Arhinmäestä Helsingin pormestari?


#1 Paavo Arhinmäki5.33
#2 Anni Sinnemäki5.24
#3 Jan Vapaavuori4.91
#4 Laura Kolbe4.31
#5 Tuula Haatainen3.71
#6 Eva Biaudet3.54
#7 Mika Ebeling2.94

Jos sosiaalinen media saisi päättää, Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäestä tulisi Helsingin seuraava pormestari.

Arhinmäki johtaa Underhood-mainepalvelussa kisaa kansansuosiosta. Mittaamme yleisösuhteen laatua sosiaalisessa internetissä: mitä innostuneempaa ja keskustelevampaa väki on, sitä paremmat pisteet ehdokas saa.

Arhinmäestä ei kuitenkaan tule pormestaria. Koska kansaa ei uskota. Kuntavaaleissa valittu valtuusto tekee pormestarin joko Kokoomuksen Jan Vapaavuoresta tai Vihreiden Anni Sinnemäestä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Vapaavuori johtaa niukasti, mutta Sinnemäki on saavuttamassa Vapaavuorta. Keskustan Laura Kolbe on myös lähes samoissa pisteissä Vapaavuoren ja Sinnemäen kanssa.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa analyysista klikkaamalla ehdokkaan nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

Screen Shot 2017-03-13 at 13.09.19
Ehdokkaiden suosion kehitys. Ebeling ja Kolbe lisätty vasta 13.3., joten historiaa ei ole ehtinyt kertyä. Perussuomalaisten Mika Raatikainen ei ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hänellä ei ole virallista Facebook-sivua ja Raatikaisen Twitter-tililtä löytyy vain yksi twiitti.

Tärkeä ennuste: Aina Inkeri Ankeinen voittaa Putouksen


#1 Aina Inkeri Ankeinen4.70
#2 Abdul Tuisku4.44
#3 Isä Nitro4.17

Ensi viikon lauantaina perheohjelma Putouksen finaalin voittaa analyysimme mukaan Aina Inkeri Ankeinen.

Näyttelijä Pilvi Hämäläisen määkivä lotta on iskenyt suomalaisten nauruhermoon, vaikka hahmo olisi helppo kokea myös todella ärsyttäväksi. ”Oi luoja, ota minut jo pois täältä” -huutoja tullaan siis kuulemaan kodeissa ja kouluissa lähiaikoina ihan riittävästi.

Nyt kirjoitushetkellä järjestys näyttää selkeältä: Ankeinen voittaa, kakkoseksi tulee rovaniemeläinen laulajapakolainen Abdul Tuisku ja kolmanneksi jää lipuvasti liikkuva Isä Nitro. Ankeisella on ylivoimaisesti suurin someyleisö ja hän myös saa aikaan eniten kuhinaa Facebookissa (”Facebook Buzz -mittari”). Kaikki finalistit saavat yleisöissään erinomaisen paljon reaktioita aikaan.

Kisasta on tulossa kuitenkin tiukka. Abdul Tuisku on vain neljän kymmenyksen päässä Ankeisesta, joten viimeisen lähetyksen esiintyminen saattaa vielä kääntää tilanteen.

Arvosanat tarkistetaan päivittäin. Tilanteen kehittymistä voi seurata tällä sivulla. Lisää tietoa analyysista klikkaamalla hahmon nimeä tai osoitteesta Underhood.co.

EDIT: Finaalipäivänä 11.3. järjestys oli: Aino Inkeri Ankeinen, Abdul Tuisku, Isä Nitro

aina-inkeri-ankeinen-2