Rakkaat rintaliivit

Jokainen, joka on joskus tarvinnut rintaliivejä, tietää miten hirveää niiden ostaminen on. Minun kuppikokoni oli lähes kymmenen vuotta B kunnes kävin erikoisliikkeessä ja siitä tulikin DD. Silmämääräisesti tissini ovat sellaiset käteensopivat. Sen kerran kun löydät edes jotenkin sopivat liivit, niin sama koko ei seuraavassa liikkeessä pädekään. Netistä on turha edes kuvitella tilaavansa rintsikoita.

Olen vuosia käyttänyt kaarituellisia rintaliivejä ja ne ovat hyvin epämukavat ja ahdistavat, vaikka olisivat kuinka oikean kokoiset. Nyt olen onneksi vihdoin löytänyt kaarettomien rintaliivien ihanan maailman. Ne ovat kaiken lisäksi paljon kauniimpia kuin perinteiset kuppiliivit. Eihän siinä vain ole yksinkertaisesti mitään järkeä, että rinta vuorataan jollain topatuilla kupeilla koko päiväksi. Kyllähän ne tissit alkaa roikkua joka tapauksessa jossain vaiheessa elämää.

Minusta on sitä paitsi alkanut tuntua siltä, että rintsikat ovat vaateteollisuuden Illuminatin salaliitto. Oikeasti isorintaisten ja sen takia selkävaivaisten varmasti kannattaakin käyttää tukevia liivejä, mutta en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että pienirintaiset tarvitsevat niitä muuhun kuin urheiluun. Luulen, että syy on taas kerran naisten nännipelossa. Miksi muuten jo teini-ikäisille myytäisiin kaiken maailman liiviviritelmiä ja alustoppeja?

Jotkut puolustelevat rintaliivejä sillä, että ne tekevät rinnoista pyöreän näköiset. Hyvin harvalla on luonnostaan näpsäkät ompputissit, joten miksi kaikkien pitäisi siihen tähdätä? Tässä taas tullaan naisiin kohdistuviin ulkonäköpaineisiin, eli siihen, että pitää näyttää tietynlaiselta. Kaikenlaiset rinnat ovat kauniita, joten miksi niistäkin pitää väkisin tehdä samannäköisiä?

Mikäli rintsikat ovat sinusta ihania tai koet niiden olemassaolon jotenkin erityisen tärkeäksi, voit jättää kommentin alle. Kiinnostaa kuulla, sillä itse olen nyt aivan tasan polttamassa viimeisetkin liivini. Haluan antaa rintojeni töröttää vapaina ja nännien nöpöttää, jos ne sille päälle sattuvat.

Kommentit
 1. 1

  Mustarastas sanoo

  Vaatteet istuvat paremmin kun on oikeankokoiset ja -malliset rintaliivit päällä. Sen huomaa kun on tämmöinen päälle nelikymppinen ja maan vetovoima on jo tosiasia. Plus että kun rinnoilla on kokoa enemmän kuin se B, niin kyllä sitä kummasti kaipaa tisseille vähän supporttia, tuntuu nimittäin aika ikävältä se vapaa heilunta. Urheilua ei voi kuvitellakaan ilman rintaliivien tuomaa tukea, ilman oleminen sattuu oikeasti.

 2. 2

  Minna sanoo

  Itse kyllä tykkään rintaliiveistä, mutta ehkäpä se johtuu tästä A-B-kupistakin. Rintsikoita on helppoa ja halpaa ostella mistä vaan ketjuliikkeistä eikä juuri ikinä tarvitse yli viittä euroa maksaa hyvistäkään. Erikoisliikkeissä en ole kyllä koskaan kieltämättä edes käynyt, joten en tiedä muuttuisiko se kuppikoko siellä jotenkin erilaiseksi. Rinnanympäryskin kun on juuri sopiva ketjuliikkeiden valikoimiin. Käytän kaarituellisia liivejä ihan vuorokauden ympäri, sillä eivät ne tunnu yhtään epämukavilta. Varsinkin silloin 15 vuotta sitten, kun oli pienirintainen ja pömppövatsainen teini, topatuilla rintaliiveillä sai edes vähän ryhtiä rintamukseen. Ja no, eipä tämä vartalotyyppi niin suuresti oo vieläkään muuttunut 😀

 3. 3

  Aino Oo sanoo

  Katselin uimahallissa miten n. 10-11v koululaisryhmässä tytöt pukivat t-paidan alle topit. Haloo? Edes rinnanalkuja ei kenelläkään. Tuntuu surulliselta, että ihan pienestä tytöstä asti (pikkulasten bikinit…) ehdollistetaan siihen, että rinnat (ne nännit!) pitää peittää katseilta. Ihan samaa jatkumoa burkhan kanssa. Naisen kehoa piiloon. Suhteellisen pienirintaisena olen unohtanut monesti rintsikat kotiin ja hyvin pärjää. Ainoa ”ongelma” on että nännit sitten saattaapi näkyä paidan läpi töissä, IIKS!!!!

 4. 4

  Iida sanoo

  Mä löysin jo vuosia sitten peruskappahallista täydelliset b-kupin kaaririntsikat, ja oon ostanut samaa mallia jo vuosia. Ilman ristikoita mä vilauttelisin vähän väliä koko rintavarustustani, sillä tykkään käyttää rentoja t-paitoja. Nyt kaula-aukosta vilkkuu rintsikat, mutta ei rinnat. En mä kyllä muutenkaan tykkää siitä jos ne huljuu löysän paidan alla eestaas vapaana.

 5. 5

  Hehehe sanoo

  Todellakin, pienten lasten bikinit. Mitä helvettiä? Miksi? Mitä? Argh!

  Minua ihmetyttää suunnattomasti monien epämukavuus rintaliivejä kohtaan. Kyllä oikean kokoisten liivien tulisi olla mukavat. Toki ihmisiä on erilaisia, eivätkä kaikki tykkää esim. farkuistakaan. Itse en vain käsitä, sillä en voisi elää ilman rintsikoita. Kiitos jumalat niistä! Ikinä en heitä rintsikoitani roviolle, voitte heittää minut sinne niiden sisällä.

  Nykyään voin tehdä kotona pikkujuttuja ilman rintsikoita, mutta ennen en pystynyt siihenkään vaikka olisin ollut yksin. On inhottavaa kun tissit roikkuvat, heiluvat ja hiostuvat, se sattuu ja on epämukavaa. Tästä syystä en kestä nähdä (suuria) roikkuvia rintoja. Ehkä roikunta ei haittaa tissien omistajaa, mutta omiin tisseihini alkaa sattua, kun näen tukemattomat jättirinnat. Samalla tavalla jalat täytyy nostaa ilmaan hirudoid forte -mainoksen jälkeen. Tiedättekö? Vai olenko ainoa ongelmani kanssa? Apua.

 6. 6

  MarieJ sanoo

  Minusta rintsikat ovat ihania. Mutta olenkin löytänyt oikean koon ja merkin ja olen sille hyvin uskollinen ja asioin erikoisliikkeessä. Pienirintaiselle ( 70C, mukavan käteensopiva koko), melkein nelikymppiselle 2 lasta tehneelle kevyesti topatut kupit antavat kauniimmat profiilin ja vaatteet istuvat hyvin. Mitään pushuppeja en suostu käyttämään. Hyvin istuvat rintsikat eivät tunnu päällä. Kauniita vaatteita on kiva ostaa, siksi sijoitan alusvaatteisiin ilolla huomattavasti enemmän rahaa kuin mihinkään muihin vaatteisiini. Hyvät liivit maksavat noin 80 €, mutta kestävät käytössä. Kotona kuljeskelen kokonaan ilman alusvaatteita ja jossain tilanteessa voin lähteä uloskin ilman rintsikoita. Välillä nännien näkyminen nimenomaan on kiva juttu.

 7. 7

  Tiise sanoo

  Hei,

  Mun rintaliivien koko on 75E/F ja kyseessä on ihan luomurinnat. Rintani eigät siis ole pinkeät silikonipallot vaan vahan pitkulaiset tavalliset rinnat. elämä ilman rintaliivejä olisi kivuliasta, epämukavaa ja hankalaa.
  Pukeutumisessa rintaliivien näkyminen tai nännien nöpöttäminen ei haittaa, päinvastoin tykkään korostaa rintojani. Elämä ilman rintsikoita olisi kuitenkin aivan mahdotonta.
  joskus harmittaa isot rinnat ja olisi ihana pitaa joitain mekkoja ilman rintaliiveja, mutta se on mahdotonta. Vaikka pidan rinnoistani joskus kay kateeksi pieni ja terhakka rintaisia naisia, jotka voivat olla ilman rintsikoita.

 8. 8

  Mielensä pahoittanut sanoo

  Kaikki rinnat jotka ovat normaaleita, ovat kauniita. Mutta sitten jos satut omistamaan synnynnäisesti kehityshäiriöiset kukkulat (tubulaariset) joiden ainoa elämisen ehto on tukea ne rintsikoilla jotta saat niihin edes jotain muotoa, niin silloin nämä pehmeät kupit ovat ainoa syy elää lähes normaalia elämää.

  Että ei se koko, vaan se muoto. Älkää kuvitelko että kaikki pienet rinnat olisivat terhakoita! Ja koska aihesta tissit niin paljon joka paikassa pitää puhua, niin phutaan sitten myös niistä huinoista puolista ennenkuin sanotaan että kaikki rinnat ovat kauniita 🙁

 9. 9

  sanoo

  Olen miettinyt viime päivät ihan samanlaisia juttuja! Hiihtelin yliopistolla pari päivää ilman rintaliivejä, eikä eroa tavalliseen ollut muuta kuin se, että kun pyöräilee hurjaa vauhtia kuopan yli, tissit tärähtävät ikävästi. Joskus kokeilin myös veneilyä isossa aallokossa ilman liivejä, ja se vasta huono idea olikin. Eli siis iso käsi urheiluliiveille, koska ne ovat todellakin välillä tarpeen, kun taas tavalliset kaarituelliset… enpä tiedä!

  Ehkä minulla on vain kätevänkokoiset rinnat huomaamattomaan rintaliivittömyyteen. Ei ketään kiinnosta tällaiset pikku B-kupin normaalinnäköiset tisut täysin vailla liivejä paksun neuleen alla. Eilen olin ainejärjestöni vuosijuhlillakin ilman rintaliivejä ja hyvältä näytti! Varmaan keräisin paljon enemmän ei-toivottua huomiota, jos paidan alla heiluisivat jotkut D:t tai F:t. Voi rakas patriarkaatti.

  Enkä ole niin rohkea ug, että tohtisin olla aina ilman liivejä. Ehkä kerran-pari viikossa, jos luvassa on vain rentoa tekemistä, kuten vaikka kaupassakäynti tai kirjastossa kandin paukutus.

 10. 10

  Liivitissi sanoo

  Mulla on oikein ihanat, mutta aika harottavat boobsit, joiden keskellä komeilee suorastaan aggressiivisesti , varsinkin viileässä, nöpöttävät nännit.
  Vaikka tykkään tisseistäni, tykkään myös rintsikoista, koska ne päällä tissit ei heilu, kolahtele, läpsy ja hypi ikävästi. Ja pakko myöntää, että jotain kesätoppeja lukuunottamtta vaatteet näyttää paremmilta kun näille antaa vähän tukea. Mun nännit nöpöttää jopa topattujen liivien läpi näkyvästi ja ohuilla liiveillä ne näkyy ihan selvästi. Ei se mua mitenkään haittaa. Kesällä välillä ja kotona lähes aina oon myös ilman liivejä, mutta noin arjessa ne on mulle mukavuusväline.

 11. 11

  Iida sanoo

  Minä olen elänyt koko 31-vuotisen elämäni käyttämättä rintaliivejä. Toki olen pienirintainen, varmaan siinä A:ta ja hankala kuvitella että edes erikoisliikkeessä tultaisiin asiasta toiseen tulokseen. Nykyään minulla on urheiluliivit, joita käytän juoksulenkillä, mutta esim. pilatekseen en viitsi moisia pukea eikä päivittäinen kaupunkipyöräilykään aiheuta mitään erityisen outoja tuntemuksia. Ei ainakaan oudompia kuin liivien lievä mutta jatkuva puristus.
  Muistaakseni viimeeksi lukiossa on joku valittanut sieluntuskaansa, jota paitani läpi kuultavat nännit ovat aiheuttaneet… En nyt suoraan sanoen jaksa kauheasti välittää, mitä ihmiset rintaliivittömyydestäni ajattelevat, ja koska olen tällä tavalla elänyt koko ikäni, ei omakaan oloni ole mitenkään erityisen erotisoitunut siitä tiedosta, että rintani ovat vapaat.
  Ymmärrän, että monelle isorintaisemmalle liivit ovat mukavan elämän välttämättömyys, mutta kyllä vituttaa, kun teinitytöille tuputetaan liivejä jonkinlaisena pakkona. Ikään kuin niitä pakkoja ei olisi muutenkin tarpeeksi.

 12. 12

  Zsysh sanoo

  Jestas sentään.

  Tällaisella kevyillä I/J kupilla varustetuilla tisseillä voin sanoa suoraan, että rintaliivittömyys on sama asia kun juoksisit maratoonin soralla ilman kenkiä. Ihan mahdoton tehtävä, sattuu perkeleesti ja elämä tuntuu muutenkin pahalta.

  Vaikkei kummoisia nännejä olekaan, olen silti onnellinen liiveistä, jotka peittävät ne. Vaikka naisia ja tissejä jumaloinkin, minusta on ihan kohtuullista pitää nänninsä paidan sisällä ja mielellään niin, etteivät ne sieltä törrötä jokaiseen ilmansuuntaan. Itsestäni tuntuu toisinaan jopa pahalta olla ilman liivejä ja mielelläni pidän niitä koko ajan (paitsi nukkuessa), ettei rintoihin jatkuvasti satu.

  Toki en tiedä miltä tuntuu kun on se A/B kuppi, mutta ei. Ilman liivejä en voisi elää hetkeäkään.

  Minusta on hyvä, että teineille on tarjolla erilaisia liivejä. Itse en ole koskaan ollut edes siinä B kupissa, ehkä silloin kakkosluokkalaisena. Joten todellakin rintaliivit ovat tarpeen _kaikille_ tissit omistaville ihmisille. En usko että kukaan kykenee käymään esimerkiksi juoksulenkillä ilman mitään, mikä tukisi näitä joka suuntaan hyllyviä, heiluvia, läpsyviä ja niin edelleen ulokkeita. Ja vaikka pystyisikin, ei se loppujen lopuksi tee edes hyvää rintojen kudokselle, joka veltostuu jatkuvasti.

 13. 13

  No tissit on sanoo

  Minulla on isot (~75E) ja kivat rinnat, joiden hyvinvoinnin vuoksi tuen rintsikkateollisuutta. Ne maksavat kyllä, koska H&M ei vaan käy, mutta saavat figuurin kohoamaan, olon itsevarmaksi ja vähentävät kipua. Jos on huonot rintsikat, kymmenen metrin juokseminen bussiin sattuu, tai sitten pitää ottaa tisseistä kiinni. Siihen ei yleensä riitä kädet. Lisäksi harrastan ratsastusta ja siihen käyvä kangaspala vasta paljon maksaakin. Silti: ilman rintsikoita en ole käytännössä koskaan pystyasennossa. Mun kaikissa rintsikoissa on pitsiä.

  Mutta olen samaa mieltä siitä, että rintsikoiden myyminen lapsille ja pienirintaisille on tietyllä tavalla turhaa. Toisaalta onhan kynsilakan myyminenkin turhaa, tai ripsivärin, tai pitsialusvaatteiden (niidenkään puutetta kukaan ei huomaa 😉 ). Jos tuollaisten asioiden ostaminen saa olon tuntumaan seksikkäältä, niin hyvähän se vaan on. Sillä ei ole yksilön kannalta yleensä kauheasti väliä, johtuuko hyvä olo patriarkaalisesta yhteiskuntajärjestyksestä vai evoluutiobilsasta vai mistä, jos turhamaiset jutut kohottaa itsetuntoa ja oloa. Eikä se tarkoita, että kaikkien pitäisi ostaa kaarituelliset rintsikat tai kynsilakkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *