Pus! Spotify-lista ihastuksien ja ensisuudelmien kesään

Miia Liun esittämä Helsinki Pride 2015-tunnusbiisi I’d Go Gay For You kuuluu maailman parhaiden ihastumisfiilistelyiden joukkoon.

Käynnissä olevan Helsinki Priden kunniaksi julkaisen pienen teoksen, jonka nimi on yksinkertaisesti Pus! Se on kavereilta kerätty Spotify-lista biiseistä, joissa maistuu tavalla tai toisella kimalteleva ihastus. Homma lähti vähän lapasesta, koska lista kasvoi hetkessä koko illan pituiseksi.

Se ei haittaa, koska kesäyöt ovat pitkiä. Pistä soimaan ja annan näiden pienten mestariteosten muistuttaa sinua siitä, millaisia ihastukseen liittyvät tunteet todella ovat. Suuret tuneet kunniaan!

Pus-listasta löytyy kaikkea Säkert!:in kevätpsykoottisesta ensikatseläähätyksestä Lou Reedin pysäyttävään This Magic Moment –coveriin, jonka kitaroista hehkuu ensisuudelman sähköistä taikaa. Samalla linjalla jatkavat kiinnostavimpiin naisvokalisteihin kuuluvat Ballet Schoolin Rosie Blair ja uutta levyä valmisteleva Chairliftin Caroline Polachek. Vanhoja hoitoja kaipaillaan Pave Maijasen ikivihreässä Lähtisitkö-helmessä ja Stereophonicsin Dakotassa (hei kolmekymppiset, kesästä 2005 on jo kymmenen vuotta).

Ihastuminen voi myös olla pelottavan haavoittuvaiseksi asettava kokemus. Se on myös okei ja osa elämää. Listassa kunnioitetaan kaikkien ujojen tunnistama epävarmuus, joka suorastaan kaikuu Tame Impalan Feels Like We Only Go Backwardsissa.

Ujous kuplii myös kuuden siiderin tuoman tunnemuurin verran LCMDF:n Cool and Boredissa.  Jurassic 5 ja Nelly Furtadon yhteisbiisissä Thin Line ihmetellään nolostuneina ystävään rakastumista. Sellaista kun sattuu aikuisellekin. 60-luvun kulttibandin Loven Alone Again Or –klassikossa ollaan jo vähän katkeria, mutta ei vielä valmiita päästämään irti toivosta.

Toivon kaikille oikein tunteikasta kesää ja kauniita muistoja syksyn sateissa muisteltavaksi. Ehdota lisää sähköisiä biisejä kommenteissa!

Minä ja Miia Liu

Minä ja Miia Liu

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *