnonhistorillisen museon kanssa. (Linkki.)

nayttokuva-2016-12-20-kello-10-05-40

YouTubesta löytyy School of Life -miniluentojen sarja. School of Life on brittiläinen pulju, jonka tavoitteena on tehdä filosofiasta helposti lähestyttävää. Aiheina on kuuluisia filosofeja, kirjailijoita ja muita ajattelijoita, mutta myös arjen ilmiöitä, esimerkiksi kyynisyys ja rakastuminen. Jaksot kestävät viidestä minuutista puoleen tuntiin ja niihin on saatu tiivistettyä paljon ajattelemisen aihetta. (Linkki.)

BBC:ltä löytyy paljon muutakin kiehtovaa, esimerkiksi lyhennelmiä kiinnostavista muistelmateoksista tai World Book Club, jossa lukijat eri puolilta maailmaa kertovat suosikkikirjoistaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *