Turun Jäätelökavereilla maistuvin jätskimeininki

Screen Shot 2017-07-04 at 15.53.26

Turkuun kannattaa mennä jätskille. Jos uskoo someyleisöä ja haluaa Suomessa valmistettua jädeä.


#1 Sortolan Jäätelö4.69
#2 Jädelino Helsinki4.68
#3 Tampereen Jäätelötehdas4.55
#4 3 Kaveria4.23
#5 Jäätelökaverit4.19
#6 Helsingin Jäätelötehdas4.17
#7 Pingviini3.88

Sosiaalisen median suosion mukaan mahtavin jäätelöelämys löytyy Turun Kupittaanpuistosta, missä kolme opiskelijakaverusta työllistävät itsensä myymällä jätskejä Jäätelökaverit-kojussaan. Turkulaisen artesaanijäätelötehdas Nuvolen jäisiä herkkuja kauppaavat nuorukaiset saavat yleisöltään positiivista palautetta – ja paljon. Kansa tykittää Jäätelökavereiden Facebookiin myös positiivisia hymiöitä, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.

Kakkossijalta löytyy naapurikioski, Pingiivi-jäätelöitä myyvä Kupittaanpuiston jäätelökioski, joka saa kaksi kymmenystä heikommat pisteet kuin turkulainen kilpailijansa. Itse Pingviini, jonka Valio myi Nestlélle vuonna 2004 mutta valmistaa yhä tuotteensa Suomessa, pärjää pieniä ja söpöjä kioskeja ja artesaanipajoja heikommin sosiaalisen median yleisösuosiossa.

Kolmanneksi kirii pieni ylikiiminkiläinen jäätelötehdas Sortolan jäätelö, joka valmistaa kermajäätelönsä omien lehmiensä maidosta. Oulun läänissä liikkuessa kannattanee pistäytyä herkuttelemassa.

Neljännen sijan jakavat Helsingin Teurastamolla palveleva Jädelino sekä Tampereen jäätelötehdas ja nopeasti kasvava helsinkiläinen 3 Kaverin Jäätelö, joiden tuotteita saa kahviloista ja kaupoista. Helsingin Jäätelötehdas jää viidenneksi.

Mutta totuushan on, että kaikki jätski on hyvää. Ja kun mieli tekee, lähin kiska on paras.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Jäätelörankingin kehittymistä voit seurata tällä sivulla. Lisää tietoa jäätelövalmistajien ja kioskien sosiaalisen median meiningistä löytyy klikkaamalla listan nimiä tai osoitteesta Underhood.co.

Saksan ja Latvian kannattajat kiihkeimpiä – leijonafanit keskikastia somessa

leijonapaita


#1 Latvijas Hokeja federācija5.91
#2 Team USA5.73
#3 Хоккей России5.30
#4 Deutscher Eishockey-Bund e.V.5.14
#5 Hockey Canada4.91
#6 Leijonat4.85
#7 Swiss Ice Hockey4.68
#8 Český svaz ledního hokeje4.39
#9 Tre Kronor3.21

Eihän siitä taaskaan mitään pitänyt tulla, mutta tulikin. Suomen jääkiekkomaajoukkue on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä jo ennen viimeistä peliään ja fanien pelipaidat kääntyvät niin että suhina käy.

Alussa leijoniin ei uskonut oikein kukaan. Valmentaja Marjamäen eroa vaadittiin laajasti sosiaalisessa mediassa ja jokainen matsi johti pilkkaan ja haukkuihin.

Sunnuntaisessa Sveitsi-ottelussa terhakkaasti pelannut leijonalauma nosti fanien uskoa, mikä alkaa pikkuhiljaa näkyä myös Underhoodin mittareissa. Kiihko on kuitenkin vasta kasvamassa.

Jatkopaikkansa varmistaneista tai puolivälieräpaikkaa tavoittelevista joukkueista kovin somehurmos on Saksan faneilla, jotka tunnetaankin kiihkeinä. Toiseksi kovin meininki on latvialaisilla, joiden joukkue on yllättänyt reippailla otteillaan. Kolmantena keikkuu yksi leijonien lempivastustajista Venäjä.

Mutta tärkeintähän on, että meidän meinkimme on parempi kuin ruotsalaisilla. Tre Kronor ja Leijonat ovat kulkeneet kisojen ajan pisteissään rinta rinnan ja ainakin tänään Leijonat johtaa viidellä kymmenyksellä.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa joukkueiden somemeiningistä saat klikkaamalla joukkueen nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

Arhinmäestä Helsingin pormestari?


#1 Paavo Arhinmäki5.73
#2 Poliitikko Tuula Haatainen5.27
#3 Anni Sinnemäki5.21
#4 Jan Vapaavuori5.12
#5 Laura Kolbe3.47
#6 Eva Biaudet2.54
#7 Mika Ebeling2.18

Jos sosiaalinen media saisi päättää, Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäestä tulisi Helsingin seuraava pormestari.

Arhinmäki johtaa Underhood-mainepalvelussa kisaa kansansuosiosta. Mittaamme yleisösuhteen laatua sosiaalisessa internetissä: mitä innostuneempaa ja keskustelevampaa väki on, sitä paremmat pisteet ehdokas saa.

Arhinmäestä ei kuitenkaan tule pormestaria. Koska kansaa ei uskota. Kuntavaaleissa valittu valtuusto tekee pormestarin joko Kokoomuksen Jan Vapaavuoresta tai Vihreiden Anni Sinnemäestä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Vapaavuori johtaa niukasti, mutta Sinnemäki on saavuttamassa Vapaavuorta. Keskustan Laura Kolbe on myös lähes samoissa pisteissä Vapaavuoren ja Sinnemäen kanssa.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa analyysista klikkaamalla ehdokkaan nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

Screen Shot 2017-03-13 at 13.09.19
Ehdokkaiden suosion kehitys. Ebeling ja Kolbe lisätty vasta 13.3., joten historiaa ei ole ehtinyt kertyä. Perussuomalaisten Mika Raatikainen ei ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hänellä ei ole virallista Facebook-sivua ja Raatikaisen Twitter-tililtä löytyy vain yksi twiitti.