Talviaskartelua

talviaskartelua http://blogi.leluteekki.fiOn muuten yllättävän vaikeaa keksiä talviaskarteluja. Tässä nyt kuitenkin yksi. Mä rupesin keräämään ”Talviaskartelua”-otsikolla Pinterest -taulua mutta eipä sinne ole löytynyt muuta kuin lumihiutaleita ja lumiukkoja eri tekniikoilla. Valkoisella värilliselle paperille maalaaminen tai piirtäminen tietysti olisi talvista myös, jos nyt talveen ensin tulisi lunta (ei niin että mä erityisesti lunta kaipaisin, mutta nuo lapset).

Tämän näköisiä talvisia lumihiutaleaskarteluja on joulukoristeina näkynyt useampiakin, idea on niin ilmeinen, että esikoinen keksi sen ilman malliakin. Ensi vuonna tämä voi olla joulukoriste, mutta olkoon nyt talvikoriste.

Tarvikkeet

 • jäätelötikkuja (niitähän nykyään myydään ilman jäätelöitäkin, jos riittävän määrän syöminen tekee tiukkaa)
 • maalia
 • liimaa
 • kimalleliimaa
 • tähtileikkuri ja kimallepahvia (tai mitä vain muita koristelutarpeita)

talviaskarteluja

Ensin maalattiin tikut. Käytettiin akryyliväriä, mutta vesi- tai peiteväreilläkin voi hyvin maalata puuta.

talviaskartelua

Sinä aikana kun maali kuivui, päästiin käyttämään pari vuotta sitten hankittua tähtileikkuria, joka löytyi lelulaatikosta. Nyt 7-vuotias esikoinen jaksoi jo itse painaa sen pahvista läpi, joten tähtiä tuli paineltua melkoinen kasa. Leikkureiden kanssa voi kyllä tehdä askarteluja myös pienille lapsille, kuvioiden (ja niiden muotoisten reikien) ilmestyminen herättää yleensä ihastusta, ja sitten niitä voi tähtäillä liimaan.

Sitten vain liimattiin tikut lumihiutaleeksi ja koristeltiin. Toiseen olisi jo maalatut tikut odottamassa, mutta jos halutaan isompi sarja, niin pitää lähteä jätskiostoksille.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  Tiits sanoo

  Löysin sun blogin kaksi päivää sitten ja jäin koukkuun. Oon aiemminkin törmännyt nimeen muiden blogien kommenttiosioissa enkä tosiaan tiedä miksen oo aiemmin eksynyt tänne! No, nyt eksyin ja ahmin, heh. Tykkään siis! Miksi juuri tähän postaukseen päädyin kommentoimaan, on tuo tuohon unohtunut lapsen nimi? Kahden muun lapsen nimet löytyvät myös jonkun toisen postauksen kommenttilootasta, nyt en vain muista mistä… Ajattelin vain, jos haluat ne piiloon..

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Kiitos kommentista! Kiva että tykkäät blogista – niin minäkin, mutta aina mukava kuulla, että joku muukin. 🙂 Ja kävin nyt nappaisemassa nimen pois, kiitos huomiosta. Vanhoista kommenteista niitä aina välillä itsekin bongailen, mutta ainakin tavoite, eli katoaminen googelesta on toteutunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *