Sallittua väkivaltaa ja avoimia naisia elokuvafestareilla

Felix Ruckert

Sain katsottavakseni seksiin liittyviä elokuvia tulevalta DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalilta ja valitsin niistä kaksi: Violently Happy ja Venus. Ne ovat kaksi hyvin erilaista teosta, jopa toistensa ääripäitä.

VIOLENTLY HAPPY

On olemassa väkivaltaa, josta ihmiset nauttivat. Siitä kertoo elokuva Violently Happy, joka seuraa Berliinissä asuvan Felix Ruckertin elämää BDSM-yhteisö Schwellessä. Suosittelen elokuvaa erityisesti alan harrastajille ja aiheeseen jo hieman tutustuneille.

Jos aihe on täysin tuntematon, monet kohtaukset saattavat alkaa ahdistaa. Elokuva onnistuu vangitsemaan täydellisesti sen, mitä monet BDSM:ää harrastavat tuntevat. Kyseessä ei ole mikään pervosirkus, vaan aikuisten ihmisten yhteisymmärryksessä tapahtuvaa seksuaalista leikkiä.

Swchelle muistuttaa hyvin paljon suomalaista BDSM-yhteisöä, johon minä olen tutustunut. Se on ihana turvapaikka, jossa voi toteuttaa esimerkiksi sitomis- ja piiskaamisfantasioitaan. Maailma sen ulkopuolella on täysin merkityksetön ja siellä sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin olet.

VENUS

Elokuva on hyvin yksinkertaisesti toteutettu, siinä on kuvattu nuoria tanskalaisnaisia kertomassa omasta suhteestaan seksuaalisuuteensa ja seksiin. Sitä on myös visuaalisesti miellyttävä katsoa, sen rauhallisen tunnelman ja värityksen ansiosta.

Kaikkia kiinnostaa seksi, mutta vain harvat uskaltavat puhua siitä ääneen. Siksi Venus on kiinnostava teos, sillä se tyydyttää ihmisen uteliaisuuden tarvetta samalla, kun siitä voi oppia uutta. Elokuvaan on valikoitu henkilöitä hyvin erilaisista taustoista neitsyestä ageplay-harrastajaan, mikä tekee siitä monipuolisen ja ajatuksia herättävän.

On ihanaa kuunnella näin suoraa puhetta seksistä, sillä se rikkoo tabuja ja poistaa häpeää. Toivon, että ihmiset oppisivat puhumaan esimerkiksi kumppaneilleen yhtä avoimesti aiheesta. Se vaatii toki hurjan paljon itsetuntemusta ja turvallista tilaa, jossa pelkoa tuomituksi tulemisesta ei ole.

DocPoint-dokumenttielokuvafestivaali / Helsinki / 23.1. – 29.1.2017

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *