Vaikeita kysymyksiä

IMG_1268.JPG

Minulla on yksi kysymys:

Mikä tämä on?

Mikä on mielenosoitus?

Mitä nuo ihmiset sanoo?

Mitä pommeja?

Miksi siellä on sota?

Kuoleeko siinä kaikki ihmiset?

Miksi sinä laulat?

Kuuleeko ne tämän laulun sinne Palestiiniaan?

Auttaako tämä?

Loppuuko se sota tällä?

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Kommentit
 1. 2

  Vilijonkka sanoo

  Mä oon miettinyt, että missä vaiheessa kuuluu antaa lapsen katsoa esim. uutisia. Tuntuu, että ainakin kouluikäisen pitäisi jo tietää jotain maailman tapahtumista, mutta toisaalta haluaisi suojella joiltain asioilta. Sitten, kun on joku sopiva tilanne, niin tulee selitettyä asioista, vaikkei se selittäminenkään tietysti niin helppoa ole (itse ainakin kaunistelen asioita usein varmaan liikaakin). Mutta ilman että asia tulee jotenkin konkreettisesti vastaan sitä ei tule edes otettua puheeksi. Ja onhan se nyt hullua, jos lapsi kuulee ekaa kertaa vaikka Israelista ja Palestiinasta jossain koulun hissan tunnilla, eikö? Mitä mieltä muut on?

  • 2.1

   sanoo

   Tää on kyllä tosi hankalaa. Mun omassa lapsuudessa oli kaikenlaiset sodat ja maailman epäoikeudenmukaisuudet vähän liikaakin läsnä, ja haluaisin omia lapsia suojella enemmän. Mutta ei niitä voi täysin tynnyrissäkään kasvattaa, ja tärkeää olisi myös, että kotoa välittyisi käsitys maailmasta ja sen tapahtumista ja siitä miten vanhemmat niihin suhtautuu.
   Toisaalta mä haluaisin, että lapset saisi olla viattomia ja uskoa maailman hyvyyteen, mutta joskushan siitäkin kuplasta on tultava ulos. Ehkä tässä kouluiässä on yksi raja, kun tietoa rupeaa tulemaan enemmän muualtakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *