Voihan välikausi

välikausihaalarit

No niin, mikäs näistä nyt sopii kenelle? Ja mistä puuttui ne kuminauhat? Ja missä se 116-senttinen on? Ai se oli jo liian pieni, niinpä tietysti.

Mulla oli vaikka mitä aiheita, mitä piti käsitellä: keskosuus, uusi lastensairaala, kaksikielisyys, äitien välinen solidaarisuus, elämän tarkoitus ja mitä näitä nyt on. Mutta kun nyt päästiin flunssien jälkeen ulos, havaitsin, että kevät on ihan oikeasti tulossa, ja jotta ei kävisi niin kuin sinä vuonna kun lapsi siirtyi talvisaappaista suoraan sandaaleihin, kun välikausihankinnat vähän myöhästyivät, niin käytänpä päivän vapaahetket tänään huutonetissä. Listalla on tähän mennessä:

– 3 farkut

– 1 lenkkarit

– 1 kypärämyssy

– aurinkolaseja

– 1 välikausirukkaset

– ainakin 4 legginssit

– 1 välikausihaalari

– 1 2-osainen välikausipuku

– pari paitaa ja pyjamaa

– ehkä kumppareita, täytyy laskea mitä kaapista löytyy

Ja sitten rupeaakin olemaan aika napsutella niitä sandaaleja ja uv -suoja-asuja. Miksi mun tuhansissa jätesäkillisissä käyttöä odottavaa vaatetta on aina pelkkiä rimpsumekkoja ja ”parempia” housuja?

Jos välikausipohdinta kiinnostaa laajemmin, Hups välikausirajoitteisena esitti taannoin perustavaa laatua olevia kysymyksiä ja sai niihin perusteellisia vastauksia. Ja Sinisellä keskitiellä pohdittiin vaatehuoltoa noin yleisemmin.

Ja hei, miksi goretexit on ihan parhaat kevätkengät? No siksi tietysti, että niistä on niin näppärä huuhtaista koiranpaskat. Kyllä osaa ärsyttää taas.

Olenko mä ainut, jolle käy näin joka kevät, vai onko jonkun muunkin lapsella vielä pelkkiä villamyssyjä?

Seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla

Kommentit
 1. 1

  ailuutt sanoo

  Mulla itsellä on pelkkiä villamyssyjä. Karmea ajatellakaan, että pitäisi huolehtia itsen lisäksi kolmen olennon välikaudesta.

  • 1.1

   sanoo

   Joo, mä siirrynkin itse siitä villamyssystä suoraan paljain päin kulkemiseen ja ilmeisesti myös talvisaappaista sandaaleihin, jos ei yhtäkkiä tennareita tipahda jostain mun kenkähyllyyn.

 2. 3

  sanoo

  No niin! Mulla on näköjään tolla sähköpostilla tunnukset tänne WordPressiin (en tosin muista yhtään että miksi tai milloin olisin sellaiset hankkinut) ja en saanut kommentoitua, ennen kuin olin kirjautunut sisään. Se taas ei onnistunut ilman salasanan resetointia. En jaksanut aikaisemmin lukea sitä herjaustekstiä kovin kummoisen ajatuksen kanssa, vaan luovutin melkein heti… 🙂

 3. 4

  sanoo

  WordPressin kommentointi aaaaaargh 😀

  No mutta siis kuitenkin, saako tähän purkaa angstiaan aiheesta välikausihaalari? Kiitos. Sellainen pitäisi ehkä ostaa, mutta oikeasti, onko pakko jos tuntuu pahalta? Tikahtuuko lapsi toppahaalarissaan toukokuun loppuun mennessä? En haluaisi nähdä yhtäkään kauppaa tai kirpputoria sisältäpäin, en yhden yhtä.

  Ja kengät. Voi perkele, kengät.

  Anteeksi merimieshenkinen kiroiluni. Tämä aihe herättää minussa tunnekuohun.

  • 4.1

   sanoo

   Leelia auttaa: haalarin voi näpytellä huutonetistä, valitsee merkin ja koon talvihaalarin mukaan. Ja kun kengissäkin pysyttelee samassa merkissä, niin se helpottaa koon arpomista. Tosin en tiedä, mikä oli mennyt huutonettiin, kun eilen ei löytynyt esikoiselle haalarin haalaria, niinpä se nyt meni taas kouluuun lahkeet puolivälissä säärtä. Pistin sitten varasukat mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *