Vinkkejä kasvomaalaukseen sarjatuotantona

kasvomaalausmallit

”Minkä sä haluaisit? Ai hämähäkin, okei, kumpaan poskeen?”

Ylihuomenna, keskiviikkona 21.5. on taas Pasilan MLL:n järjestämä Kevätrieha, jossa on aika perinteisesti lastentapahtumien tapaan myös kasvomaalaus yhtenä ohjelmanumerona. Viime vuonna mä innoissani varasin sen postin, koska musta kasvomaalausten väkertäminen on oikeasti kivaa. Lapsille (ja ehkä etenkin niiden vanhemmille) tietysti olisi vielä kivempaa, jos kasvomaalauksia tekisi joku joka osaa piirtää, mutta hei, toi kaivinkone on musta oikeasti ihan tyylikäs.

Hommaan tarvittiin kyllä kaksi ihmistä, sillä parisataa lasta saa aikaan melkoisen jonon, vaikka ne olisikin välillä paloautossa kiipeilemässä ja jonottamassa ongintaan. Eli ensimmäinen vinkki on se, että kaksi tai kolme ihmistä tuollaiseen suurtapahtumaan on ihan must. Ja kiva on päästä pitämään myös edes ihan pieni tauko välillä, mulla siihen tarjoutui tilaisuus, kun piti pelastaa yksi omista lapsista vessahädästä.

Muita vinkkejä:

  1. Mallit valmiiksi näkyville. Mä lähdin sille linjalle, että änksi pöötsejä ja heloukittyjä en tee, eli sitten piti keksiä muita aiheita. Ehdoton ykkönen oli toi hämähäkki, jota tilattiin myös muissa väreissä. Omenapuuta ja aurinkoa ei tainnut mennä kuin kerran, kaivurikin sai yllättävän vähän suosiota. Dinosaurus ja perhoset kelpasi kyllä.
  2. Maalien ja pensselien lisäksi tarpeeksi vettä ulottuville, ja niin että vesikupista voi vaihtaa likaantuneen veden (eli esim. vesipullo kupin lisäksi).
  3. Mulla oli myös peili tuloksen ihailua varten, mutta se ei näyttänyt olevan oleellisinta.
  4. Ujommille lapsille voi kuvan hyvin tehdä kädenselkään, niin ei tarvitse tunkea niin lähelle ja siitähän sen näkee itsekin paremmin.

Siinä varmaan oleellisimmat. Kivaa kyllä oli, vaikka vähän tuntui hämähäkit tanssivan silmissä kahden tunnin rupeaman jälkeen. Tänä vuonna mä olen suosiolla menossa myymään arpoja (ja kasvomaalauksia tekee tällä kertaa ihmiset, jotka tosiaan osaa piirtää).

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai seuraa Leluteekkiä facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *