Tervemenoa, 2016!

Kuva: unsplash.com.

Kuva: unsplash.com.

Vuosi sitten kirjoitin samanlaisen jutun, ja silloin tunnelmat olivat aika ankeat. Ei ole tämäkään vuosi erityisen auvoinen ollut, mikä näkyy blogin luetuimmissa jutuissakin:

1. Luetuin bloggaus, Miksi etuoikeutettu enemmistö on tähän asti saanut kaiken tilan?, on vastine Helsingin Sanomien jutulle, jossa oltiin huolissaan siitä, saako kohta enää sanoa mitään.

2. Itse olet julma, Päivi Räsänen -juttu liittyy uutiseen Räsästen avioliittoa käsittelevästä kirjasta. Bloggauksessa kyseenalaistetaan idea universaalista ja luonnollisesta kahden sukupuolen sukupuolijärjestelmästä.

3. ”Ainoa asia mitä toivoin, oli se että joku tulisi väliin” käsittelee poliisin toimintaa, rasismia ja etnistä profilointia.

4. Pekka, Pätkä ja Blackface – Yle esittää rasistisen elokuvan -teksti sai lukijoita esimerkiksi MTV:n ja Ilta-sanomien nostettua ”somemyrskyn” uutiseksi. Palaute oli sen mukaista. Analysoin hulvatonta palautetta toisessa bloggauksessa.

5. Käänteistä rasismia ei ole -juttu sai lukijoita myös etenkin niiden parista, jotka ovat eri mieltä. Se sai kommentoijat etsimään tapauksia, joissa valkoisiin voisi kohdistua rasismia. Tällekin bloggaukselle kirjoitin jatko-osan, jossa palautetta käsitellään.

Bloggaaminen jatkuu ensi vuonna tauon jälkeen kaikesta tuskailusta huolimatta. Näitä naapurilta saatuja ohjeita noudattamalla seuraavasta vuodesta tulee kuulemma mahdollisimman hyvä: sängystä pitää nousta oikea jalka edellä ja vuoden vaihtuessa päällä pitää olla uudet siniset alushousut. Muiden vaatteiden kohdalla on syytä suosia valkoista. Ei sovi myöskään unohtaa 12 onnea tuottavan rusinan syömistä keskiyöllä.

Onnellista uutta vuotta. A luta continua!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiitos näistä jutuista Anna!
  Luen niitä aina suurella mielenkiinnolla.
  Annoin sulle kuukausi sitten blogitunnustuksenkin, ettäs tiedät 🙂
  Juttujen teemat eivät varmaan vaihdu, niin kauan kuin meno säilyy entisellä. Iloista uutta vuotta siitä huolimatta!

  • 1.1

   Anna Pöysä sanoo

   Ooh, kiitos! Tunnustus oli mennyt tauon aikana ohitse 🙂 Iloista uutta vuotta sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *