Miesehkäisy tulee ja muuttaa kaiken

Uudessa miesehkäisyssä putket voi myös avata tarvittaessa.

Parin vuoden sisällä on tulossa uusia miehille suunnattuja ehkäisyvälineitä, jotka eivät sisällä hormoneja, toisin kuin suurin osa naisten versioista.

Yksi niistä on Vasalgel-niminen polymeeripistos, joka laitetaan miehen siemenjohtimiin paikallispuudutuksen aikana. Sitä ei laiteta siis penikseen tai kiveksiin. Sen teho voi kestää vuosia ja sen voi perua toisella pistoksella.

Tällainen ehkäisykeino sopii myös vapaaehtoisesti lapsettomille sen pitkäkestoisuuden vuoksi. Miljoonat miehet ottavat vuosittain vasektomioita, joten en usko, että Vasalgel jäisi ainakaan kaupan hyllylle.

Miesten ehkäisyväline tulee muuttamaan näkökulmamme ehkäisyyn täysin, tasa-arvoistaen sen vastuuta. Tähän asti on pyritty kontrolloimaan vain naisten hedelmällisyyttä pillereillä ja hormonipommit eivät sovi todellakaan kaikille.

Lähde: The Telegraph

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Millä perusteella Vasalgel olisi mullistava sillä vasektomia perustuu samaan mekanismiin ja on samoin peruttavissa ainakin jonkinlaisella marginaalilla?

    So. korkeintaan vasektomioita jää tekemättä ja siemenjohtimet tukkiva injektio otetaan tilalle mutta kokonaismäärä tuskin kasvaa ainakaan mullistavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *