Toukokuu on uusi joulukuu

ravintolapäivä töölö

Huomenna Ruusulan pöytiin katetaan lounasta Välimeren itäreunalta ja leikkejä Helsingistä.

Tiedäthän sen tunteen, joka iskee joskus marraskuussa kalenteria katsoessa? Kun päivät rupeaa olemaan jo täyteen sutattuja, viikonloput samoin ja sitä kaikkea katsellessa ajattelee vain, että kun nyt vain päästäisiin jouluun.

No, toukokuussa sama toistuu, ainakin kaikissa lapsiperheissä, kun loppukevät täyttyy juhlista ja esityksistä, kevään viimeisistä ja kesän ensimmäisistä, kevättapahtumista, kesän valmistelusta ja mun tapauksessa jo syksyn valmistelusta. Blogissa on ollut pisin hiljaisuus koskaan, eikä se suinkaan ole ainoa tekemätön työ.

Tänä viikonloppuna meillä on ohjelmassa Ravintolapäivä lasten filosofiakahvilassa Töölössä, joten nämä helavapaat ovat menneet sen valmistelussa, ja sunnuntaina lunastan lapsille löyhästi annetun lupauksen, että ”totta kai voitte joku kerta kutsua kavereita kylään”.  Ensi viikko menee tekemättömiä töitä kiinni kiriessä ja seuraavalla aloitankin kesätyöt Suomenlinnassa oppaana ja toimistohommissa- filosofiakahvilat pitävät siis kesälomaa elokuun loppuun ja mä teen sinä aikana muita töitä.

Eli nyt mä en odota lomaa, vaan kesätöiden alkua, tuntuu, että sekin ehkä tuo vähän hengähdystaukoa, kun työt pysyy työpaikalla ja joku muu toimii esimiehenä.

Onko teidän perheen toukokuu hengästyttävä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kyllä. Koulussa jatkuvia aikataulumuutoksia, joissa pitää myös vanhempien pysyä ajantasalla. Milloin pitää olla mukana retkeilykamppeita ja retkirahaa, milloin eväsrasiaa ja milloin kassia käsitöiden ja kuvistöiden kotiintuomista varten. Kuopuksen sirkuskoulussa kevätnäytös ja sen tiimoilta kenraaliharjoituksia ja itse näytös. Kuviskoulun viimeinen kerta (muista iso kassi mukaan töiden kotiin tuomista varten).Esikoisen tiedekerhossa nyyttärit (muista ostaa viemistä). Koulun vanhempainyhdistyksen kevätrieha ja siellä talkoolaisena olo. Itsellä huomenna vauva-ja taaperosirkuksen ohjaajakoulutus. Toukokuun lopulla mindfulness ohjaajakoulutksen seuraava jakso. Ja koko ajan aikataulutan ensi syksyn kurssipalapeliä, joka on aika iso homma. Minä teen töitä juhannukseen asti ja sen jälkeen lomailen muutaman viikon. Elokuun lopulla taas aloittelen uusia ryhmiä uudella energialla!

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Näin meilläkin tosiaan, lapsilla – varsinkin esikoisella – on pari vikaa viikkoa täynnä kaikenlaista erikoisohjelmaa koulussa, ja mun hatarassa päässä ne ei tietenkään meinaa pysyä. Miten nää jutut aina kasaantuukin? Tai no, mä kyllä myös annan kasaantua, kun en saa asioita hoidettua ajoissa alta pois. Tsemppiä meille!

 2. 2

  sanoo

  Mä onnittelin tällä viikolla itseäni siitä, että
  aikaisemmin kouluvuoden aikana peruutin pojan pianotunnit – säästyttiin jokunen päivä sitten koulun konsertilta jossa jokainen soittotuntioppilas esiintyi. Esitykset olisi varmasti olleet hienoja, mutta mä olen jo ihan valmis lomaan, enkä jaksaisi enää mitään ylimääräistä. Laskeskelin tässä juuri kuinka monta koneellista koulupukupyykkiä täytyy vielä pestä ennen kuin koittaa kesäloma… Ei enää kovin monta!

  Mulla ei tosin ehkä kyse ole niinkään kiireisestä toukokuusta kuin uuvuttavasta vuodesta ja halusta päästä hetkeksi pakoon tätä älytöntä hellettä. Mutta yhtäkaikki: tsemppiä loppukiriin itse kullekin!

  • 2.1

   Emilia sanoo

   Nää lukukauden loppuun kertyvät esitykset on kyllä tosiaan vähän ongelmallisia, toisaalta on kivaa ja tärkeää että niitä on, mutta helposti niistä tulee vain ylimääräistä stressiä. Meillä onneksi muskari- ja tanssiesitykset oli jo huhtikuussa. Ei niiden varmaan aina tarvitsisi olla ihan kauden lopussa, niin eivät kertyisi kaikki samoille viikoille. Tsemppiä helteisiin, Suomessa ei sitä ongelmaa ole ollut.

 3. 3

  anonyymi sanoo

  Toukokuu on joulukuuta kiireisempikin. Ensinnäkin kaikki lasten jutut; On arviointikeskusteluita, koko perheen iltatapahtumia, kevätjuhlia, siivoustalkoita, myyjäisiä, retkiä, liikuntatapahtumia, lukujärjestysmuutoksia ja eväiden/esityskamppeiden/urheiluvälineiden pakkaamista. Opettajien muistamiset. Harrastuksissa naamiaisia ja nyyttäreitä ja esityksiä. Toukokuuhun on pakkautunut myös useamman lapsen terveys- ja/tai hammastarkastus ja kaverien synttärit. Kesäloman suunnittelua ja aikatauluttamistakin joutuu tekemään, kun kaikki ei onnistu hetkessä eläen lomallakaan.

  Pihatyöt kasaantuvat myös toukokuuhun. On siivoamista, haravoimista, lannoittamista, kalkitsemista, kitkemistä, multien vaihtoa, siementen kylvöä, leikkaamista, kanttaamista, istuttamista… Terassien ja kalusteiden pesua ja öljyämistä.
  Ikkunat pitää pestä ja vene saada kuntoon ja laskea vesille. Pyörät huoltaa (tän vois ehkä tehdä syksylläkin, mutta jotenkin se jää kevääseen), huolehtia kaikille kesäkengät ja -vaatteet. Toukokuussa on myös parit juhlat, joista osa tietää pientä reissaamista (ja juhlavaate/lahjapohdintoja ja -hankintoja).

  Toukokuu kuluu läähättäen, täytyy myöntää Tsemppiä itse kunkin kiireisiin!

  • 3.1

   Emilia sanoo

   Meillä on pyörät edelleen huoltamatta ja terassille olen vakaasti ajatellut jotain istuttaa tänä kesänä, mutta tuolla ne siemenet vielä odottelee kaapissa…

 4. 4

  sanoo

  Pidän ensimmäistä kertaa elämässäni toukokuussa lomaa. Se tarkoittaa sitä, että oli TODELLAKIN kiire toukokuu. Nyt pitäis vielä lopputyön esitelmä tehdä ym. pientä :). Joten mikäs tässä!

  • 4.1

   Emilia sanoo

   Ehkä sitten kesäkuussa pääset taas töihin lepäämään… Tsemppiä esitelmään, siinä on se hyvä puoli, että se ei ainakaan ole edessä taas ensi toukokuussa – eikä joulunakaan.

 5. 5

  sanoo

  Huh! Sama fiilis. Meillä on vielä se siirtolamökki kaikkine oheishommineen, se on tänä vuonna jäänyt ihan paitsioon kaiken muun säädön ohella. Parvekesuunnitelmat kutistui merkittävästi.

  Harkitsin hetken, pitäiskö myydä Siivouspäivänä jotain. Mut sitten totesin, että ÄÄÄÄH, ejjaksa. Hengaan vaan ja ostan muilta 🙂

  • 5.1

   Emilia sanoo

   Meillä yksi reipas naapuri ehdotti Siivouspäivän kirppistä taloyhtiön kertsille, jollaisen itse pari vuotta sitten puuhasin (silloin hoitovapaalla, ah niitä aikoja). No, se ei nyt toteudukaan, ja totesin kanssa että parempi varmaan niin, raahaan vaan sitten lisää kamaa kotiin, mutta sen voi tehdä sillä tavalla epäorganisoidusti. 🙂

   Meillä ei tosiaan ole mökkiä, venettä tai siirtolapuutarhaa, mutta noi muutama parvekelaatikkokin tuntuu ylivoimaiselta projektilta. Miksei istutushommia voisi tehdä joskus syyskuun lopussa, kun on sellainen hyvä vire ja aikaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *