Tulevaisuuden arkeologeille

lasten lelut taskussa

Katsopa, mitä sun takin taskuista löytyy. Mitä se kertoo susta ja sun elämästä?

Syksyllä Tukholman Vasa-museossa mielenkiintoinen ja koskettava osa näyttelyä oli se, jossa kerrottiin laivan mukana uponneista ihmisistä, ja miten heistä oltiin kerätty tietoa. Oli tietysti analysoitu hampaat ja luut, päätelty sukupuoli, ikä, ravinto ja todennäköinen yhteiskuntaluokka. Ja sitten oli kaiveltu myös taskujen sisältö.

Mä tyhjensin paremman talvitakkini taskut, ja mietin, mitä tulevaisuuden arkeologi voisi sisällöstä päätellä. Olettaisiko se, että kolmikymppiset naisihmiset 2000-luvun alkupuolen Pohjois-Euroopassa kuljetti suurisilmäisiä muovieläimiä mukanaan kenties onnea tuottavina talismaaneina tai jonkinlaisina taskujumalina, vai osaisiko se päätellä, että kyseisellä naisihmisellä varmaan oli pieniä lapsia, joiden leluja ja tavaroita se hätäpäissään sulloi taskuunsa? Hmmm.

p.s. Muovinen pilli on vuoden takaisesta uudenvuoden juhlinnasta Ranskasta. Tänään käytiin uusimassa varastot niin muovipillejä kuin paperisilppua ja serpentiiniäkin. En huomannut, ostiko kukaan paperikuulia joita puhallellaan putkella kanssajuhlijoiden päälle – todennäköisesti, ei vuosi muuten pääse kunnolla vaihtumaan.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kuitteja, kuitteja ja vanhoja nenäliinoja. Mut mun laukkujen pohjalta voi löytyä sellaisia muinaismuistoja, et siinä olis ihmettelemistä arkeologilla ja itsellänikin.

  • 1.1

   sanoo

   Kuitithan olisi arkeologille varsinainen aarre – jos vaan teksti säilyisi. Vanhat käsilaukut on kyllä ihan parasta, niihin on mulla kertynyt melkoiset kerrostumat.

 2. 2

  sanoo

  Nahkahanskat. En ole taskuihminen, ja pidän yleensä vain hanskoja taskuissani. Olisin arkeologien mielestä varmasti tylsä tutkimuskohde! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *