Yksi yrittäjän viikko

Valitin tuossa yrittäjyyspostauksessa, että viikossa teen aika vähän varsinaisia filosofiakahvilahommia ja aika paljon kaikkea muuta. Mä olen ennenkin postannut viikko-ohjelmastani (täällä ja täällä), mutta joka viikko on kyllä aika erilainen. Tällä viikolla oli erityisen paljon kaikenlaista muuta hurvittelua ja töitä tuli tehtyä vähemmän kuin tavallisesti. Mitä mä sitten tällä viikolla olen tehnyt?

tanssita vauvaa  nöykkiössä

Täällä tanssivat espoolaisvauvat.

Maanantai

Filosofiakahvilat 0

Oman firman työt 0,5h

Muut työt 4,5h

Olin vielä vatsataudin jäljiltä sen verran hutero, että olin perunut aamupäivän MLL:n Tanssitan vauvaa -ryhmän ohjaamisen Pasilassa. Päivä oli siitä huolimatta varsin MLL -painotteinen. Vein lapset poikkeuksellisesti autolla kouluun, kävin palauttamassa Töölön MLL:n avaimen filosofiakahviloiden siellä loputtua tältä keväältä ja menin sitten kotiin tekemään sairastaessa kertyneitä rästihommia (lähinnä niitä muita tuloja tuovia töitä, tällä kertaa somemarkkinointia).

Puurolounaan jälkeen ajoin Espooseen pitämään Tanssitan vauvaa -ryhmän siellä, tosin vähän kevennettynä versiona itselleni, eli huutelin vain kannustusta vauvojen kanssa puurtaville äideille. Kotimatkalla poimin esikoisen kyytiin koululta. Ehdin vaihtaa kotona vaatteet ja napata tietokoneen mukaan ja suuntasin sitten Pasilan MLL:n kevätkokousta sihteröimään. Ehdin kotiin kahdeksan pintaan antamaan vielä iltapusut lapsille, ja jatkoin sen jälkeen vielä töitä tunnin verran.

Tiistai

Filosofiakahvilat 2h

Oman firman työt 2h

Muut työt 2h

Vein lapset kouluun ja tein vähän laiskasti kotona hommia. Sain sentään kuitit lähetettyä kirjanpitäjälle, laskut maksettua ja pari sähköpostia kirjoitettua. Lounaan jälkeen lähdin pitämään koululaisten filosofiakahvilaa Töölöön (lapset sai itse luoda mikä ei kuulu joukkoon -tehtäviä ja aloitettiin lupaus-teeman käsittely), sen jälkeen istuin läppärin kanssa tunnin tekemässä niitä rästihommia kahvilassa ja siirryin sitten Munkkiniemeen, missä oli MLL:n järjestämä 3-6 -vuotiaiden filosofiakahvila, aiheena tunteet. Ehdin kotiin vielä syömään ja laittamaan lapset nukkumaan.

suomenlinna

Keskiviikko

Filosofiakahvilat 0

Oman firman työt 0,5h

Muut työt 6,5h

Vein lapset kouluun ja lähdin Suokkiin tuuraamaan koulutuksessa olevaa toimiston väkeä koko päiväksi. Mä olen keskiviikkoisin pari kertaa ollut Hofficessa Kriittisellä korkeakoululla (eli tekemässä ennestään tuntemattomien kanssa omia töitä samassa tilassa – tosi mukavaa ja varsin tehokasta), mutta nyt ajattelin, että voisin tehdä omia hommia puhelimeen vastailun lomassa. No, niihin ei jäänyt aikaa, koska kevät on myös Suomenlinnan matkailussa vilkkainta varausaikaa, mutta tavallaan oli ihan kiva, etten joutunut istumaan tyhjän panttina.

Hain lapset, vein kotiin, istuin tunnin lukemassa pöydän ääressä, laitoin ruoan, syötiin ja pistin lapset nukkumaan. En jaksanut enää tehdä töitä, vaikka olisi  pitänyt. Miehellä oli koko viikon kestävä kurssi opetettavana, ja se jäi sitä valmistelemaan illaksi, muuten se yleensä hoitaa ruoanlaiton.

pidä kynnys matalana

Torstai

Filosofiakahvilat 0

Oman firman työt 1 h

Muut työt 0

Koulutus 3,5h

Mies vei aamulla lapset (sillä on torstaiaamun treffit yhden kaverinsa kanssa, jolla on lapsi samassa koulussa), joten mä kerkesin aamulla julkaisemaan blogiin postauksen ennen kuin lähdin liikkeelle. Olin sopinut tapaamisen yhden ystävän äidin kanssa, joka halusi taiteilijan ominaisuudessa jutella äitiyden filosofiasta. En ollut kerennyt miettiä aihetta yhtään, mutta keskustelu herätti ajatuksia niin, että voisin kirjoittaa niistä blogiinkin.

Söin lounasta kauhealla kiireellä ja syöksyin Kulosaareen Imagen kirjoittajakouluun huomatakseni, että olin muistanut ajan väärin ja olin yli puoli tuntia liian ajoissa. No, ehdin käydä omat sähköpostit läpi ennen koulutuksen alkua.

Koulutus oli ihan mielenkiintoinen – tai pitäisi ehkä sanoa inspiroiva, vaikka mä vähän inhoankin sitä sanaa. Mutta tiedättekö sellainen, mistä tulee olo, että niin, noinhan se on ja noin mäkin aion tehdä. ”Pidä kynnys matalana” oli Pupulandian Jenni Rotosen suomenkielinen versio mun bloggausmotosta ”just press publish” (lainattu sellaiselta australialaiselta hippibisnesbloggaajalta. Suosittelen, sekä hippibisnesblogia että painamaan julkaise-nappia.)

Jouduin lähtemään hitusen ennen viimeisen osion loppua, kipitin metrolle ja sieltä lasten koululle jonne esikoinenkin tuli. Poimin neljä lasta mukaani – kyllä, neljä, sillä lainattiin myös yksi nuoremman tyttären ystävä mukaan – ja puskin ne lähimmän Picnicin ovesta sisään. Kun uuniperunat oli kaaputettu (Elsan tavoin mekin tykätään Picnicin lastenaterioista), vedettiin prinsessamekot päälle ja suunnattiin Musiikkitalolle konserttiin. Konsertin jälkeen kotiin ja lapset nukkumaan. Itse jäin valvomaan ihan liian myöhään, en edes tehnyt töitä vaan räpläsin vain Facebookia.

rikhardinkadun kirjastossa

Perjantai

Filosofiakahvilat 1h

Oman firman työt 3,5 h

Muut työt 0

Vein lapset kouluun ja suuntasin Rikhardinkadun kirjastoon. Onko ihanampaa paikkaa tehdä aamupäivä läppärihommia? Mun olisi taas pitänyt tehdä niitä sivutöitä, mutta eksyin facebookiin ja sieltä omaa blogia päivittämään. Sitten sain tarmonpuuskan ja parin postauksen lisäksi laitoin nettiin kevään viimeisen filosofiakahvilan tiedot (Hakaniemessä torstai-iltaisin) – samoin kuin sen, että lasten filosofiakahvila on osa Maailma kylässä -festareiden ohjelmaa.

Kävin lounaalla ja suuntasin Tehtaankadulle, jossa koululaisia oli vain muutama paikalla. Leikittiin ”kumpi olisit mieluummin” ja mä luin Sammakko ja muukalainen -kirjaa ja mietittiin, miksi sammakon kaverit ei halua rotan tulevan niiden kulmille asumaan.

Menin tunniksi kahvilaan naputtelemaan tätä postausta alkuun, kävin hakemassa lapset ja lähdettiin kotiin. Hain postista mun vanhempien kaksosille tilaamat uudet pyörät ja jätin ne kokoamaan niitä miehen kanssa, kun me mentiin vielä esikoisen ja mun äidin kanssa balettiin katsomaan Pieni merenneito, joka oli kyllä hieno spektaakkeli.

lapsimessuilla

Lauantai 

Työt 0

Lapsimessut! Ehdittiin paikalle puoli kymmeneksi, kierrettiin ensin Lapsimessujen puolella ja siirryttiin sitten Eläinystäväni-puolelle, jossa oltaisiin voitu viipyä kauemminkin. Esikoinen piti kuitenkin viedä balettiharjoituksiin Aleksanterin teatteriin, joten kolmen aikaan jouduttiin lähtemään. Oltiin niin hyvissä ajoin, että tehtiin kierros Hietsussa kirpparilla, ja esikoisen kipitettyä harjoituksiinsa me palattiin nuorimmaisten kanssa kotiin. Kerkesin raivaamaan vähän pyykkivuoria, keräämään jouluvalot pois terassilta (hyvissä ajoin ennen juhannusta), katsomaan lasten pyöräilyharjoituksia ja hoitamaan yhdet lenkkarikaupat ja sitten olikin aika lähteä hakemaan esikoinen. Palattiin kotiin, syötiin miehen laittamaa tosi hyvää thai-keittoa ja pistettiin lapset nukkumaan. Mä istuin vielä illalla kirjoittamassa ihan omaksi ilokseni, vaikka olisi oikeastaan pitänyt tehdä töitä.

Sunnuntai

Filosofiakahvilat 0

Oman firman työt 1h

Muut työt 1h

Mulla olisi ollut kamalasti sivutöitä rästissä, mutta päivästä iso osa tuntui menevän kylppärin hyllyjen ja kaappien raivaukseen. Pari pientä käännöstä sain sentään tehtyä sinä aikana kun mies pyöräilytti lapset esikoisen luistelutunnille. Sen jälkeen käytiin saunassa ja syötiin ja nyt mä lopettelen tätä postausta ohimot nestehukkaa tykyttäen.

Että sellainen viikko – ja kohta nähdään, miltä seuraava viikko näyttää (tai kyllähän mä tiedän, että ne tekemättömät työt vaanii siellä. Filosofiakahviloitakin on muutama enemmän ohjelmassa).

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *