Saksan ja Latvian kannattajat kiihkeimpiä – leijonafanit keskikastia somessa

leijonapaita


#1 Tre Kronor7.24
#2 Latvijas Hokeja federācija6.85
#3 Deutscher Eishockey-Bund e.V.6.78
#4 Leijonat5.82
#5 Team USA5.78
#6 Swiss Ice Hockey5.69
#7 Hockey Canada5.61
#8 Хоккей России5.16
#9 Český svaz ledního hokeje3.62

Eihän siitä taaskaan mitään pitänyt tulla, mutta tulikin. Suomen jääkiekkomaajoukkue on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä jo ennen viimeistä peliään ja fanien pelipaidat kääntyvät niin että suhina käy.

Alussa leijoniin ei uskonut oikein kukaan. Valmentaja Marjamäen eroa vaadittiin laajasti sosiaalisessa mediassa ja jokainen matsi johti pilkkaan ja haukkuihin.

Sunnuntaisessa Sveitsi-ottelussa terhakkaasti pelannut leijonalauma nosti fanien uskoa, mikä alkaa pikkuhiljaa näkyä myös Underhoodin mittareissa. Kiihko on kuitenkin vasta kasvamassa.

Jatkopaikkansa varmistaneista tai puolivälieräpaikkaa tavoittelevista joukkueista kovin somehurmos on Saksan faneilla, jotka tunnetaankin kiihkeinä. Toiseksi kovin meininki on latvialaisilla, joiden joukkue on yllättänyt reippailla otteillaan. Kolmantena keikkuu yksi leijonien lempivastustajista Venäjä.

Mutta tärkeintähän on, että meidän meinkimme on parempi kuin ruotsalaisilla. Tre Kronor ja Leijonat ovat kulkeneet kisojen ajan pisteissään rinta rinnan ja ainakin tänään Leijonat johtaa viidellä kymmenyksellä.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa joukkueiden somemeiningistä saat klikkaamalla joukkueen nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

Arhinmäestä Helsingin pormestari?


#1 Paavo Arhinmäki6.23
#2 Jan Vapaavuori5.58
#3 Anni Sinnemäki5.11
#4 Laura Kolbe3.74
#5 Eva Biaudet3.54
#6 Tuula Haatainen2.92
#7 Mika Ebeling2.77

Jos sosiaalinen media saisi päättää, Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäestä tulisi Helsingin seuraava pormestari.

Arhinmäki johtaa Underhood-mainepalvelussa kisaa kansansuosiosta. Mittaamme yleisösuhteen laatua sosiaalisessa internetissä: mitä innostuneempaa ja keskustelevampaa väki on, sitä paremmat pisteet ehdokas saa.

Arhinmäestä ei kuitenkaan tule pormestaria. Koska kansaa ei uskota. Kuntavaaleissa valittu valtuusto tekee pormestarin joko Kokoomuksen Jan Vapaavuoresta tai Vihreiden Anni Sinnemäestä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Vapaavuori johtaa niukasti, mutta Sinnemäki on saavuttamassa Vapaavuorta. Keskustan Laura Kolbe on myös lähes samoissa pisteissä Vapaavuoren ja Sinnemäen kanssa.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa analyysista klikkaamalla ehdokkaan nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

Screen Shot 2017-03-13 at 13.09.19
Ehdokkaiden suosion kehitys. Ebeling ja Kolbe lisätty vasta 13.3., joten historiaa ei ole ehtinyt kertyä. Perussuomalaisten Mika Raatikainen ei ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hänellä ei ole virallista Facebook-sivua ja Raatikaisen Twitter-tililtä löytyy vain yksi twiitti.

Tärkeä ennuste: Aina Inkeri Ankeinen voittaa Putouksen


#1 Abdul Tuisku4.51
#2 Aina Inkeri Ankeinen4.15
#3 Isä Nitro1.52

Ensi viikon lauantaina perheohjelma Putouksen finaalin voittaa analyysimme mukaan Aina Inkeri Ankeinen.

Näyttelijä Pilvi Hämäläisen määkivä lotta on iskenyt suomalaisten nauruhermoon, vaikka hahmo olisi helppo kokea myös todella ärsyttäväksi. ”Oi luoja, ota minut jo pois täältä” -huutoja tullaan siis kuulemaan kodeissa ja kouluissa lähiaikoina ihan riittävästi.

Nyt kirjoitushetkellä järjestys näyttää selkeältä: Ankeinen voittaa, kakkoseksi tulee rovaniemeläinen laulajapakolainen Abdul Tuisku ja kolmanneksi jää lipuvasti liikkuva Isä Nitro. Ankeisella on ylivoimaisesti suurin someyleisö ja hän myös saa aikaan eniten kuhinaa Facebookissa (”Facebook Buzz -mittari”). Kaikki finalistit saavat yleisöissään erinomaisen paljon reaktioita aikaan.

Kisasta on tulossa kuitenkin tiukka. Abdul Tuisku on vain neljän kymmenyksen päässä Ankeisesta, joten viimeisen lähetyksen esiintyminen saattaa vielä kääntää tilanteen.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa analyysista klikkaamalla hahmon nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

EDIT: Finaalipäivänä 11.3. järjestys oli: Aino Inkeri Ankeinen, Abdul Tuisku, Isä Nitro

aina-inkeri-ankeinen-2