Värillinen jäälyhty

lumilyhty sininen picEn viitsinyt laittaa otsikoksi talviaskartelua, koska musta mukava talviaskartelu on sellaista, mitä tehdään keittiön pöydän ääressä villasukat jalassa. No, lapsia on kuitenkin pakko ulkoiluttaa, koska muuten ne kohta on hyppimässä sen keittiönpöydän päällä, ja keksittiin sitten ulos sopivaa puuhaa. Meidän on pitänyt jo monena vuonna rakentaa lumilyhty, mutta jotenkin se aina jää, ja kun viime vuonna yritettiin jäälyhtyä, niin se vain joka kerta jäätyi umpeen tai hajosi kumotessa. Olisiko kellään tekniikkavinkkejä?

Pinterestissä (mulla on ”talvipuuhaa” -taulu) oli ihana kuva värillisistä jääpalloista, jotka oli tehty täyttämällä ilmapalloja elintarvikevärillä värjätyllä vedellä ja sitten jäädyttämällä. No, eihän me saatu ilmapalloihin vettä millään, värillistä vettä vain ruiskusi ympäriinsä. Pitäisiköhän niiden olla vesi-ilmapalloja? Laitettiin sitten sitä värillistä vettä muovisiin hillo- ja jugurttitölkkeihin (sellaisiin isoihin) ja jätettiin jäätymään.

jää collageJa hienoja jääpaloista tuli, kun ne seuraavana päivänä kumottiin. Tosin näitäkin oli vähän hankala saada purkeista ulos, joten ei kannata käyttää purkkeja, joihin on kovin kiintynyt. Koska värillisiä paloja oli vain kolme, tehtiin loput palat lumesta. Ja sitten koottiin lyhdyksi.lumilyhty pimeässä 2 pic

lumilyhty pimeässä picJa sitten nopeasti takaisin sisään ihastelemaan lyhtyä ikkunasta. Hrrrrr!

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kivoja kokeiluja teilläkin! Itse tein ensimmäistä kertaa jäälyhdyn ja kokeilu onnistui. Kai se on tosi paljon tuurista kiinni, miten pakkanen kiristyy :). Meillä pakkasta oli 10-15 astetta ja lyhty valmistui sankossa melkein 20 tuntia (eilen iltapäivällä laitoin jäätymään ja aamupäivällä irrotin).

 2. 2

  Sini sanoo

  Kyllä jääpallojen pitäisi onnistua ihan normi-ilmapalloilla. En tiedä mikä tekniikka teillä oli käytössä mutta onnistuneesti joskus näitä tehnyt niin, että ensin (hiukan jo vedellä lantrattua) elintarvikeväriä ilmapalloon, ilmapallon suu kokonaan (mahdollisimman kapean) vesihanan päälle ja vettä suht hiljaisella paineella palloon.
  Kaikkein parasta on jos auttavia käsiä on tarpeeksi monta, että yksi henkilö saa pidettyä toisella kädellä ilmapallon suuta tiukasti hanassa ja toisella ”varmistettua” pitämällä kiinni pallon kapeasta kohdasta – jolloin vaikka pallo hanasta lipeäisikin saa toisella kädellä vielä estettyä veden pallosta karkaamisen. Vaatii sitten vähintään sen tosen henkilön käyttämään hanaa ja mahdollisesti kannattelemaan palloa riippuen minkälaisessa paikassa palloa täyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *