Voivatko nainen ja mies olla oikeasti vain ystäviä?

lol

Ikuisuuskysymys, joka perustuu ensinnäkin vanhentuneeseen ajatukseen kaksijakoisesta sukupuolijärjestelmästä. Moderni ja älykäs ihminen ei jaottele ihmisiä sukupuolen mukaan eri lokeroihin. Siksi on melko turhaa kysellä, voiko esimerkiksi mies ja nainen olla vain ystäviä.

Jos kuitenkin mennään perinteisellä asetelmalla, niin vastaus riippuu tietenkin ystävyyden määritelmästä. Minulle ystävyyteen kuuluu läheisyys ja rakkaus, aivan kuin kaikkiin romanttisiin suhteisiini. Oletan, että tässä Cosmopolitanista pöllitystä otsikossa on kyse siitä, että joku osapuoli tulee mustasukkaiseksi.

Jos et hyväksy kumppanisi ystäviä sen mukaan, mitä heillä on jalkovälissään, olet todennäköisesti aika vainoharhainen. Mies ja nainen voivat olla ystäviä aivan kuin nainen ja nainen ja niin edelleen. Jos siis ystävyydellä tarkoitetaan platonista rakkaussuhdetta.

Ystävyys on sitä, että lähettää toiselle hassuja kuvia ja sitä, että kuuntelee toisen murheita, on empaattinen ja ymmärtää. Ystävien kanssa pidetään hauskaa ja bailataan. Ystävien kanssa voi myös harrastaa seksiä, jos jokainen osapuoli kokee sen mukavaksi.

Henkilöiden persoonat ratkaisevat ystävyyden luonteen, ei heidän sukupuolensa. Entä jos ottaa vielä huomioon ihmisten seksuaalisen suuntautumisen? Jos joku alkaa vainoilemaan siitä, että heterotyttöystävänsä hengailee miesten kanssa, niin entäs biseksuaalin tyttöystävän naisoletetut kaverit?

Luulisi menevän yöunet vähemmästäkin, jos tuollaisiin asioihin alkaa liikaa kiinnittämään huomiota. Terveessä parisuhteessa ei rajoiteta toisen sosiaalisia suhteita millään tasolla, elleivät ne ole hänelle selkeästi vahingollisia. Kannatan itsetuntemuksen opiskelua, niin voi päästää irti turhista mustasukkaisuuden tunteista.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *