Kukas siellä suihkutiloissa kyylääkään?

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen oli taannoin huolissaan yleisissä pesutiloissa ja pukuhuoneissa tapahtuvasta seksistisestä homokyyläyksestä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, etteivät homoseksuaalit olekaan ainoa uimahallikyyläystä harjoittava ryhmä.

Suomi ensin! -keskustelupalstalla Facebookissa on tänään julkaistu raportti ryhmän aktivistien eilisestä uimahallitempauksesta, jonka päämääränä oli ilmeisesti estää muslimeja käyttämästä uimahousuja. Perin nokkelasti nimetty raportti oli jopa tässä viitekehyksessä sen verran absurdi, että epäilin aluksi sen aitoutta. Keskustelupalstalle oli kuitenkin jaettu myös kuvia iskuryhmästä operaation jälkeisellä oluella, ja tänään on myös julkaistu Suomi ensin! -aktiivien välinen videokeskustelu, jonka aiheina ovat muun muassa ”homosaatio” ja ”uima-allah”. Keskusteluun ottavat osaa esimerkiksi uimahallipartioon osallistunut Elina Talonen ja sen järjestänyt Miki Sileoni. Sileoni kertoo videolla tempauksen syyksi huomion saamisen ja ”uimahalleissa jatkuvasti tapahtuvat asiat”, joita ei kuitenkaan tule sen tarkemmin eritelleeksi joitakin MV-lehti-viittauksia lukuunottamatta.

Sinänsä tälle porukalle ei pitäisi antaa yhtään ylimääräistä huomiota, mutta hanke oli sen verran käsittämätön, etten malttanut. Siksi en kuitenkaan linkkaa videota tähän – jokainen osaa halutessaan etsiä sen itsekin.

Kuvankaappaus 2017-2-5 kello 22.13.19

Joukko ”isänmaallisuusaktivisteja” on siis ollut Itäkeskuksen uimahallissa valvomassa, että ihmiset peseytyvät tarpeeksi pieteetillä ja saunojat riisuvat housunsa. Tietenkään rasismilla ei pitäisi vitsailla, mutta mielikuva operaation toteutuksesta väkisinkin hieman huvitti.

Lahtelainen, kunnallispolitiikkaan hamuava Pontus Söderblom kertoo videolla housunriisumiskäskytyksen tapahtuneen englanniksi. Söderblom toteaa myös, että hänen nähdäkseen kaikki peseytyivät hyvin. Naisten puolella vahtia pitänyt Elina Talonenkin kertoo videolla havainnoistaan: hänen mukaansa lastenaltaassa oli perheitä ja vanhempia lapsineen, vaikka uimahalli-iskusta kirjoitetussa raportissa altaassa kuvaillaan ollen ”epäilyttävän paljon matumiehiä”. Talonen myös epäilee, ettei hänen 19-vuotias tyttärensä olisi saanut uida Itäkeskuksen hallissa rauhassa, vaikkei tälle mitään perustelua esitäkään.

Tämä käsittämätön kokonaisuus jättää ilmaan kaksi kysymystä:

1) Mitä ihmettä liikkuu aikuisen ihmisen päässä siinä kohtaa, kun hän tököttää uimahallin saunassa vahtimassa, että ihmiset riisuvat uimahousunsa?

2) Olisiko kenties reilua, että se porukka, joka ei halua olla himohygienistisen rasistikyyläyksen uhri tai sivustakärsijä omassa pesutilassaan voisi mahdollisesti jatkossakin pestä itsensä kyyläysvapaasti?

Kommentit
 1. 1

  Äiti, kuka on gay sanoo

  Ai saatana nyt saan nukkua rauhassa yöni. Isäm maa on turvassa

 2. 2

  Pontus Söderblom sanoo

  Toimittajalle vastaisin, meille oli raportoitu häiriökäyttäytymisestä ja pyydetty käymään tarkastamassa tilanne. Saunan ulkopuolella oli selkeästi teksti, kuvallisesti myös kerrottuna että saunaan ilman uima asuja. Tätä ei noudatettu ja sen vuoksi huomautimme, eikö toimittaja itse niin tekisi…Maassa maan tavalla, eikö niin!

  • 2.1

   hannaraty sanoo

   Itselleni henkilökohtaisesti on aivan samantekevää, saunovatko ihmiset alasti vai uimahousuissa. Eiköhän uimahallin sääntöjen noudattamisen valvominen kuitenkin ole hallin henkilökunnan tehtävä.

  • 2.2

   kaukaakutsutut sanoo

   Lahdesta ja Akaalta ihan pyydetty apuvoimia Itiksen uimahalliin. Eikös siellä ole uimavalvojat ihan kuin muissakin halleissa, jotka hoitavat järjestyksen. Oikea tie on mennä sanomaan uimavalojille, jos joku asia toisten käytöksessä vaivaa.

  • 2.3

   pellet sanoo

   Siis Söderblomko tässä ihan tosissaan väittää, että jollekin Suomi ensin -poppoolle on *raportoitu* häiriökäyttäytymisestä ja tilanne piti siksi käydä *tarkastamassa*, aivan kuin tämä älämölösakki olisi uimahallikäyttäytymisen tai yhtään minkään muunkaan virallinen valvoja.

   Taikka siis juu, toki se raportti varmaan jossain muodossa on tehty. Luultavasti kaverilta kaverille, rasistilta rasistille. Sen tasoinen mandaatti uimahallikyttäykselle siis.

 3. 3

  Joni sanoo

  En kutsuisi tuollaista kyyläämiseksi että valvovat sääntöjen noudattamista. Samanlainen oikeus noilla Suomi Ensin tyypeillä on oleskella uimahallissa kuin muillakin. Ja korostan että pidän itsekin kyseistä liikettä ihan hörhöporukkana jotka vain aiheuttavat vahinkoa edustamalleen asialle.

 4. 4

  Aristoteles. sanoo

  ei vaan se juuri on kyyläystä että s e porukka on ”valvomassa” että ”sääntöjä” noudatetaan, kuten Hanna kirjoitti, se on henkilökunnan tehtävä, ei asiakkaiden.

  kyylääminen on juuri että naapuri kyylää ikkunassa(uimahallissa) mitä muut tekee ja valittaa siitä.

  • 4.1

   Kyyläävien kyylien kyylä sanoo

   Ahaa. Miksi sitten täällä ihmiset kyylää uimahallikyylääjien toimintaa? Valvotaanko täällä, että suvaitsevaisuutta noudatetaan. Eikö se ole virkavallan tai uimahallin henkilökunnan tehtävä tuolla uimahallissa?

   ”kyylääminen on juuri että naapuri kyylää.. mitä muut tekee ja valittaa siitä.”

   Niinpä!

   Ilmeisesti on oikeanlaista kyyläystä ja vääränlaista kyyläystä. Miten suoritetaan oikeaoppinen kyyläys?

 5. 5

  Lisää Leijonaa sanoo

  Siis ymmärsinkö oikein että Lahden kunnallisvaaliehdokas on ollut suorittamassa Isänmaan velvollisuuksiaan Itä-Helsingissä, valvoen että kaikki varmasti menevät saunaan munasillaan?

  Jos ymmärsin, niin toivottavasti tätä kaveria ei valita koskaan mihinkään mahdolliseen edustavaan tehtävään. Isänmaallisuus on saanut uudet määritteet selkeästi. Uskomatonta toimintaa.

   • 5.1.1

    Lisää Leijonaa sanoo

    Seuraava vaihe on sitten varmaan riviin laittaminen alasti, ja letkulla jääkylmää/tulikuumaa vettä päälle, jotta saavat pojat suomalaiseen ruotuun, perkele. Ja tämäkin Isänmaan arvoihin nojaten.

    Tulee jotain mieleen historiasta. Suomihan oli hyvää pataa kyseisten historiankirjoittajien kanssa, joten asia selittynee geeniperimällä.

 6. 6

  Veera Kaarela sanoo

  Halusin kommentoida jotain tosi kekseliästä ja näpsäkkää mutta jopa mulla tyhjeni pajatso. Joillakin sitä riittää intoa vaikka mihin. Harmi vaan ettei mihinkään hyödylliseen.

 7. 7

  Hahaa mikä vitsi sanoo

  HHAHAHAAHAHAHAH, siis rasistiset aikuiset rupevat olemaan nykyään yhä huvittavampia. Ihan katotaas kuule välillä omaa napaakin. ” Metsä vastaa niinkuin sinne suomalaiset pöljät huutavat”.

  Keitä he sitten seuraavaksi rupevat rasistisesti häiritsemään? Homojako? Täytyy varmaan ruveta pelkäämään ja lopettaa yleisillä aluella kulkeminen. Istua kotona vaan suljetussa huoneessa jotta kukaan ei näkisi minun ” sairautta”. Ja nyt kuvittelette että tekisin sen, HAH, minä kävelen kadulla ja isken kaikki ihmiset teidän edestänne biseksuaalina on niin laaja valikoima.

 8. 8

  Altere sanoo

  Itseasiassa uimahousut päällä saunaan menemisestä on ihan syytä huomauttaa, samasta syystä miksi se on ylipäätään kielletty. Uimahallivedestä kulkeutuu uimapuvun mukana klooria saunaan joka kuumetessaan höyrystyy ja muuttuu myrkylliseksi. Valitettavan harva on tästä tietoinen.
  Toisaalta pidän todennäköisenä, että ”uimahalli-iskun” tekijätkään eivät tästä olleet tietoisia vaan ihan muilla mielin olivat liikenteessä…..

  Mutta siis bottom line, ketään ei saa pakottaa saunomaan alasti vasten tahtoaan, mutta kloorivedet täytyy huuhdella kunnolla pois tai sitten käyttää vaikka pyyhettä. Uimahallin ohjekylteissä voisi myös lukea selitys säännöille, se kun tekee niiden noudattamisesta mielekkäämpää kun on tietoinen syistä.

  • 8.1

   Samisami sanoo

   Itäkeskuksen uimahallissa käytetään hiekkasuodatusta ja otsonointia joten miksi pitää se uima-asu riisua? No siks et isämmaan sankarit tulee kelan tuilla ostetuilla bensoilla Lahdesta suorittaan velvollisuuksiaan kun se asepalveluskin jäi vähän kesken henkisen puolen levittyä ekalla kertaa jonkun vähän komentaessa.

   • 8.1.1

    Altere sanoo

    Ai, tuota en tiennytkään. Siinä tapauksessa tuskin onkaan mitään hyvää syytä pitää tuota vanhaa sääntöä yllä. (siitä huolimatta uikkareita ei kannata ottaa saunaan koska niiden kangas kärsii kuumentelusta)

   • 8.1.2

    Anni sanoo

    Asian toinen puoli on se, että uima-asussa saunottaessa se tulee hikiseksi ja hiki siirtyy sitten uimaveteen. Pyyhe olii varmaan miellyttävämpikin paikkojen peitteenä saunassa kuin tekokuituiset uikkarit.

 9. 9

  Esben sanoo

  Tämän palstan kommentoijat eivät taida itse käydä uimahalleissa lainkaan. Kyllä siellä tietyt peseytymiseen liittyvät säänöt on laadittu aikanaan vain ja ainoastaan hygienia syistä.
  Olen aina ihmetellyt miten jotkut saavat pestyä alapäänsä uimahousujen päältä ja joskus jopa alushousujen joita käyttävät uimahousuina. Ei ole uimahalleissa kielletty käyttämästä esim. pyyhettä saunassa, mutta uimahousut on kielletty ja nekin uimaveden sisältävien kemikaalien vuoksi.
  Minä en ainakaan voi ymmärtää että jos on säännöt niin miksi niitä ei joidenkin muka tarvitsisi
  noudattaa, jos ei noudata pitäisi pysyä pois uimahallista.

  • 9.1

   hannaraty sanoo

   Ei kukaan väitä, ettei sääntöjä tulisi noudattaa. Niiden valvonta ei kuitenkaan kuulu Suomi Ensin! -ryhmälle, jonka aktiivit ovat erikseen lähteneet uimahalliin tarkastamaan ”muslimien” ja ”matujen” uimahousuttomuutta ja peseytymistapoja.

   • 9.1.1

    J Hautamäki sanoo

    Itseasiassa sinä tuolla ylhäällä väitit, että se on samantekevää. Kukaan muu ei ole väittänyt.

    • 9.1.1.1

     hannaraty sanoo

     Ei, sanoin että minulle henkilökohtaisesti se on samantekevää, mutta että uimahallin sääntöjen noudattamisen valvominen on hallin henkilökunnan tehtävä.

 10. 10

  kaukaakutsutut sanoo

  Eikö tälläisen asian voisi joku toimittaja vaikka selvittää, onko Itiksen henkilökunta tai Helsingin liikuntatoimisto pyytänyt Suomi ensin – liikkeen ja Odinien, jotka myös aikovat mennä sinne, apua tähän? Eikö tämä olisi helppo hoitaa tulkkien avulla, vaikka ihan kuvakielellä, kietaise pyyhe sukukalleuksiesi peitoksi, niin ei suomalaismiehet kurki nähdäkseen ”silvottuja kalleuksia.”

 11. 11

  Pentti sanoo

  Säännöt ovat kaikille samat. Säännöillä on selkeä syy mm. Tuo kloorin haihtuminen myrkylliseksi. Uimahalleissa ei ole valitettavasti henkilökuntaa valvomaan kaikkia näitä tapauksia ja miksi pitäisikään, koska vastuullinen ja säännöt ymmärtävä aikuinen luulisi kantavan vastuunsa. Se että joku pitää itseään parempana, ja katsoo ettei säännöt koske häntä, on valitettavaa. Ryhmäkurilla saadaan yhteiset pelisäännöt tutuksi. Kyllä mä ainakin huomautan asiasta, oli kyseessä white trash tai kuka muu hyvänsä.

 12. 12

  Pekka Juhani sanoo

  Aisaatana kun repesin. Isämmaan ystävät kyylämässä sitä, että miehet menevät munasillaan saunaan.

  Kyllä sotaveteraanimme kiittävät. Tätä voisi verrata Summan taisteluihin! Ollos huoleton, poikas valveil on!

 13. 13

  Jorma sanoo

  Lueskelin toisaalta, että tästä olisi tehty rikosilmoitus. Kuvaus naurattaa kovasti:

  TEON KUVAUS

  Suomi ensin -nimellä esiintyvän ryhmittymän jäsenet ovat tarkkailleet alastomia ihmisiä Helsingin Itäkeskuksen uimahallin peseytymistiloissa lauantai-iltana 4.2.2017. Tarkkailu on kohdistunut erityisesti ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin näiden sukupuolielinten alueelle.

  Tarkkailun yhteydessä ihmisiä on käskytetty ottamaan housut pois jalasta ja paljastamaan
  sukupuolielimensä. Käskytykseen ovat osallistuneet ainakin Söderblom ja Sileoni.

  Epäillyt ovat tarkkailleet ihmisten peseytymistä suihkutiloissa ja englannin kieltä käyttäen käskyttäneet ihmisiä ottamaan housut pois jalasta. Asianomistajat, joihin käskytystä on käytetty, ovat tässä vaiheessa joutuneet poistumaan paikalta.

 14. 14

  Ronwe sanoo

  NYT VÄHÄN AHDISTAA! Olen käynyt pääkaupunkiseudulla uimahallissa viime viikkoina useita kertoja ja siellä naisten suihkutiloissa pyörii naisia noin 1/4 täydet vaatteet päällä (mukana väh. yksi pieni lapsi, ei todellakaan menossa uimakouluun vaan tekosyynä olla siellä). Jumapliut, ne kyttää mun peseytymistä!

  Alkoi epäilyttää, onko mun kanssa samaan aikaan pukeissa olleet naiset (suihkutiloissa) mahdollisesti oikeasti tarkkailemassa minua. Tai itse niitä vääriä, jotka eivät voi riisuutua koska esim. uskonto. Hulluja nuo Isäm maan puolustajat, jotka saavat ajattelemaan näin. Pitäiskö huomauttaa noille ”äideille”, että vaatteet pois.. Paitsi eihän se valkoihoista, suurinpiirtein eurooppalaisen näköistä tietenkään koske, ainakaan suomem puolustajien mielestä.

  Herranjumamala, tuolla ne ” äidit ja ”isät” päivystää just nyt lastenaltaanvieressä. TÄYSISSÄ PUKEISSA KYTTÄÄ LAPSIA!!!!

 15. 15

  Uimavalvoja sanoo

  a) Uimahallissa kuuluu riisua uima-asu aivan, kuten uimahallien ohjeistuksissa sanotaan, syynä kroolin höyrystyminen ja hygienia (kuka haluaa uida altaassa, jonka bakteeripitoisuus on älyttömän suuri vain siksi kun peseytyminen ja saunominen on tehty huolimattomasti).’

  b) Itse uimavalvojana olen tyytyväinen, että muut uimahallin käyttäjät huomauttavat uima-asun poistamisesta saunatilassa, sillä kyseinen valvominen vie pois meidän tärkeimmästä työtehtävästä: turvallisuuden takaamisesta. Ystävällisesti kuka tahansa voi pyytää joko poistumaan saunasta, tai poistamaan uimahousut saunassa. Vaihtoehtoisesti pyyhe ympärillä / bokserit jalassa saunaan. Kunhan se ei ole uima-asu.

  Saa kysyä, kommentoida ja argumentoida.

  • 15.1

   nojohannyt sanoo

   Helsingin Sanomissa vuosi sitten sanoo Itäkeskuksen Raatikainen klooria olevan niin vähnä, ettei siitä enää ole haittaa, ainakaan siis Itiksessä. Hän myös puolustelee koulupoikia, jotka ujostelevat ryhmien kanssa alastomuuttaan. En voi linkittää sitä nyt, kun viisi artikkelia on käytetty. Oli vuoden vanha juttu, päivätty 24.1.2016 se jäi mieleeni.

   Toivot siis odineita sinne uimahalleihin ja äkäisiä mummoja härskejä huomautuksia tekemään teinitytöille. Ja miesten puolelle kikkelien kyttääjiä. Riitojen selvittelyissä menee sitten aikaa.

 16. 16

  nyt en ymmärrä sanoo

  Nyt innokkaat ”mennään panemaan uimahalli kuriin” rupeavat kieltämään olleensa edes siellä. Suomi ensin itis uimapäivä on fb- ryhmän nimi jossa mm. Ville tuominen oli uimaan menossa ja on olutkuvissa mukana, kieltää hallissa koskaan edes käyneensä Tiina Wiikin seinällä. Olutkuvat suomi ensin kuvallinen media

 17. 17

  Altaalta sanoo

  Uimavalvojana voin itse hieman antaa omaa mielipidettäni toiminnasta. Kun ihmiset eivät peseydy kunnolla / saunovat uimahousut päällä uimaan tullessa / käyttävät esimerkiksi uimashortseja, etenkin lämpimien (+30c) altaiden bakteeripitoisuus kasvaa liian suureksi. Lisäksi kloorin haihtuminen saunassa on ongelma etenkin astmaa sairastaville henkilöille.
  Meille tullaan satunnaisesti sanomaan, mikäli saunatilassa on uimahousuissa asiakkaita, jolloin käymme tarkistamassa ja pyytämässä poistumaan saunasta. Tämä on aivan normaali käytäntö ainakin meillä.
  Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen, mikäli kanssa-asiakkaat mainitsevat itse uimahousuissa saunassa istumisesta, sillä valvojien ravaaminen kyisesissä tiloissa vie aikaa pääasiallisesta työtehtävästä eli turvallisuuden takaaminen uima-allastiloissa. Tämä tosin tulee tehdä kohteliaasti ja ilman auktoriteettia. Kierrämme sauna- ja pukeutumistilat noin 30 minuutin välein joka tapauksessa.
  Tällaista ”kyttäämistä” en itse koe tarpeelliseksi ja on itsestänikin hieman huvittavaa. Ideana sääntöjen ylläpitäminen on hyvä ja oikein, mutta toteutus tässä tilanteessa oli kyllä kehno.

 18. 18

  tutkin artikkeleita sanoo

  Muuten, jo vuoden 2015 lehdissä kerrotaan, ettei Itäkeskuksen uimahallissa käytetä klooria. Ettei siellä välttämättä saunassa kloori höyrysty. Peffletin puuttumisesta mamuilta valittivat nämä miehet myös. Kuitenkin saunassa varsin pian kuolevat bakteerit, (eilen oli pieni uutinen jossain lehdessä, jopa hiv 10 minuutissa, tippuri muutamissa minuuteissa) ja jos näillä suomalaisilla oli peffletit, asiahan oli hyvin.

  Samalla vaivalla, kun opastamaan ryhtyivät, mikseivät neuvoneet näitä miehiä suojaamaan pyyheliinoilla itseään, jos eivät tahdo uikkareita heittää saunassa pois? Olen monesti ihmetellyt, miksei voisi olla enemmän sermejä pesutiloissa, Yhdessä uimahallissa on osassa suihkuja kaakeliseinät siten, että hanat ovat kiinni ko. väliseinässä. Muodostuu kahden vastakkaisen henkilön suihkut, tosin avoimet tietenkin muuhun tilaan nähden, mutta hiukan yksityisyyttä kuitenkin.

 19. 19

  Sofia sanoo

  Uimahallissa käyminen vaikuttaa pelottavalta. Pitää varoa rivopuheisia mummoja, pukuhuonekyylääjiä ja ties mitä muuta. Virheitä ei saa tehdä muuten alkaa kauhea huuto. Puistattaa ajatuskin uimahalliin menosta. Ja se on kuulemma joidenkin mielestä mukavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *