Kirje Herra Pääministerille

Julkaisen sovitusti sosiaalityöntekijä Sisko Koskiniemen avoimen kirjeen Suomen pääministeri Juha Sipilälle.

letter-700386_1280

Herra Pääministeri

Syvästi kauhistuneena olen seurannut, kuinka Teidän ja läheistenne henkilökohtaisia asioita on käsitelty median ja somen palstoilla. Ymmärrän enemmän kuin hyvin lievän kiihtymisennekin.

Olen sosiaalityöntekijä Rovaniemeltä, yhtä hyvin voisin olla Espoosta, Kurikasta, Oulusta tai Hämeenlinnasta. Vertaan hieman omaa asemaani vastaavankaltaisissa asioissa.

Niin sanottua kansalaispalautetta olen minäkin saanut jatkuvasti työsähköpostiini. Usein epäillään minun tehneen lastensuojelutoimenpiteitä kateudesta/saadakseni laitoksiin asiakkaita/saadakseni provisiota sijoittamastani lapsesta. Minä, toisin kuin Te, Herra Pääministeri, en voi lähettää viestejä kenellekään eteenpäin, koska nousevana päivänä istuisin kuulustelussa rikoksesta epäiltynä. Huojentavaa on ollut kuulla, että Te, Herra pääministeri, olette kuitenkin siten voinut ahdistustanne purkaa.

Ymmärrän hyvin, että olette järkyttynyt saamistanne tappouhkauksista ja siitä mieltänne huojentaaksenne olette julkisuudessa kertonut. Asioiden jakaminenhan tunnetusti helpottaa.

Minullekin on annettu tappouhkauksia niin, että jo vuosia sitten lakkasin niitä laskemasta. Lapsiani on uhattu ja heistä on levitetty perättömiä juttuja, kuten tietenkin minustakin. Minua on seurattu, asuntoni ulkopuolella on kierrelty uhkaustarkoituksessa. Virkatoimistani on tehty poliisille tutkintapyyntöjä, samoin perättömiä kanteluita. Netissä on kirjoitettu halventavasti. Vähintään kerran viikossa minua on nimitelty huoraksi – tämähän on naisvaltainen ala, Herra Pääministeri.

Olen kuitenkin onnellisemmassa asemassa kuin Te, Herra Pääministeri. Minun tai läheisteni omaisuusasioita ei ole otettu esille missään. Luultavasti syynä on, että sen enempää minulla, lapsillani kuin muillakaan läheisilläni ei ole velkaisen asunnon lisäksi mitään muuta omaisuutta. Ammattini pätevyysvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, palkka on alle 3 000 e/kk, joten epäilystäkään kuoriin tai kassakaappiin piilotetusta omaisuudesta ei ole syntynyt. Elämääni helpottaa, toisin kuin Teillä, Herra Pääministeri, se, ettei kenenkään – ei edes minun itseni – tarvitse koskaan miettiä, ovatko kaikki tuloni tai varallisuuteni verotuksen piirissä, joten kohua siitäkään minun ei ole tarvinnut eikä koskaan tarvitse pelätä.

Olen kuullut, että te, Herra Pääministeri, olette helikopterillanne epäitsekkäästi kuljettanut työtovereitanne kokouksiin perimättä korvauksia. Tässä minä ja kollegani olemme paljon paremmassa asemassa; käymme työn vaatimissa tapaamisissa omalla lähes täysi-ikäisellä autollamme, josta saamme korvauksen 44 snt/km, maksetaanpa vielä kolmen sentin korotuskin jokaisesta matkustajasta. Tosin näin saamme toimia vain lyhyillä matkoilla. Pitkällä virkamatkallahan on vaarana, että saisimme matkasta jopa puhdasta tuloa, mikä tosin vanhojen autojemme kaikenlaisen kulutuksen huomioon ottaen ei juurikaan ole mahdollista. Mutta osoittaa päättäjiltämme esimerkillistä vastuullisuutta, että tällainen henkilökohtaisen hyödyn tavoittelu on estetty.

Te, Herra Pääministeri, kerrotte, ettei raha ole Teille motivaattori toimimiseen yrittäjänä tai poliitikkona. Minä olen moraalisesti ja eettisesti Teitä paljon alempana; minun ainoa motiivini sosiaalityöntekijänä toimimiseen on raha. Rahaa tarvitaan sekä asumiseen, elämiseen että lapsista huolehtimiseen, joten omista eettisistä näkemyksistä ja tunkkien jättämisistä on hengissä pysymiseksi tingittävä.

Olen kanssanne täysin samaa mieltä halustanne varjella perhettänne. Niin minäkin olen halunnut, samoin joka ainut kollegani. Minä en tosin voi kiihtyä uhkaajilleni perheeni varjelun perusteella enkä voi missään mediassa asiaani esiin tuoda.
Käsitän kyllä, Herra Pääministeri, että köyhän, huonosti palkatun sosiaalityöntekijän ja hänen läheistensä elämä ei ole lainkaan yhtä arvokas kuin sanokaamme vaikkapa hyvin varakkaan ministerin. Köyhä yksinhuoltaja, varaton eläkeläinen tai pitkäaikaistyötön eivät ole yhteiskunnalle hyödyllisiä. Yhteiskuntahan joutuu maksamaan heille kansaneläkkeet, työttömyyskorvaukset, asumistuet, lapsilisät – joita nyt onneksi ollaan pienentämässä. Hehän ovat muutenkin tottuneet tulemaan toimeen hyvin niukoin varoin, joten muutaman kympin leikkaukset voidaan täysin perustellusti tehdä.

Älkää pahoittako mieltänne enää, Herra Pääministeri, jos joku peruseläkettä nauttiva 81-vuotias mies miettiessään pystyykö ostamaan verenpainelääkkeet vai maksamaan sähkölaskun (kumpaankin ei ole varaa) voi kirjoittaa Teille ajattelemattomasti ja Teitä sillä tavoin loukata. Tällainen henkilökohtaisella tunteella ajatteleva ihminen voi jopa pitää Teidän asennettanne julkisuuteen tuotuihin asioihin naurettavana ja saattaa vieläpä todeta, että on joillakin huolenaiheet vähissä.

Ihailen, Herra Pääministeri, visiotanne hyvinvointiyhteiskuntamme pelastumisesta ja eriarvoistumiskehityksen pysäyttämisestä. Sosiaalityöntekijänä en tosin ole vielä ainakaan havainnut siitä vähäisintäkään merkkiä. Mutta ehkäpä se johtuu siitä, että visiossanne on sellaista salattua viisautta, joka ei aukene meille hädässä olevien ihmisten auttajille.

Hyvinvointiyhteiskuntaa pikaisesti odottaen,

sosiaalityöntekijä

 

Teksti on vierailevan kirjoittajan Sisko Koskiniemen. Julkaisen asialliset kommentit, mutta en kommentoi niitä kirjoittajan puolesta.

Kommentit
  • 2.1

   Jussi Kaijala sanoo

   Kiitos kirjoituksestasi! Veit sanat suustani! Annoit myös lisäintoa kirjoittaa suunnittelemani kolumni aiheesta! Kiitos kun näit tämän vaivan yhteiskuntamme puolesta! Sosiaalityöntekijä Vantaalta

  • 2.2

   Erkki Lehtoranta sanoo

   Kaikki totta,pikkaisen katkeraa, jonka kyllä ymmärrän täysin.Paljonko kansalaisista on katkerana nykymenoon,kukapa tiennee.Olettaisin jotta paljon.tämä maa on vahvasti kaksi jakoinen edelleen.Mikä lääkeeksi siinäpä pulma.Meneekö iian lujaa,velalla kuitataan hommia tulevien päättäjien päänsäryksi.

 1. 3

  Kirsi sanoo

  Kiitos kollega rohkeasta kirjoituksestasi, jota puollan täysin. Tarvitsemme enemmän rakenteellista sosiaalityötä, jotta yhteiskunnallinen tilanne tulisi näkyväksi myös päättäjille. Ehkä työtämme alettaisiin joskus arvostamaan ja palkka tulisi työn sisältöä ja koulutusta vastaavaksi. Kuka muu viranomaistaho tässä valtiossa oikeasti välittää heikompiosaisista?

  Hyvää joulua ja parempaa ensi vuotta kaikille tasapuolisesti!

  • 3.1

   Nurse sanoo

   Kyllä me sairaanhoitajat välitämme, samoin poliisit ja sairaankuljettajat ja palomiehet. Näen sen omin silmin joka päivä, kun olen työssä.

   Hyvää Joulua.

 2. 4

  Pekka Forstadius sanoo

  Tämä on hyvä, surullinen ja jopa hieman huolestuttava kertomus. Kiitos kirjoittajalle.

 3. 5

  p.h.a. sanoo

  Ihmisten hampaissa molemmat, sos.työntekijä ja pääministeri.
  Suosittelen ammatinvaihtoa sos.työntekijälle, kärsimykselle joku raja, pääministerihän pääsee kohta ikeestään. Jonka on muuten itse valinnut, lieköhän sos.työntekijä!
  Rahaa ja varallisuutta arvostavan ja haluavan kannattaa miettiä tarkkaan opintonsa, loppututkintonsa ja tulevan ammattinsa.

 4. 8

  Nimimerkki sanoo

  Aika kehno teksti korkeasti koulutetulta. Asiavirheitä ryyditetään tunteisiin vetoavalla paatoksella ja kuivalla toistolla.

  Saas nähdä mitä asiatonta tästä kommentista löydetään.

  • 8.1

   Mää itte sanoo

   Olen kanssasi täysin samaa mieltä. 40-50 vuotta sitten, nyt eläkkeellä oleva, teki ratkaisunsa. Ei valinnut omistusasuntoa, vaan luotti siihen, kyllä yhteiskunta huolehtii. Nyt on myöhäistä itkeä. Muistele vaan työkavereitasi, jotka silloin kertoivat veloistaan. Ne velat on jo maksettu ja nyt he nauttivat elämästään. Nautitko sinä? Tämä vain oli valinta kysymys. 🙂

  • 8.2

   Tapio Tirkkonen sanoo

   Vai kehno teksti korkeasti koulutetulta. Harvoin saa kuulla yhtä nasevaa ja todellista kuvausta sosiaalityön arjesta. On mahdollista kuitenkin, että kaikki eivät ymmärrä eivätkä osaa asettua toisen ihmisen todellisuuteen. Kannattaisi kouluttautua laaja-alaisemmin. ehkä silloin todellisuus aukeaa paremmin.

   T. Tapsa 30 vuotta kokemusta sosiaalityöstä

   • 8.2.1

    Raili Tolvanen sanoo

    En ota osaa politiikkaan mutta näin pieneläkettä nauttivana valotan tosiaan sitä puolta, että nuorena jo vakavasti sairastuttuani eläkettä jää vuokran jälkeen 650.e kk josta pitäisi maksaa 8 eri lääkkeet lääkärikulut ruoka ym. pakolliset. Voi vain kuvitella että kun siitäkin vielä otetaan ja lääke ja terveyspalvelut nousee……… Oli tosi hyvä kirjoitus, juurikin noin ajattelin kun herra pääministerin vaikeita kotioloja kuuntelin.

 5. 9

  Maxx sanoo

  Erinomaista kynäilyä…

  Päättäjiltä taasen on unohtunut sellainen fakta, että Suomi ei ole yhtiö eikä tämä palanen maata. Suomi on kansa joka tällä maapalalla asuu, päättäjät ovat töissä tällä kansalla, ei jollakin rahoitusyhtiöllä. Ja tämän kansan (koko kansan) hyvinvointi on se työn kohde. Taisi unohtua?

 6. 10

  Gerd-Marie Backlund sanoo

  Kilometrikorvausta on vuonna 2016 laskettu sentillä ja on koko vuoden ollut 43 senttiä, ei 44.

  • 10.2

   Old Fellow sanoo

   Näin se vaan menee. Toiset näkevät puun, toiset metsän. Siitäpä sitä eriarvoistumiselle oiva viite?!

 7. 12

  Sini Kooo sanoo

  Todella loistava kirjoitus, joka tuo esiin sen kuinka eriarvoisia olemme täällä Suomessa. Toinen taistelee hengissä pysymisestä, toinen jostain paljon vähempi arvoisesta.

 8. 14

  Annikki Paloniemi sanoo

  Olipa mainio kirjoitus.Harmi kun Sipilä kaikessa korkeudessaan ei tietenkään lue näitä köyhien juttuja..Kiitos kirjoittajalle.

  • 14.1

   Erkki Siponen sanoo

   Puuttumatta kirjoitukseen millään tavalla kommentoijalle huomauttaisin vain siitä mistä ja minkälaisista lähtökohdista Juha Sipilä on lähtenyt ja noussut Suomen pääministerikei. Meillä kaikilla on ne omat lähtökohdat ja on vain niin, että vaikka me lähtisimme täysin samoista lähtökohdista toiset vain menestyvät elämässä paremmin kuin toiset. Jokaisella on tietenkin oikeus päättäjistä Suomessa olla sitä mieltä mitä haluaa. Tässä tilanteessa, missä Suomi tällä hetkellä on, jokainen voi kysyä itseltään, kuka olisi ollut parempi pääministeri kuin Juha Sipilä. Olen esittänyt tämän kysymyksen lukuisia kertoja, mutta vastausta en ole vielä tähän mennessä saanut. Juha Sipilän kaltaista pääministeriä Suomi tarvitsi tähän tilanteeseen. Kivien heitteleminen hallituksen polulle ei varmasti ole meidän kenenkään etu.

 9. 15

  T-L Kylänpää sanoo

  Kirje oli todella vaikuttavaa luettavaa näin tavallisen tallaajan silmin. Pahoin kuitenkin pelkään, että kirjeessä mainitut asiat valuvat kuin vesi hanhen selästä jättämättä minkäänlaista jälkeä Herra Pääministerin omatuntoon.

 10. 17

  Sasha sanoo

  Kovaa on vastakkainasettelu, mutta sehän kuuluu asiaan, kuten esimerkiksi suvis ja rasse. Välimuotoja ei ole, olet joko meidän puolella tai meitä vastaan.
  Pakinan 81-vuotiaalle miehelle voi ja tulisi sanoa ensi kerralla, että luultavasti hän on oikeutettu asumis- ja toimeentulotukeen, koska hänen eläkkeensä ei ole kovinkaan suuri.

 11. 20

  Alpo Seppänen sanoo

  Mainiota!
  Vielä kun joku saisi Herra Pääministerin pakotettua lukemaan tämän.

 12. 21

  Alpo Seppänen sanoo

  Mainiota!
  Vielä kun joku saisi Herra Pääministerin pakotettua lukemaan tämän.

 13. 22

  Nasu Turust sanoo

  Todellakin hyvä kirjoitus Teiltä Sisko Koskenniemi. Minä useasti pohdin näitä asioita ja vähäosaisten tilannetta kotimaassamme. Maaseudulla nuorena asuneena näin tätä ihmisten köyhyyttä ja ei tänäpäivänä tilanne ainakaan ole parantunut. Rahanahneus tuntuu olevan herroilla samaan aikaan, kun moni sinnittelee ruuan, bvaatteiden, lääkkeiden jopa puhtauden vuoksi kun ei ole rahaa käyttää. Kukaan eduskunnassa istuvista henkilöistä ei ole aidosti vähäosaisen puolella.

 14. 25

  Anssi69 sanoo

  Joutuu etsimään sanoja.

  Miettimään, miten kirjoittajan saisi tajuamaan, ettei kirjoitus herätä sitä sympatiaa, jota hän ehkä viattomasti toivoo. Mielessä on lähinnä nyt järkyttävä myötähäpeä.
  On huolestuttavaa, jos joku pitää tällaista ajatustelua jotenkin oivaltavana tai nasevana yhteiskuntakritiikkinä.

  Narsismia on monenlaista. Kirjoittaja esittelee itsensä uhrautuja-auttajana, mutta ei ainakaan tekstin perusteella tunne mitään lämpöä asiakkaitaan kohtaan.

  Huippukohta: ”Käsitän kyllä, Herra Pääministeri, että köyhän, huonosti palkatun sosiaalityöntekijän ja hänen läheistensä elämä ei ole lainkaan yhtä arvokas kuin sanokaamme vaikkapa hyvin varakkaan ministerin.”
  Tätä lukiessa muistaa taas, kuinka harkitsemattomat ylilyönnit huuhtelevat yleensä sen vähäisen sympatian, mitä tässäkin kirjoituksessa voisi muuten olla.

  Ja jos kerran sosiaalityöntekijän homma on noin helvetillistä, kannattaako sitä yleensäkään tehdä. Minulta ei nyt heru sankaruuspisteitä, sori vaan.

  Nimim. Asuntovelkainen ja köyhä perheenisä

  • 25.1

   Marjatta jääskeläinen sanoo

   … ja nimimerkillä, kuten muutkin, jotka eivät uskalla esittää mielipidettään omalla nimellä?”

  • 25.2

   Kari Hokkanen sanoo

   Löytyihän täältä yksi järkeväkin vastine. On peloittavaa kuinka monet näennäisrealistinen, osatotuuksia sisältävä, tunteisiin vetoava ja taidokkaasti kirjoitettu juttu kykenee eksyttämään koko totuudesta. Jos Suomen talouden hoito olisi niin yksinkertaista kuin kirjoitus antaa ymmärtää, pääministeri jakelisi varmasti rahaa kaikille tarvitsijoille ihanan riittävästi ja meillä kaikilla olisi niin mukavaa.

  • 25.3

   sosiaalityöntekijä sanoo

   Tervetuloa (tai oikeammin -menoa, koska itse työn olen jo jättänyt) katsomaan sosiaalityöntekijän hommaa. Vielä vuoden sitä voi tehdä ihan ilman asianmukaista koulutusta tai tutkintoakin sijaisena. Todellisuus voi yllättää. Ruotsalaistutkimus sosiaalityöntekijöiden sairastumisesta oli karua luettavaa. Lastensuojelun sosiaalityössä ei ainakaan ole palkka-vaativuus/vastuullisuus -suhde kohdallaan.

 15. 27

  Sami And sanoo

  Liian monimutkaista tekstiä ääri tyhmälle insinööri pääministerille, joka ei ole koskaan ymmärtänyt lukemaansa…

 16. 28

  Jaana Huotari sanoo

  Kuinka upeaa sanan ja kynän säilää !! Kiitos kirjoittajalle 🙂 Ja kaikesta huolimatta.. Hyvää ja rauhallista Joulua !

 17. 29

  seppo Hihnala sanoo

  Kiitos Sisko. Hyvä kirjoitus ja todellakin vähän ironiaa minun makuuni nykyhallituksesta.
  Mutta eihän tämän kauniimmin voi täysin MÄDÄSTÄ hallituksesta sanoa. Pääleikkaaja pipilä jonka kädet on kyynärpäitä myöten köyhien ja sairaiden taskuissa ei osaa edes hävetä.

 18. 31

  Antti Ollikainen sanoo

  Kansan on tämä hallitus onnistunut jakamaan perusteellisesti kahtia. On köyhät joilta on vietävä tuhkatkin pesästä ja rikkaat joiden asioihin ei saa koskea pitkällä tikullakaan. Ja lopuksi kiitos Soinille kaikista valheista ja ketkuttelusta.

  Erinomainen kirjoitus Siskolta. Kiitos.

 19. 32

  Sirpa Kirjalainen sanoo

  Asiaa puhut. ”Nöyrä” vertailu pääministerin ja sosiaalityöntekijän välillä on hyvää tekstiä. Eikä Sipilä näitä lue, mutta onneksi moni muu lukee. Jos Sipilä ottaisi saman tyylin kuin presidenttimme Niinistö, voisi hän hyvinkin saada lisää ajattelun aihetta tämän tekstin lukiessaan. Mutta, ihan oikeasti, hallituksemme ja eduskuntamme on oikeasti oman kansamme edustajia – miksi ei siis tunnu siltä?

 20. 34

  Irma Asikainen sanoo

  Kiitos sinulle, joka olet tämän kirjoitanut. Jos osaisin kirjoitta yhtä hyvin, enkä pelkäisi sortuvani tuskissani lainvastaiseen solvaukseen, kirjoittaisinosaltani samankaltaisia kirjeitä Herra Pääministerille. Mutta onneksi on joku, joka tekee sen puolestani. Kiitos.

 21. 35

  populistiuhriko sanoo

  Voisiko joku kertoa mitä suurituloisille on nyt (nyky hallituksen aikana) annettu ja mitä on todella otettu vähä/pienituloisilta.

  • 35.1

   Niinp sanoo

   Tätä samaa ihmettelin. Aina kysytään, miksi ihmisiltä otetaan eikä kukaan kysy, kuka sen maksaa. Kuinka kauan meillä on varaa sälyttää velkaa omille lapsillemme?

 22. 36

  viki paavilainen sanoo

  Luettu.
  Luettu/kuultu muitakin samaa asiaa koskevia.
  Niin ovat kuin Päätalon kirjat, yhden luettuasi luet plagioita.

  Kirjoittaja on ollut iloinen(toivottavasti) kirjoittaessaan.

 23. 37

  Seija Kiuru-Tanner sanoo

  Erinomainen kirjoitus. Kunpa tämä vielä päätyisi meidän miljonäärihallitusjäsenten lukemaksi. Jos olisin miljonääri, kuten suurin osa hallituksemme jäsenistä, ja eduskunnan luottamushenkilö, löytäisin ne piilotetut puolueiden tuet ja ohjaisin ne varat toisaalle. Lopettaisin myös yritystuet http://yle.fi/uutiset/3-7644508 (valitettavasti joudut kopioimaan linkin selaimeesi, muuten ei toimi)
  Nämä yritystukia saavat toimivat markkinatalouden ehdoilla, miksi osa saa, osa ei? Onko kyse lobbauksesta tai hyvä veli -kerhosta, en tiedä.
  Lopetetaan myös poliittiset virkanimitykset, ne ovat niin Kekkosslovakiaa, mitä jos Suomessakin otettaisiin virkanimitykset ihan vaan osaamisen kautta. Tulipa mieleeni valtion virkamies, joka oli kuollut huoneeseensa, siivooja löysi. Kellään ei ollut ollut asiaa hänelle, kukaan ei tarvinnut häneltä mitään. Kysyn, miksi hänelle maksettiin palkkaa?

 24. 38

  Rainer F sanoo

  Tack! Utmärkt skrivet med tummen lagd på många sjuka punkter. Regeringen saknar förmågan att skapa rättvisa.

 25. 39

  Päistikka sanoo

  Tosi hyvää tekstiä. Ja ilmeisen ihmismäiseltä sossulta kun luulee vastuuseen ihan lain kautta jostain joutuvansa.

  Sipilä nyt kitisee siksi kun on muotia ja aina jossain kolahtaa. Me tyhmä kansa näemme ihan selvästi kaiken väärin ja päättäjät oikein. Sipilällä ei ole politiikassaan mitään arvoja, kun taas sossuilla ne taitaa olla jopa ohjaavia. Mutta mitäs täsä valittaan, Suomenhan pitäisi olla paratiisi lapsille ja vanhuksille jos katsoo vaalipuheita vaikka 20v janalla taaksepäin.

  Ja niin on totta tuokin että juuri heikompiosaisten taskussa ei vaihtorahat ole liimattu ja ne irtoo tosi helposti. Sipilä&co. On sitä mieltä että rahallakin on oikeuksia ja lähettää ne sinne. Olen pannu merkille ,että ihmisten suora auttaminen lähellä on merkittävästi nostanut päätään. NIIN että on tuossa ilmiössä paljon positiivistsakin.

 26. 40

  Veijo Hukari sanoo

  Tähän on varmaan turha vastata, siksi tunnepitoinen tuo teksti oli.
  Suomi taitaa olla yksi parhaista maista elintason ja asukkaiden tyytyväisyyden suhteen. Esimerkiksi ihannemaassa Venäjällä keskieläke on 100 €/kk opettajilla 200 €/kk. Tuon perusteella joutuu pohtimaan, minkä ansiota on hyvinvoinnin taso.
  Olen kansantalouspuolen koulutuksen saanut ja siksi tarkastelen aina rakenteita. Meillä ja muissa länsimaissa on havaittu, että tietyt rakenteet luovat kasvua ja parempaa elämää. Yksi niistä monista on yritystoiminta, mihin on sisäänrakennettu parempaan pyrkiminen ja jokaisen suomalaisen oma ideointikyky ja sen hyväksikäyttäminen yhteiseksi eduksi. Palsta ei ole riittävän pitkä enempään, mutta silti joutuu toteamaan, että emme koskaan saa tästäkään valtiosta paratiisia, missä ei joutuisi tekemään työtä. Joillakin on jopa noin hankala työ, kuin kirjoittajalla ja JS;llä. Itse en vaihtaisi heidän kanssaan paikkaa, mutta arvostan suuresti heidän pyrkimyksiään. Parannettavaa on, mutta ei se ole syy tuhota jo saavutettua.

 27. 41

  Paula W sanoo

  Varmasti asiaa. Tervetuloa hyvin koulutetut sosiaalityöntekijät Ruotsiin. Täällä on palkat korkeammat ja huutava pula sosiaalityöntekijöistä, varsinkin lastenhuollon alalla.

  En lupaa helpompaa työtä mutta rahaa tulee varmasti enemmän kuin nuo tuskin 3000 eurokaista.

 28. 42

  Maija-Leena Vermas sanoo

  Jos joku onneton ei ole selvillä mitä on leikattu ja keneltä ja kenelle annettu, niin otakkoon ensin selvää ennen kuin kommentoi tekstiä, jonka kirjoittaja näkee päivittäin työssään leikkauslistoista kärsivien hädän ja on näin todellinen asiantuntija. Todella hyvää tekstiä. Kiitos rohkeudestasi.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *