Milloin lesboseksi loppuu?

Jono Helsinki Pride 2015 Naistenbileisiin.

Jono Helsinki Pride 2015 Naistenbileisiin.

Hyvin yleinen mielikuva on, että heteroseksi päättyy miehen orgasmiin. Monesti minulta kysytään, että millaista lesboseksi on ja miten se on edes mahdollista, koska pelissä ei ole mukana kaikkivaltiasta penistä. Vielä kiinnostavampi kysymys on mielestäni, että milloin kahden naisen välinen seksi lopetetaan.

Yhden yön jutuissa orgasmit ovat kokemukseni mukaan harvinaisia, joten sen varaan tätä kysymystä ei voi ratkaista. Olen hyvin orgasmikeskeinen ihminen ja siksi suhtaudun seikkailuseksiin kevyesti, enkä edes odota saavani orgasmia.

Kuten kaikessa seksissä, kommunikaatio on erittäin tärkeää. Jossain vaiheessa kunto loppuu, alkaa janottaa tai paikat prakaavat. Voi tuntua hankalalta myöntää toiselle, että mä en nyt jaksa enää. Yleensä ihmiset pelkäävät loukkaavansa toista, vaikka kyse on nimenomaan omasta jaksamisesta, eikä sillä ole mitään tekemistä toisen viehättävyyden kanssa.

Joten mihin se lesboseksi loppuu, jos ei orgasmiin? Se loppuu silloin, kun ei enää halua jatkaa. Tässä astutaan ryminällä tiedostavan seksin pariin, jota pitäisi harjoittaa myös satunnaisten seksikumppanien kanssa. Yksinkertaisesti, sitten kun tuntuu siltä, että ei enää huvita, oli se sitten kymmenen minuutin tai tuntien jälkeen, ei kannata jatkaa.

Mielestäni parasta naisten välisessä seksissä on sääntöjen puuttuminen. Minun päässäni ei ole mitään ohjekirjaa tai ulkopuolelta luotua mallia, jota noudattaa. Heteroseksiin liittyy paljon asenteita ja uskomuksia, joita yritetään väkisin toteuttaa, epämukavuuden hinnalla.

Lesboseksin kauneus ja kenties ydin on juuri nauttiminen, sen ei tarvitse johtaa orgasmiin, vaan se on yhtä jatkuvaa kiihottumista toisen vartalosta ja kosketuksesta. Hylkää kaikki mielikuvat tietynlaisesta seksistä ja anna mennä. Nauti, leiki, kiihotu ja kokeile!

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Kiitos napakasta ja tarpeeseen tulevasta jutusta! Orgasmikeskeisyyttä ja heteronormatiivisia seksikäsityksiä voisi kritisoida aina vaan.

  Toivoisin kuitenkin, että naisten välisen seksin synonyymina ei käytettäisi lesboseksi-termiä. Jos minä biseksuaalina naisena harrastan seksiä bi-nais-heilani kanssa, se ei ole lesboseksiä. Me emme ole lesboja, vaan kaksi naista, jotka harrastavat seksiä keskenään. Olen korviani myöten täynnä bi-/panseksuaalisuuden näkymättömäksi tekemistä. Juuri nämä lesboseksi- ja homoavioliitto-termit on niitä, jotka pyyhkii minut ja monet ystäväni olemattomiin.

  • 1.1

   Jessica sanoo

   Sama täällä! Nyt on vielä tullu uutisartikkeleitaki asiaan liittyen että ”jokainen nainen on vähintäänkin biseksuaali.” Ymmärtääkö ihmiset ees mitä on biseksuaalisuus? On vaan lesboja ja homoja ja heteroita. Mä ainakin nään tulevaisuuteni niin että ihan sama kumman (tai minkä) sukupuolen edustajan kanssa tuun elämäni viettämään, kunhan on rakkautta ja kaikki pelittää. Eikä niin, että kunhan nyt olen vähän epävarma suuntautumisestani.

 2. 2

  heteropride sanoo

  Jaa.. Itse miehenä olen myös hyvin orgasmikeskeinen, tuntikausia naiseni kanssa
  rakastellaan, tärkeintä on nautinto, fyysinen yhteenkuuluvuus, varsinkin se että naiseni saa orgasmeja useita peräkkäin. Itse en saa kuin ehkä joka kolmas kerta, naiseni aina on sarjatulella. Enkä ole ikinä harrastanut yhden yön juttuja, enkä tule niitä harrastamaan… Uuden naiseni kun tapasin, 4h päästä rakasteltiin jo tajunnan räjäyttävästi, itse kyllä ehdottelin että tapaillaan 3kk ennen kuin siirrytään sänkyyn, mutta ei sitä neitoa voi pulaan jättää. Näin umpi heterona ei voi tajuta että mikään olisi kauniimppaa ja nautittavampaa kuin pimpsan ja kikkelin harjoittama heteroseksi, mutta jokainen tavallaan onnellisuutta hakee.

 3. 3

  Mikko Ahola sanoo

  Erilaisissa tieteellisissä tutkimuksissa käytetään miesten välisestä seksistä ilmausta MSM Men who had sex with men. Vastaava lyhenne naisten kohdalla on WSW. Tällaisen ilmaisun käyttäminen on perusteltua, sillä esimerkiksi MSM on luultua paljon yleisempi seksin muoto, eivätkä MSM:n harjoittajat yleensä identifioidu homo- tai biseksuaaleiksi.

  Kuitenkin, jos puhuttaisiin neutraalisti SWS, siinä olisi se ongelma, että lesboseksin oikeutusta perustellaan sillä, että lesbot ovat sorrettu vähemmistö ja lesbous on hyväksyttävä sen vuoksi, että vähemmistöjä ei saa sortaa. Toisaalta meillä on eräänlainen yhteiskuntasopimus, jonka mukaan seksiä saa harjoittaa saman sukupuolen kanssa, mutta vain, jos identifioituu homoksi, lesboksi tai vähintään biseksuaaliksi. Pitää siis tunnustaa ensin oma toiseus, ennen kuin voi harjoittaa seksi oman sukupuolen kanssa. Heteroilta seksi saman sukupuolen kanssa on kielletty yhteiskuntasopimuksen perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *