Caitlyn Jenner rikkoi internetin


Kardashianien perheestä ja olympiavoittajana tunnettu Caitlyn Jenner tekee historiaa upeissa kuvissa Vanity Fairin kannessa. Hän perusti maanantaina uuden Twitter-tilin ja keräsi neljässä tunnissa yli miljoona seuraajaa, joka rikkoi presidentti Barack Obaman edellisen ennätyksen. Ihmiset ovat ottaneet uutisen hyvin vastaan ja kutsuneet häntä oikealla pronominilla eli ”she”.

Time-lehti osaa kertoa, että tammikuusta lähtien suunnitellut kuvaukset onnistuttiin pitämään salassa yksinkertaisin tekniikoin. Tiimi käytti jutun tekemiseen tietokonetta, jossa ei ollut internet-yhteyttä ja kuvauspaikalla puhelinten käyttö oli kielletty.

Olen hyvin liikuttunut Caitlynista, enkä malta odottaa, että pääsen lukemaan koko tarinan lehdestä. Hän kertoo, että kuvaukset tuntuivat paremmalta, kuin olympiakullan voittaminen vuonna 1976. Caitlyn kävi läpi maaliskuussa 10-tuntisen kasvoleikkauksen, joka maksoi yli 70,000 dollaria.

Voin vain kuvitella, kuinka kauhealta ja valheelliselta transihmisen elämä tuntuu, jos ei saa vapaasti toteuttaa omaksi kokemaansa sukupuolta. Transsukupuoliset joutuvat taistelemaan oikeuksistaan päivittäin ja toivon, että pakkosterilisaatiovaatimus poistettaisiin heti translaista Suomessa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *