Välikausi-inventaario

välikausivaatteet

Pesin sitten myös kaikki asusteet, kun koiranruoat jostain syystä kaatui pipolaatikkoon. Tässä on puolet satsista

Tää ei lopu koskaan. Mä laskin tässä juuri, että taloudessa on 14 paria kumisaappaita, ja silti puuttuu yhdet – niistä muista suurin osa siis odottaa joko uuteen kotiin siirtymistä tai nuorimmaisten jalkojen kasvua. Välikausihaalareita on seitsemän, niitä ei tälle kaudelle (eikä seuraavalle) tarvita. Kurahousuja on myös seitsemät, niitä puuttuu yhdet. Kypärämyssyjä on yksitoista, vain yksi puuvillainen puuttuu. Todennäköisesti siinä vaiheessa kun lapset saa mut kärrättyä vanhainkotiin ja rupeaa raivaamaan kellaria, sieltä edelleen löytyy kassillinen kevättakkeja kokoa 92cm ja neljä paria juhlakenkiä koossa 26.

Yhden lapsen kanssa tää oli jotenkin hallittavissa: mä pystyin muistamaan, mitä vaatteita sillä on ja hahmottamaan mitä se ehkä seuraavaksi tarvitsisi. Pieneksi jääneet laitettiin eteenpäin. Nyt rämmitään suossa, jossa silmäkkeet täyttyy pieneksi jääneistä mutta varastoon laitettavista, eteenpäin menoa odottavista, niistä mitä ei olisi tarvinnut ostaa kun varastossa olikin jo, nyt sopivista ja ehkä kohta sopivista – ja silti esikoisella ei ole lenkkareita. Jos jollain on joku toimiva systeemi tähän, niin vinkkejä otetaan vastaan. Nimim. Albanian kesästä kuulette lisää sitten kun noi kaksi jätesäkillistä on siirtyneet tosta eteisestä johonkin.

p.s. No nythän mä tajusin sen itsekin: ostan lapsille kaupasta uusia vaatteita silloin kun ne niitä tarvitsee, ja kun ne jää pieneksi, heitän niillä vesilintua. Ai mikä kierrätys? Ai että kaupassa niistä vaatteista pitää maksaakin? Jaa. No olisiko niitä vinkkejä sitten?

Seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  En nyt tiedä, onko tässä kauheasti varaa lähteä neuvomaan – aika sekopäinen urakka sulla!

  Mulla on vintissä muutama pahvilaatikko, joihin muuton aikana lajittelin vaatteita koon mukaan. Niiden avulla (2 lapsen taloudessa) homma on pysynyt jotenkin hallussa, mutta kieltämättä prosessi aina välillä yskii, kun pieneksi menneet vaatteet pyörivät pitkiä aikoja paikoissa x ja y ennen päätymistään oikeaan laatikkoon. Pienemmältä pieneksi jääneet lähtevät aika suoraan kiertoon: muutamat muistokappaleet per koko säästän, muut kavereille tai Konttiin, en ole jaksanut edes kirpparille aktivoitua.

  Entäs jos hankit jostain joukon isoja, läpinäkyviä muovilaatikoita, ja laitat niihin tietyn koon vaatteita? Kengille ehkä omat laatikot. Laatikkoon isolla ja selvällä paperilappu, missä koko on mainittu. Vaikka esim. 6-10 ison laatikon ostaminen hetkellisesti kirpaisee, niin se kannattaa ajatella myös investointia mielenterveydelle.

  • 1.1

   sanoo

   Sellaisia muovilaatikoita mä aina katselen kadehtien kirppareilla – toi oli aika hyvä pointti, että niiden hankinta olisi investointi mielenterveyteen. 😀 Mulla pyörii sellainen karvalakkimalli, jossa vaatteet on koon mukaan muovikasseissa, ja kassit sitten jätesäkeissä tai ikean kasseissa, mutta läpinäkyvyys olisi kyllä aika kova sana. Ja se, että pistäisi ne _heti_ kiertoon.

 2. 2

  pilami sanoo

  Joo-o, kohta toi villasukkien metsästys taas alkaa… Yleensä lapseni kulkevat eriparivillasukissa. Olen tosi onnellinen jos uloslähdön hetkellä löytyy edes kaksi. En mä oikein tiedä miten tän vaaterumban kanssa selviää. Mä pyöritän hommaa siten, että on isoveljeltä pieneksi just hiljattain jääneet ja sitten ne, jotka ihan kohta sopii pikkuveljelle, eri laatikoissa. Sitten on yksi kassi vaatehuoneessa, jonne laitan pikkuveljeltä pieneksi jääneet, kirppikselle jossain kohtaa lähtevät. Mut sit tietty on haalaria siellä ja pipoa täällä tän kuvion lisäksi. Meillä on silleen optimaalinen ikäero, että kohta sitä säilytysaikaa ei kauheasti näiden lasten välille jää. Ja suuri osa vanhemman lapsen vaatteista on pieneksi jäädessään jo siinä kunnossa että ne kelpaa kuopukselle vain b-luokan kledjuiksi. Mut ehkä mun todellinen innovaatio tässä hommassa on se, että meillä on aika vähän lapsilla vaatteita.

  • 2.1

   sanoo

   Ihailtava innovaatio. Mä aina säkkien keskellä istuessani vannon itselleni, että seuraavan koon vaatteita hankitaan tasan sen verran mitä pesuvaraksi tarvitaan, mutta kirpparilla tai huutonetin ääressä se mopo kuitenkin aina karkaa käsistä. Pitäisi ehkä ainakin vetää se linja, että jos ostaa uuden ihanan paidan, niin yhdestä kaapissa olevasta on luovuttava.

   Meilläkin säilytystä vähän helpottaa se, että esikoisen vaatteet kiertää yhden kaverin kautta ennen kuin ne tulee takaisin meille, mutta on tuolla silti kaksi kokoa odottamassa.

 3. 3

  Vilijonkka sanoo

  Meillä ei oo mistään järjestyksestä tietoakaan. Mutta eteiseeen on hankittu sellainen lipasto, jossa on yhtä monta laatikkoa kuin lapsiakin on (eli tässä tapauksessa 3) ja jokaisen pipot, villasukat, hanskat ym. on siinä omassa laatikossaan. Tämä vaatii kyllä vielä isohkon off-season-pahvilaatikon, josta vaihdetaan talvi/kesäkamppeet lipaston laatikoihin, muuten sieltä ei löydä mitään. Sitten kun jollekin jää jotain pieneksi, niin siirretään alempaan laatikkoon seuraavalle.
  Kun lapset kasvaa, niin tulevat enemmän samankokoisiksi, joten kenelläkään-sillä-hetkellä sopimattomien vaatteiden määrä vähenee. Ja onneksi (?) myös kasvaessaan käyttävät kaemmin samaa kokoa, joten ehtivät saada varsinkin ulkovaatteet aika silpuksi niin, ettei niistä jää kovin paljoa säilytettävää. Toisaalta pienimmäinen (poika) saa kohta keskimmäisen (tyttö) kiinni, jolloin kaikkea tarvitaan tuplasti, vaikka ei olekaan kaksoset… Että tämä oli ehkä tällainen ”äänes kuulen mutta auttaa en voi” -tyyppinen kommentti.

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos myötätunnosta. 🙂 Meidänkin on tarkoitus siirtää tyhjän panttina oleva lipasto eteiseen, saa nähdä tuleeko siitä toimiva ratkaisu vai uusi loukku.

   Meillä kaksosilla rupeaa olemaan sen verran kokoeroa, että joitain juttuja pystyy kierrättämään niiden välillä – jos vaan saa ne uskomaan, että ihan hyvin voit käyttää sitä vihreää haalaria, se on nyt sun haalari. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *