Ei mitään hävettävää

Ilmeeni kun herään toiselta puolelta Kalliota ja kävelen kotiin.

Walk of shame on matka, joka kuljetaan aamulla kotiin panon jälkeen. Päällä on eiliset vaatteet ja naamassa tuhriintuneet meikit. Amber Rosen tähdittämä video Walk Of No Shame on mielestäni hulvaton sen äärimmäisyydessään. En tajua ollenkaan sitä, miksi naisen tulisi hävetä seksiseikkailuitaan. Vai onko joku koskaan kuullut heteromiesten walk of shamesta?

Koko termi pitäisi hävittää, sillä se kelpaa ainoastaan vitsiksi. En tarkoita, että kaikkien tulisi tietää sinun saaneen munaa viime yönä, jos et sitä itse halua. Välillä vaan sattuu käymään niin, että edellisiltana on lähdetty vähän kiireellä panemaan tai suoraan baarista hommiin. Ei sieltä satunnaiskumppanin kaapista mitään meikinpoistoainetta löydy.

Tuomitsevat katseet matkalla kotiin voivat olla osittain omassa päässä, mutta kulttuurimme paheksuu edelleen naista, joka toteuttaa seksuaalisuuttaan kuten itse parhaaksi näkee. Avain- ja lukkoteoriaa heitellään kommenttikentissä ja naisia huoritellaan milloin minkäkin syyn takia. Vain täydellinen idiootti ajattelee, että nainen on huonompi ihminen, jos hän nussii miten tykkää.

Kommentit
 1. 2

  Mies sanoo

  ”Vain täydellinen idiootti ajattelee, että nainen on huonompi ihminen, jos hän nussii miten tykkää.”

  Yhtä lailla vain täydellinen idiootti ajattelee, että mies on huonompi ihminen, jos hän nussii miten tykkää.

  Molemmissa tapauksissa tärkeintä on, että kunnioittaa toista osapuolta.

 2. 3

  Naismies sanoo

  Jep, nainen joka harrastaa yhden yön juttuja ja antaa vähän sille sun tälle miehelle, on todella huonompi kuin siveämmin elävä. Mielestäni myös miehet jotka harrastavat yhden yön juttuja ovat inhottavia, ja jos puhuvat niistä leveillen niin pisteet laskevat nolliin. Miehelle se on kulttuurissa sallitumpaa mikä ei tietysti naisena ole kiva, mutta nainen joka yrittää vaikuttaa vahvalta ja itsenäiseltä antamalla useiden miesten nussia itseään, on säälittävä.

  • 3.1

   Kuura sanoo

   ’Antamalla useiden miesten nussia itseään’? Eli nainen edelleenkin vain antautuu vastentahtoisesti? Sen vaikutelman tuosta kommentista saa. Entä, jos sinkkunainen tykkää seksistä ja harrastaa sitä kumppanin/kumppaneiden kanssa, mutta ei kaipaa seurustelusuhdetta?

 3. 4

  Petteri sanoo

  Jotkut ihmiset vaan ei yksinkertaisesti halua mitään kiertopalkintoa kumppanikseen.

  Mutta ymmärrän että näillä polyamoriaa harrastavilla vihervassari-feminatseilla on vähän eri kriteerit kumppaneiden valintaan kun meillä ”lapsellisilla disneypelleillä”.

  • 4.1

   Timov sanoo

   Ja sinulla meni pointti ohi totaalisesti.
   Tässä on kyse vain siitä että seksuaalisuuttaan ei tulisi hävetä.

   Myös nämä sinun olkiukko-argumenttisi ovat aika väsyneitä.

   Oletko ihan varma että tämä on blogi jota haluat seurata?

  • 4.2

   Kuura sanoo

   Polyamoriaa ei ’harrasteta’ yhtään sen enempää kuin ’harrastetaan’ monoamoriaakaan. Ne ovat molemmat elämäntapoja, joista toisille sopii toinen ja toisille toinen, joillekuille tilanteesta riippuen molemmat. Olennaista on toimia itseään ja muita kunnioittaen. Kukaan ei vaadi polyamoriseen elämäntapaan vaihtamaan, jos se ei hyvältä tunnu. Jospa ihmiset alkaisivat ajatella myös toisinpäin. Se ei oikeastaan pitäisi kuulua ulkopuolisille sen enempää kuin muutkaan parisuhde-/seksuaalisuus- tai muut identiteettiin ja elämäntapaan kuuluvat asiat. Ja jos nainen tykkää nussia, sekään ei kuulu muille.

 4. 5

  Terttu sanoo

  Loistava video ja loistava pointti! Mitä sitä seksuaalisuutta häpeilemään. Sekin kuuluukin olla hauskaa eikä hävettävää.

 5. 7

  Törri sanoo

  Ei walk of shame katso sukupuolta.

  Samalla tapaa miespuoliset henkilöt häpeävät kun tuli humalapäissään peuhattua tyypin kanssa, johon ei koskisi ikinä selvinpäin.

 6. 8

  Ari sanoo

  Kyllä se koskee myös miehiä. Niin olen aina ymmärtänyt ja termiä myös itsestäni käyttänyt. Ja siitä olen samaa mieltä, että siinä ei ole mitään kummaa. Enemmänkin pitäisi laulaa kävellessä ”I just had SEX!” (Akon ja Lonelyisland)

 7. 9

  Voi voi sanoo

  ”Vain täydellinen idiootti ajattelee, että nainen on huonompi ihminen, jos hän nussii miten tykkää.”

  Kellot soimaan ja valot päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *